4 adet lastik için fiyat aldım. bu lasa snoways 2 plus 125 dendi.heryerde fiyatları farklı sanırım.4 tanesini 360 'a alan da var.en uygunu nerde bulunur ki...
Printable View
4 adet lastik için fiyat aldım. bu lasa snoways 2 plus 125 dendi.heryerde fiyatları farklı sanırım.4 tanesini 360 'a alan da var.en uygunu nerde bulunur ki...
Kışlık lastik fiyatları 2 ay öncesinde şimdiye göre %20 daha ucuzdu. Liste fiyatından %40 inidirim yaptılar.Şimdi ise en fazla %10-20 indirim yaparlar. Dolayısıyla alım zamanından dolayı fiyat ciddi oranda fark edebilir. Ayrıca diğer arkadaşlarla aradaki fark jant ebadından kaynaklanabilir. Ben 2 ay önce 350 YTL ye nexen aldım 4 adet. O zaman Lassa'nın en son çıkan ve yeni satışa sunulan Snoways Era modelinin fiyatını sordum. 15 jant için 120 ye bırakmışlardı. Alacaksan da Era modelini almanı tavsiye ederim. Ben daha ucuz diye Nexen aldım fakat abime era modelinden aldık. Şimdilik memnun.
arkadaşlar snoways 2 plus ı dün bizzat test ettim karda. gerçekten mükemmel yol tutuşu var. bilginize
arkadaslar yeni gp aldım ve malum kış şartları.acaba hemen bir kış lastiği almalımıyım.araçta şu an continental marka 4 mevsim lastiği var.
bugün ankara resmen beyaza büründü ve gerçekten hiçbiyerde zorlamadı beni lastikler
kar varken dolmus en iyisi :)
ben 2006 da 4 tane lassa kar lastiği aldım.özellikle asfaltta biraz ses yapıyo ama kesinlikle kayma yapmıyor.hamuru çok iyi bence.
arkadaşlar araçla gelen dunlop ses yapıyordu.yesi lassa snoways era kış lastiği aldım ve ses kesildi yazın kesin yeni lastik alacağım onları kullanmam daha.kış lastiği olmasına rağmen dört mevsim dunloplardan daha az ses yapıyor.
Aracıma Lassa Snoways2 plus taktıralı 2-3 gün oldu. bu süre içerisinde lastiklerimi karda ve buzda test etme şansım oldu. yorumlarım şöyle:
Güvenlik
buzda ve karda yola tutunması mükemmel. virajlara korkmadan girebiliyorsun. Fren mesafesi oldukça iyi. kar ve buz (birkaç günlük) üzerinde bir kaç kez hızlanıp fren yaparak test ettim ve çok başarılı buldum. çok düşük sıcaklıkta bile (-8 derece) özelliklerinden hiç bir şey kaybetmedi. karlı-buzlu dik bir rampada aracı durdurdum ve gayet güvenli bir şekilde kaldırabildim. özetle, bu lastikler oldukça güvenli.
Konfor
lastikler takıldıktan sonra araba yürümeye başlar başlamaz rahatsızlığını belli etti. uğultu yapıyor ve araç normalden fazla titriyor. sürüş zevkini azalttığı kesin.
Fiyat
benim kullandığım ebatta (175/65/15) piyasada bulabileceğiniz en ucuz lastiklerden birisi.
Sonuç
kış aylarında güven 'olmazsa olmaz'sa ve benim gibi daha fazla konfor için para veremeyecekseniz ideal bir lastik.
Lassa Hakkında
bu markanın konfor özellikleri ön plana çıkarılmış olan snoway era modeli de mevcut. takdir edersiniz ki era nın zorlu kış koşullarında tutunma kabiliyeti daha düşük. eğer ankarada yaşıyorsanız ve kış koşullarının çok çetin olduğu zamanlarda araba kulllanmak zorunda kalmıyorsanız era sizin için daha uygun olabilir. ama benim gibi sık sık karda buzda araba kullanmanız gerekiyorsa snoways2 plus ya da daha da güvenli olan (hatta çivi takılabilen) Iceways modelleri daha kullanışlı olacaktır.
lastikler üretim hatalarına karşı 2 yıl garantili. ayrıca, Lassa Yol Yardımı diye bir şey var. sebebi ne olursa olsun!, yolda kalırsanız lassa size ücretsiz çekici gönderiyor ve en yakın servise/ustaya bırakıyor. fakat bu hizmetin süresi satıştan sonra ki 1 yıl için geçerli.
ben de snoways kullanıyorum,memnunum şimdilik. tabi sesin arttığı bir gerçek
Lassa snoways 2 plus kullanıyorum. Dediğiniz gibi araç lastikleri taktıktan sonra uğuldamaya başladı. Hatta kuru zeminde dönüş ve manevralarda (dişler açılıp yolu tutuyor sanırım) acayip bir ses veriyor :) Bunun için lastik seçimleri önemlidir, ses yapmayan uzun yol kar lastikleride var ama ben Bolu gibi çok yağış alan bir bölgede olduğumdan gayet memnunum...
2 sene lassa snoways bu sene de petlasın kar lastiğini gezdiriyorum petlasa göre sessiz lassa ama ikisininde karda yol tutuşu süper. tabi soğuk ve lastik özelliklerinden kaynaklı uğultu ve ses normal bence.
Snoways 2 plus aldım bugün şuanda takıyorlar araca. Yarın deneyebileceğim tanesi 140 liradan 560'a geldi.
Artık Bartın'da yaşadığımdan hergün de işe gidip gelirken kış lastiği lazımdı. İnşallah ses olayı çok fazla olmaz, yorumlar uğultu fazla şeklinde olmuş ama.
Bende lassa snoways kullanıyorum, uğultu problemi aynı sekilde bendede mevcut.
Kışın konforu değil bence güvenliği ön planda tutun.
Snoways'ı lastikçi bir arkadaşın tavsiyesi ile 2 yıl önce aldım ve bu güne kadar beni üzmedi.
Geçen sene ankaraya yağan karı ve sonrasındaki buzlanmayı bilenler bilir....
o zaman bile her gün yoğun trafikte, yokuşta, bayırda sürdüm aracı ve bir kez olsun kaydırma ya da patanaj falan almadı araç...
Yine de karar sizlerin...
Ama güvenlik herşeyden önce gelmeli bence...
Valla bendede var ama soğuk havada ses az karda yağmurda cok sağlam lastik ben tavsiye ederim milim kaymaz Gerçi. Daha ucuz olduğu için almıştım o zaman
175/65/15 olarak değişti. Daha lastikler takıldıktan sonra kontağı çevirmedim. Sabah 40 km işe giderken kuru zeminde deneriz zaten 1-2 haftaya kadar kar da düşünce daha sağlıklı yorumlar yapabilirim.
Snoways 2 plus'mış tam olarak. Zaten bizim ebatlarda başka ürünü yokmuş lassanın.
İlk hedef debica vs almaktı ama onlar bile 128-130 lira olunca 140'a lassa çok mantıklı geldi. 100 lira civarı olsaydı diğer markalar onlara yönelecektim. :)