Bir Güncel bilgi de ben veriyim;
Depoyu tam doldurdum (tek atımdan sonra ekletmedim)
100km şehir içi kullandıktan sonra (tam olarak 101,3km de idi) tekrar tam doldurdum,
pompa göstergesi 5,6 lt iken attı.
fena değil bence![]()
istanbul şehir içi 2480 motorin fiyatı
300 km de 48 tl yaktı nasıl sizce?.yol bilgisayarı 7.4 gösteriyordu.
ankaraya geldim şu an araç 800 km'de 6.4 gösteriyor yol bilgisayarı.
Bir Güncel bilgi de ben veriyim;
Depoyu tam doldurdum (tek atımdan sonra ekletmedim)
100km şehir içi kullandıktan sonra (tam olarak 101,3km de idi) tekrar tam doldurdum,
pompa göstergesi 5,6 lt iken attı.
fena değil bence![]()
Yol bilgisayarıyla karşılaştırma yaptınmı abi?
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Sıfır aracıma (4.23) litre po'dan (42.86) litrede opett'ten yakıt koydum.
Toplam (47.09) litre, ilginçtir bayiden depo boş çıktım, en az 5-6 litre yakıt olmalıydı ama vermediler,
bende araba alma bahşisi vermedim bu yüzden.
Daha ilk depomdayım.
düz yolda 5.vtes 2000 devir 90km/s hızda anlık 3.7 görüyorum...
Yokuş yukarı kimi yerde 13-14 hatta 18 bile görebiliyorum.
Yokuş aşağıda 2.0'ı tabi
Ama evim 4 km lik bir rampanın sonunda olduğu ve araba sehiriçinde de sıkca kulanıldığı için şu anlık ortlama yakıt 6.3 lt gösteriyor bilgisayar.
bir haftada 420 km yol kattetti, şu anda da 520 civarı olmuştur...
720-750 km arası götürür gibi...
Rodaj'ı bitmediği için çok yakar diyorlar, umarım öyledir, ben 5.7 filan düşünmüştüm ama ortalamayı 6'nın aşağısına düşüremedim daha...
Bir de ilk yağı kaç km'de değiştirmem lazım.
1000 km diyen var ,5000 de değiştir diyen var... kesin bir bilgiye ulaşamadım.
Teşekkürler.
Konu Anka2556 tarafından (14/01/2009 Saat 11:14 ) değiştirilmiştir.
ben dun aracımı teslım aldım.sehır ıcı 100km gıttım..deponun 8 de 1 kadarı bosaldı.benım de sehır ıcınde dur kalk dur kalk sınırlerım zıpladı.
İlk periyodik bakımdan sonra tüketim çok az da olsa düşer.Ancak esas tüketim farkı sizin aracınıza alışmanız sonrasında yaşanır.
Yağ değişimi dizellerde 10000km de bir ama bazı servisler ilk 1000km, bazıları da ilk 5000km de gelin değiştirelim diyebilir.Önemli olan sıfır aracın yağ eksiltebileceğini düşünerek yağ seviyesini sıkça kontrol etmek.Ekleme yapılarak da 10000km kullanılabilir...
Ben 1.3 75likle dikkatli kullanımda maksimum 750 km yol yapabildim.Bundan daha fazla yapabileceğini sanmıyorum.Bu sonucun çok tatminkar olmadığını düşünüyorum.Benzinli modelle pek bir farkı yok
benim 2009 1.3 multijet km de 160 kuruş yakıyo
şehiriçi 9lt/100 yakıyordu. ( 1,4 starjet dinamik 95 HP)
son 3 gündür 9,2 lt/100 km gösteriyor yol bilgisayarı.bunun nedeni ne olabilir.aynı şartlarda aynı şekilde kullanıyorum ama 9,2 nin altına düşmüyor üstüne de çıkmıyor.
ne yapmam lazım problem nedir acaba
aracımı alalı 1 hafta oldu, Bursadan aldım İzmire gelirken yolbilgisayarındaki verileri sıfırladım depoyu fulledim. ortama 5lt/100km yol bilg. ile benim hesap tutuyor.. 0.125tl yakıyor km'de (mazot 2.5ytl opet fiyatı)
Benmim ortalama 5,6-5,8 arası degişiyor normal kulanımda biraz seri kulanımda 6,2 ye kadar çıkıyor ortalama.bir depo ile 750-800 km arası yol yapa biliyorum.
kurban bayramı dönüşünde manavgat'tan uşak'a geldim aracta 3kişiydik ve bagaj doluydu. ortalama hız yanlış hatırlamıyorsam ya 86 yada 82 km olması lazım. ortalama tuketim 5.2 gosteriyordu aşagı yukarı 130 kuruş yapıyordu o zaman. sehir dışı bassanız dahi az yakan bir araç ama sehir icinde onun acısını cıkartıyor agırlık geregi)
cumartesı aksamı, lıtresı 2,43TL den, 80TL eurodıesel aldım.o sırada depoda hıc mazot yok denecek kadar azdı.4 kısı, 17" jant, 205/45/17 lastık, 80-120km. arası hızlarda, 600km.(70km. sehırıcı) yol yaptım(Hatay-Mersin).depodakı mazot hemen hemen yıne aynı konumda.ortalamam yol bılgısayarında, 5.3lt/100km. gorunuyor...
Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...
Valla Ankara' da Eurodiesel in litresi 2,5 YTL, 97 oktan Kurşunsuz' un da 2,87.
Bizde hem 90 HP dizel, hem de T-JET olduğundan tüketimleri rahatça mukayese ediyorum.
Yukarıda bahsettiğim fiyatlara göre, 5,7 ortalama yakan dizelle, 8,6 ortalama yakan T-JET arasında benim aylık yaptığım 2000 km ortalama mesafede, 208 YTL gibi bir yakıt maliyet farkı doğuyor. Bu da seneye vurursan, 2500 YTL yapar. Ben her sene T-JET yerine MJ' e bindiğim için 2500 YTL kar ediyorum. )))
Benim Aracım 1 ay oldu alalı 104 TL Full'ledim Opetten ortalama yakıt tüketimi 7.8 Lt toplam Km. 470 KM. şehiriçi. aracım 1.4 fire dynamic dualogic sizce bu yakıt değeri cok değilmi ben biraz daha sarfiyatın düşeceği kanısındayım aracın yeni olduğuna vuruyorum bu fazla sarfiyatı
9un altına pek inmio vlla..
fabrika verileri sanırım rüzgarsız,surtunmesiz,yuksuz ortamda sabit hızla yapılıyor tekerleride askıya mı alıyorlardı nedir ?
teorik olarak 90 km sabit hızl gitmek mumkun olabilir de boyle bir yol varmı sizce
cok fazlada takmayın bece bu yakıt olayını abartılı gaza basmadıktan ani fren ani hızlanma yapmadıktan sonra puntolarmımız bence baya ekonomik İzmir Bursa arası 70-80 kmde sehir ici yaptım aracım benzinli ortalama 6,4 l yaktım yol bilgisayarında, 700 km km yi bir depoyla tamamladım bence buda gayet makul geliyor bana 180 tl yapar km de . surekli sehir ici ve sabah soguk motor yaptıgım yok 2,5 km aksam donus 2,5 km budurumda 250 ytl yi buluyor.
Fabrika verilerinin hangi koşullarda elde edildiği de beni ilgilendirmiyor zira hem şehir içi hem şehir dışı verilerim zaten fabrika verilerinin de altında. ))))
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri