Ben şimdi eski konulardan okudum.Çakmaklık sigortasının no su f54 müş.Klavuza baktığımda f54 yolcu bölümü güç çıkışı yazıyor.Herhalde çakmaklık yazmak zorlarına gidiyor.İki saattir klavuza bakıyorum bir türlü bulamamıştım nihayet forumdan öğrendim.Asıl sorunum şimdi motor bölümünde bulunan sigorta kutusunun kapağını çakaramıyorum.Nasıl cis bir firma bu fıat sigorta kutusunu çamurluğa yapıştırmışlar sanki bir türlü kapağı sökemiyorum.
Evet bugün yine bu çakmaklık sigortasını değiştirmek için motor bölümündeki kapağı açmaklı uğraştım.Hay bu kapağı buraya monte eden mühendisi ve ustayı diyesim geldi gerçekten.Tam iki saat bu kapakla cebelleştim bir kan ter içerisinde kaldım ki hiç sorma.Çıkarırken bayağı kişileri andım.Kapağın sürgüleri tam çamurluğun demiri ile yapışık olduğu için kapak tam açılmıyor.Tam açılmadığı içinde sürgüden kurtulmuyor.İki saat bir ileri bir geri derken nerdeyse sigorta kutusunu kökten çıkarıyordum.O kadar uğraştıktan sonra kutuyu söktüm.Bundan sonra karşılaştıklarım daha ilginç f54 numaralı sigortaya baktım.Çakmaklık sigortası değil.Daha doğrusu sigorta bölümünde yazılan sigortaların hiçbirisi klavuzdaki sigortaların yerini tutmuyor.Klavuzdaki sigortaların benim arabadakilerle alakası yok.Neredeyse hepsinin yeri farklı fıatın bir cinsliği daha.Müşteri değiştirmesin diye yanlış mı yazmışlar yoksa.Klavuzda çakmaklık için 20 amper yazıyordu.Ben de baktım sigorta kutusunda 4 tane 20 lik sigorta vardı.Rastgele birisini çıkardım yanmıştı.Büyük ihtimal bu galiba.Sigorta burada bulunmadığından takamadım.Yarın alır takarım inşaallah.Bu arada zorla açtığım nalet olası kutuyu bu seferde takamadım.Çünkü sürgülerin ağızları birbirini karşılamıyor.Ya sabır sanki sanayideki ustalar yapmış kutuyu.Neyse kilitleri vurup öylece bıraktım yarın takarım herhalde.mp3 dinleyemiyorum.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri