Evet 180 i 6000 devire dayanmadan görüyor. Çok zorlanırsa kadranının sonunu görmek mümkün diye düşünüyorm. Çünkü aynı yolda, araba 3000 km deyken 170 i görmüştüm geçememitim asla, 4500. km lerde ise 180 i gördüm. Aşırı hız ii değil ama bu sadece limitleri görmek icin bir deneme...Şirket araçlarıyla seyahatlerimde 200-220 leri gördügüm için kendi arabamla da yavaş gidemiyorum açıkcası...Herneyse...
Ben dualogicten cok memnunum, onun yeteneğini bilmek lazım memnuniyet için...Tam otomatik kullanmış biri sevmez dualogici ama bece ş.içi ve sade kullanımda çok başarılı. Ben e modunu kullanmamaya başladım artık. Hızla vites yükseltmesi çekişten düşürüyor. Ben herseyden öte bu e moduna takıldım. Ama senin sorun start stopa gelince...Daha önce de yazdım cok elzem bir özellik degil ama bana ayda 25-30 lira bırakıyor açıkcası.300-350 lira benzin masrafımı düşünürsek. Bildigim güzergahlarda s-s i kullanıyorum, ama zırt pırt durmalar, yokuslarda kullanmıyorum, anlattıklarını yaşamamak için...Ama yokuşlarda şöyle kullanabilirsin. Manuellerde nasıl bilmiyorum ama dualogicte, yokuş yukarı durdugunda s-s ile motor stop edince, tekrar hareket etmek icin ayagını frenden al ve tekrar bas, 1 sn bile sürmez, araç tekrar frenle biraz sarsılacak ama hillholderın devreye girmesi icin bu süre yetiyor. Yani hem yokusta hem de s-s kullanmış ve geri kaydırmadan kalkmış olursun.
Start-Stop güzel bi olayda acaba Marş motorunun ömrünü ne derece kısaltıyor?![]()
Taze...
Bir resim daha..5 adet ile sınırlama var ..Bazı garajlarda onlarca görüyorum gerçi...
Güzel resimler![]()
180 km de araç nasıldı ben cesaret edip çıkamadım. Bizim araçların yüksek hızlarda ki performansını merak ediyorum. Sırf deneme için bi ankara - bolu yapmayı bile düşünüyorum. Hem piknik yaparız ailecek
Bu arada kazasız belasız sürüşler dilerim. Arabaya birde nazar boncuğu lazım![]()
bende 150 155 gördüm fakat devir saati çok yükseliyor ve abart egzoz varmış gibi ses geliyor....)
Evo Multijet yada Multiair ile sürat yapan yokmu yav yüksek hızlarda nasıl merak ediyorum 145-150 ye çıkardım zorlanmadı fazla rahat gidiyor sadece 3000 d/d den sonra biraz gürültü oluyor![]()
Konu EvoKoray tarafından (07/07/2010 Saat 01:49 ) değiştirilmiştir.
2010-Nisan , Punto Evo 1.3 Multijet Dynamic
Teşekkürler...
Yüksek hızlarda araç çok stabil ben çok başarılı buluyorum. İşim gereği bir çok model araç kullanıyorum. c ve daha üst segment araçlarla kıyas kabul etmez ama 220 leri gördüğüm sıfır mondeo, passat, jetta, focus gibi araçlar bile o hızlarda yolda geziyor. E bizimki de biraz geziyor haliyle, ama 180 hızla girdiğim tatlı virajlarda araba sağa sola gideyim demiyor. Kontrol hala sizde, ben güvenerek biniyorum.
Taniki gürültü artıyor. Fiatın egsoz sesini hep begenmişimdir.
180 hızda devir saati 5500-6000 aralığında....Daha önce yazmıştım, aracım 3000 li km lerdeyken 170 i geçememiştim, 4500 km sinde aynı yolda aynı yerde gazı pedalı sonda iken de 180 i birazcık geçmişti işte...Yani 230 kadranı bu araç ileride muhakkak görecektir...
Bu arada forumda başka sayflarda 190 la giden, aracını cok zorlayan bir mjet sahibi o yolculuk sonunda motordan bir ses geldiğinden bahsetmişti, belki de cok zorlamaya gelmiyordur
Konu nerhal61 tarafından (07/07/2010 Saat 11:49 ) değiştirilmiştir.
koray selam kardeşim ben aldığımın haftası bastım gaza rahat bır sekılde 205 210 km hızı görüyor gecen gun mersınden gelırken tem de 150 km sabıtledım ve hiç ses yok dıyebılırım briazda muzık sesıni acarsanyanı 150 km hızla değilde 100 110 km hızla gidiyormussun gibi geliyor,ve ben 1.2. ve 3. viteslerde aracımı ilk aldığım gün itibari ile 4 bin devirden aşağı kullanmadım ve şimdi çok ii bır performansa sahip rampada ve düzde
halit abi allah kaza bela vermesin beyaz rengi de gerçekten süper yakışıyor araba
Hem çekilmezim hem vazgeçilmez Allah başka dert vermesin
Ekim ayında Fransa'da bir showrromda gördüğüm evo'nun fotoğrafları
Modifiyeli evolar da hoş duruyor. Halit Hocam arabanın tipiyle oynamaya karar verirsen birlikte yaptıralımBu arada bayramda karadeniz turunda ki yakıt sarfiyatı bilgilerini bekliyorum
Birde her tarafa hız kamerası koymuşlar çalışıyor mu bilmiyorum ama uyarim
![]()
Tamam Şafak kardeşim...Trip B sıfırlanarak fotoğraflanacaktır merak etme...
Hız kamerası nerelerde var kabaca tarifleyebilir misin? Ben gece çıkacaktım zaten ama gece mece dinlemiyor kameralar..
Yoksa bu kameralar Artvindeki vatandaşın köy yoluna koyduğu tv ekranlarından mı? İzledin mi o haberi? Komik tarafı ordan gecen sürücleri durduruyo haberci, onlar da valla radar zannedip yavaslıyoruz ddiyolar, megerse adamın evi yol üstünde cok toz kalkıyo diye monitör koyuyo saglı sollu direklere millet yavas gecsin diye)...cok güldüm yaw
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri