1 depo ile 750 km. iyi bence
ya arkadaşlar benim arama galiba çok yakıyor servisemi götürsem.. arabayı aldığımdan beri 230 milyonluk benzin koydum ve şuan araba 1300 km de kalan km 190 gösteriyor.. yani 90 litre benzinle 1500 km normalmi ..
1 depo ile 750 km. iyi bence
ortalama hızın 85 ise sabit 95 gibi bir hızla gitmiş olmalısın (gişelerde mecburen duruyorsun ve ortalaman düşüyor) çok iyi bir rakam bu hızla.Babamın Hyundai Getz 1.5 crdi dizel arabasından bile az yakmışssın.(ben de otobanda sürüyordum dikkatlı bir şekilde tarsusa gidip geliyordum ortalama hiç 5.5 in altına inmemişti)
Bizim GP lerin benzinlisi bile bazı araçların dizellerinden az yakıyor diyebiliriz.
2850 Km dir sıfırlamadığım sayaç şehir içi dışı karışık(%80 şehir içi) 9,1 ortalam verdi biraz fazla gibi
Benim tatil ortalaması klima açık ve yüklü araç ile 5.6 lt.
20.000 bakımdan sonra biraz daha düşer bu sanırım,çünkü hava filtresi hiç değişmedi şimdiye kadar...
GRANDE PUNTO 1.3 90 HP MJ DYNAMİC 5K TİTANYUM GRİ 50/06
“İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir meziyet daha vardır. İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak. İşte Türkler bu meziyetlere ve fazilete sahip kahramanlardır. Bundan dolayıdır ki Türkler öldürülebilir, lâkin mağlup edilemezler” Napoleon Bonaparte - Fransa İmparatoru
uzun süre 5.4 ortalama ile kullandım sonra 5.7 ye çıktı enson 6.1 e kadar çıktı su anda 5.6-5.7 civarı gidiyorum her 4000 km de ortalama yeniden sıfırlanıp tekrar hesaplamaya başlıyor
Bir iki defa 130lara çıktım sollamalarda ...normlade otobanda 5.2 ile gidiyordum ama araç bakımdan sonra daha az yakmaya başladı , otoyol çıkışında 4,7 görünce çok şaşırdım , bu gidişimde dikkat bile etmedim tüketime. aslında kullanım tarzı belirleyici; ben eğimi görünce ayağımı gazdan çekiyorum , sabit hızda gidiyorum. (Geçen arkadaş arabada hız sabitleyicimi var diye sordu ) o yüzden değerler ortalama 5 çıkıyor. Ağustosta Ankara ya ordan Bursaya sonra ege , akdeniz turu yapacam arabayla o zaman belli olur aracın tam ortalaması çünkü mersin yakın olduğu için pek kasmıyor insan ama uzun yolda yol bitsin diye yükleniyosun hızlı gidiyosun , sollamalar felan o zaman benzinli affetmez içer benzini farkıda görrüz dizelle
arkadaşlar gpnin fabrika yakıt tüketimi verilerimi değişti... sanki şehirler arası ben aldığımda 3,9 idi... şimdi geçen bizim akraba gp almayı düşünüyodu.. onun için baktık bi baktım 3,5 bende seviniyodum fabrika verilerini tutturdum diye... dikkat eden varmı...
2007 Grande Punto Dynamic 1.3 75 hp Titanyum Gri ...
Ufuk fabrika verileri güncellendi.Ancak sadece 75bg lik dizelin ve benzinlilerin...
Haftasonu tatil için kastamonudan amasra'ya gittim.Giderken 3,9 l/100 km gibi gayet iyi bir ortalamayı tuttturdum tabi bunda 775 rakımdan 0 rakıma inmiş olmanın da etkisi var.Ertesi gün aynı yoldan döndüm ve gidiş dönüş ortalamam 4,5l/100 km idi.Gidiş dönüş ortalamayı alarak rakımın etkisini bertaraf etmiş oldum.rakam bence gayet iyi
Bir sorum olacak:
Yokuş çıkarken aynı devirde farklı vitste gitmenin olumlu ya da olumsuz etkisi var mı tüketimde ?? Yani çıkarken 2000 devirde 2 . viteste 30 ile çıkmak veya 2000 devirde 3. viteste 50km hız ile çıkmak arasında tüketim açısından fark var mı ??
2940 km 580 ytl tatil boyunca yaptığım km ve benzin bedeli,klima açık.Şehir içi - dışı her türlü yolda gezdim.Bana normal geldi.
gecen hafta marmarise tatile gittim. araçta toplam 4 kişiydik. bagaj tam doluydu. Toplam 2400 km yol yaptım. Klima hep açıktı. Arac 100 km de 5.1 litre motorin tüketti. Ortalama süratım 93km/h'di. bence gayet makul...
Motor zorlandıkça ya da araç hızlanma eğiliminde oldukça yakıt tüketimi artacaktır...
cuma akşamı Ankara-Antalya yolculuğu yaptım. klima %80 açıktı. 100 km/h 'i geçmemeye özen gösterdim. ortalama 5,3. haftasonu Antalya'da klimam hep açık, şehir içi ortalama 8,1. aracım daha 2000 km'de. bana oldukça iyi geldi. ne dersiniz?
Dün Kastamonu merkeze 40 km uzaktaki bir ilçesine gittim dönüşte rekor denemesi yapayım dedim.70-80 ile sürdüm(zaten yol daha fazlasına müsade etmiyordu.
3,5 l lik ortalama tutturdum.Rakımlar aşağı yukarı aynıydı.Yol bozuk olduğu için 2 yerde çok yavaşladım yani daha da düşük olabilirdi.
Şehir içi makul hızlarda,dualogic otomatik konumda klimasız 140-150 bin TL/ km
6.0-6.1 sabitlendi. klima full açık. bu yaz böyle gidecek herhalde.
Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri