abi bi görüşme artık şart oldu :D en son buluşmadan epey zaman geçti..
Printable View
abi bi görüşme artık şart oldu :D en son buluşmadan epey zaman geçti..
maşallah allah kaza bela vermesin
Arkadaşlar, orijinal GP Abarth anten takıldı, fotoğrafını ilk sayfada beğeninize sunuyorum.:)
abi araban muhteşem gerçekten hayranım, fakat BENCE yanlış anlaşılmasın benim fikrim arabanın tek kötü tarafı siyah olması oda şu sebepten aracın üzerinde bulunan abarth aksesuarları yeterince belli olmuyor, araba kendini tam gösteremiyor. ne bilim kırmızı,sarı veya beyaz olsaydı gerçekten bambaşka dururdu. ama her şeye rağmen 10 numara Allah ağız tadıyla kullanmak nasip etsin.
Sevgili Erdem kardeşim, kıymet bilen güzel görüşünüze ve nezaketinize çok teşekkür ederim. Detayların gözükmesi ve renk ilişkisi konusunda ben de size hak veriyorum fakat, her rengin kendine göre bir güzelliği olduğu düşüncesiyle benim de naçizane, yanlış anlaşılmamak kaydıyla siyahta hoşuma giden şey, siyahın asaletidir değerli kardeşim. Hepimize güvenli ve keyifli sürüşler diliyorum.:)
Arkadaşlar, motor performansını arttırmak ve bu arada da motor güvenliğini korumak açısından intake (manifolda giren hava-yakıt karışımı) ısısı çok önemlidir ve bu ayrıca egzoz gazı ısısını da doğrudan etkilemektedir. Buradaki prensip, intake ısısını düşük tutmaktır. Bu amaçla da manifolda giren havayı intake kit ve koton filtreler ile, turboşarjlı araçlarda da ayrıca intercooler ile, benzini de ufak yakıt soğutma radyatörleri ile soğutmak gerekir. Bilindiği üzere, benzinli motorlarda 800 dereceden itibaren egzoz gazı ısısı motor için risk oluşturmaya başlamaktadır ve daha çok, uzun süreli yüksek performans sonucu ortaya çıkmaktadır. Intake ısısı düştükçe, birim havadaki oksijen miktarı artmakta ve soğuk yakıtla birlikte daha verimli bir yanma ve dolayısıyla daha yüksek performans sağlamakta ve bu da, egzoz gazı ısısını düşürerek motor güvenliğini arttırmaktadır. Bu nedenle, arabam için, orijinaline göre yaklaşık %40-50 daha fazla hacim ve %30-40 daha fazla yüzey içeren intercooler siparişi verildi, bilgilerinize sunuyor, hepimize güvenli ve keyifli sürüşler diliyorum.:)
Abi son resimleri daha yeni gördüm maşallah 10 numara olmuş, siyahta bir başka gerçekten, bakımı zor olsada çok güzel. Bende bu çamurluk plastik ekinden istiyorum abi size ne kadara mal oldu acaba? Bunları alınca tamponunda değişmesi gerekir sanırım...
Değer bilen güzel görüşünüze çok teşekkür ederim sevgili Mehmet kardeşim, renk konusunda hemfikiriz. Arabama komple orijinal GP Abarth body kit uygulandı, çamurluk dodikleri, marşpiyeler, spoiler ve ön-arka tamponlar ile çamurluk davlumbazlarından oluşmakta. Yetkili servis fiyatı 4000 TL. civarı idi.:)
orkun abi gördüm bugün ekarda sizi =) çok güzel olmuş jantlar..buluşalım valla özledik =)
Büyük intercooler gelmek üzere arkadaşlar, intake ısısında 15-20 derece düşüş ile en az 15 HP katkı yapacağını düşünüyorum.:)
take off jantlarla abarth jantlar arasında ağırlık farkı varmı? yani jantları performans amaclı mı değiştirdiniz yoksa görüntü bütünlüğünü sağlamak icin mi?
ve tabiki maşallah demeyi unutmayalım :) aracınız çok iyi görünüyor.gidişide en az görüntüsü kadar keyiflidir diye düşünüyorum.Allah kaza bela göstermesin güzel günlerde kullanın aracınızı...
maşallah sübhanallah. Allah'ım kazadan beladan korusun. Nazar değmesin gerçekten araç yanıyor. Git gide daha şekil oluyor :)
Araca abarth yan şeridi düşünmüyor musun abi? Kırmızı detaylar ile bana kalırsa hoş bir gorunum olurdu.
Burak kardeşim, Abarth jantlar take-off jantlardan 1 kg. kadar daha ağır, arabama komple orijinal Abarth body kit ve diğer Abarth donanım uygulandığı için bu donanımın orijinal jantları olan GP Abarth jantları getirttim. Tabiki kalite, ebad, fiyat ve görünüm açısından take-off jantlardan çok daha yukarıdalar. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim, gerçekten de uygulamış olduğumuz mekanik donanım sayesinde, performans değerleri oldukça üst seviyede ve birçok ünlü markadan daha iyi durumda. Selam ve sevgiler değerli kardeşim.:)
Saldıray kardeşim, iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Tabiki Abarth yan şerit çok hoş ve bu donanımı tamamlayıcı bir unsur. Orijinalini bulursam tabiki getirtmeyi düşünüyorum. Selam ve sevgiler.:)
Orkun abi ankaraya geldiğimde beraber test edelim performansını merak ediyorum
Sent my iPhone using Tapatalk2
Arkadaşlar, aracım için sipariş ettiğim büyük hacimli intercooler geldi fakat, universal tipde bir parça olduğundan ve de ben her zaman orijinal parçalarla uygulama yapmayı savunduğumdan, bu gelen ürünü geri verdim ve yaptığım araştırmada özellikle t-jet, multiair turbo ve de multijet için orijinal olarak markaya göre üretilmiş en uygun ürünün British made (İngiliz üretimi) 'Forge' marka olduğunu tespit ettiğimden, 'Forge' büyük hacimli t-jet intercooler siparişi verdim, firma ürünün %30 daha fazla yüzey alanına ve de %40 daha fazla hacime sahip olup, %33-50 daha serin hava sağlayarak stock t-jet'e 'en az' 10 HP katkı yaptığını garanti etmekte, ben de kendi aracımda 'en az' 15 HP katkı ile yaklaşık 190-195 HP ve 290 Nm. civarında bir güç beklemekteyim, bilgilerinize sunmak isterim.:)
Maşallah çok yakışıklı
kazasız belasız