Valla bunu yaptırabilirsen çözümünü bulabilirsen rica ediyorum bana da söyle. Nereye gitsem "normal abi bu" olayına yatıyorlar. Bende ilk klimayı soğuk motorda açarken ciddi sürtünme sesi geliyor. Ama nedense bunu illa ki soğuk motorda yapıyor. Tatile gittim yeni döndüm. Açmadan önce arabayla 1-2 dk yol yaptıysam gayet makul bir biçimde devreye giriyor klima. O kadar memnun kaldım ki klimadan bu seyahatimde. 40 C sıcaklık varken içeride resmen dondurdu beni. 2 den fazla açamadım klimayı da. Soğutması bu kadar güzelken de elletmek istemiyorum klimanın orasını burasını şimdilik. 5 sene garantim var, soğutma da elden giderse o zaman baktıracam çaresine. Şimdilik böyle devam. Bende rölantide iken açınca da ses gelmiyor gibi. Tabi seninkisi nasıldır anca bu kadar yardımcı olabiliyorum.
Bu kadar araştırmalardan sonraki vardığım nokta şu: Klima kompresörünün manyetik kavramasından olabilir (sadece bu parça değişmiyor illa ki kompresörün değişmesi lazım = servislerin "normal abi bu" laflarına devam çünkü sadece ilk açışta gelen bir ses için tofaşçılar kompresör değiştirmez ben bunu anladım)
Diğer sebebi, genleşme valfi de olabilir. Ayrıca sistemdeki basınç fazla ise bu da başka bir ses sebebi. Tekrar emme ve gaz basma ile düzelebilir. Bu en son olayı yapmayı önerdiler ama soğutmadan memnun olduğumdan ötürü elletmedim şimdilik.
Umarım sorununun çözümünü bulursun ve bana da bildirirsin.