Bursa şehir içi trafiği yüksek devir kullanım(açık hava filtresi sağolsun) 7.5 lt/ 100 km ...
Printable View
Bursa şehir içi trafiği yüksek devir kullanım(açık hava filtresi sağolsun) 7.5 lt/ 100 km ...
11o tl mazot ıle 1421 km 100 110 hızla sehır dısı...
ben mi yanlış hesapladım yoksa arkadaş 1400 km boyunca 3.1 l ortalama ile mi gitmiş?
hesaplarda hata var bizim araclarımız bu kadar az tuketemiyor malesef.
İstanbul otoban gişelerinden sonraki Mehmetçik Vakfı' nın Opet istasyonundan depomu doldurdum ve yol bilgisayarını sıfırladım. Düzce' de 50 km civarı eski yol ve şehir içinden gittim. Ankara'da evimin önüne geldiğimde 404 km yapmıştım. Daha sonra Ankara' da şehir içi 50 km ile 454 km yol yapmış oldum. Depomu yine aynı şekilde doldurdum ve tam 80 TL aldı. Ulaştığım değer 0.1762 TL. Ortalama yakıt tüketimi Düzce' ye kadar 4.9 lt idi. Ankara' ya gelidğimde ise 5.6 lt idi.
benım gp 8.3lt sehır ıcı yakıyor onunda tek sebebı var dualogıc vıtes ve duyarlı gaz araba 5.vitesde olsun gaza basma seklıme gore degısyo...ama ortalamam 230 bın felan
bence olağan üstü bir araç yakıtındam çok memmunum.160 bin lira ortalama yakıyor.kesinlikle alınacak biraz araçtır fiat mühendislerine teşekkür etmek lazım ellerine sağlık..bu arada aranıza yeni katıldım herkese slm lar.
benim gp 555 km de daha. 180 liralık benzin yedi. çok fazla. servise sorduğumda 3000-5000 km sonra normale döner dedi. ne kadar doğru biilemiyorum tabi. normale dönene kadar baya cüzdanımı yakacak sanırım.
cuma akşamı doldurdum. 38,35 litre motorin 813 km
:S:S Benim için hayal degerler
Benim için de öyle bu aralar malesef. 7,5 ortalamam.
11 kuruşu şehirdışı ağırlıklı sayılır ama testlerde verdikleri gibi.
LPG ile şehir içi km değeri 0.135 tl....
Arkadaşlar aklıma bir soru takıldı. Bir arabanın içinde sadece şoförün bulunması ile 4 kişi bulunması arasında yakıt tüketimi bakımından ne kadar farkeder? Ortalama ağırlığa sahip 3 kişinin daha binmesi şehirlerarasında 1lt fark ettirir mi tüketimi sizce ?
Bence ettirir. Şöyle ettirir. Yol sürekli düzse ve fazla basılmazsa 0,3 0,5 ettirir. Ama yokuş yolsa ve sert sürülürse 1lt çok rahat.
yüklü iken şehir içinde bariz 1 lt fark ediyor şehir dışındaysa nerdeyse hiç farketmiyor hatta ağırlığın avantaja dönüştüğü durumlarda olabiliyor..
son depomda 300km şehir içi (yoğun) ve 360km şehir dışı (ortalama 170km/h) ile depoda 3lt kalmıştı.. yol bilgisayarı 6.9 lt gösteriyordu..
Gidilen yolun durumuna göre farkettirebilir gibi geliyor.
Konya ovasında düz yolda ilerlerken farkettirmeyebilir ama Bolu dağı gibi sürekli tırmanmak gereken yerler olduğunda farkedecektir sanırım.
27/02/2009 cuma günü depoyu fulledim erdemli anamur mersin toplam 543 km.yol yaptım ortalamam 100 km'de 5.5 lt. bugün tekrar fulledim 70 tl.aldı 70/543=0.128 tl. kilometrede yakmış bu arada mazotun litresi 2340 tl. 5.5*2340=12.870 12.870/100=128.70 yol bilgisayarım ortalamayı tam çıkarmış. ah bide sakin kullanıp gaza çöküvermesem çok daha az yakacak