Araç iç sıcaklık sensörü güneş görmeyen ve genellikle üstü böyle 1 cm2 alana sahip ızgaralı bir plastikle örtülü ve yine genellikle sağ diz kapağınız hizasında oluyor birçok arabada. Valla kendi GP'mde kontrol etmedim varlığını.
Printable View
Araç iç sıcaklık sensörü güneş görmeyen ve genellikle üstü böyle 1 cm2 alana sahip ızgaralı bir plastikle örtülü ve yine genellikle sağ diz kapağınız hizasında oluyor birçok arabada. Valla kendi GP'mde kontrol etmedim varlığını.
bence arkadaslar o uzaktan kumandanın alıcısı yorumları okudum en mantıklı olan bence bu
Servise sordum. Yağmur sensörü olanlarda alıcı görevi, olmayanlarda istenirse alarm takılarak ışıklı yanıp sönen alıcı göreviymiş.
yok fatih karsıtrıyodum okudum biseyler yazayım dedim icimden geldi:DDD
ama ben hala uzaktan kumanda alıcısı diye ısrar ediyorum:D cunku kapagı kıran arkadas cift taraflı alıcı var dedi ya ona istinaden
bendekinin içi boş ama kumanda çalışıyo :D:D
klimanın sensörü.
ozan actınmı icini sen . yarın ilk isim arabayı alaacm altını ustunu sagını solunu kurcalaycam
açmıştım :)
Mustafa o sensörden başka marka araçlarda da var ve o araçların servisleri de bizim Fiat servisi gibi ısıtma-soğutma sistemiyle ilgili güneş sensörü olduğunu söylüyorlar. Üstelik ben kapağını kırdım. Servis kaç para istedi dersiniz. Tam 40 TL.:surprise:Maliyeti 1 TL bile olmayan bir parçaya 40 TL istediler. Servisler bu kafayla giderse çok müşteri kaybederler.
:D çoğunluk güneş ışığına göre klimayı ayarlıyor diyor. :D
aracın kullanma kitapçığında uzaktan kumandanın alıcısı olduğu yazıyor.
o kapağın içinde soket var ammaaa ucunda bişe yok boş..dijital klima sensörü..
1.4 Active 2008....
Cami içten silerken elim çarptı ve kırıldı. Serviste 40 TL isteyince yapıştırıp taktım.
Klima üzerindeki gizli menüye ulaştığınızda o menüdeki değerlerden birisi araç güneş ve gölge arasında geçiş yaparken sürekli değişiyordu. Yani gölgedeyken değer sıfırlanıyor. Güneşe çıkınca 25 gibi değerlerde oluyordu. Ben daha sonra öndeki o çıkıntıyı elimle kapatarak da güneş-gölge hassasiyetini denedim. Elimle kapattığımda değer sıfırlanıyordu. Bu da o sensörün güneş sensörü olduğunun kanıtıdır. O sensör u.k. alıcısı olamaz. Çünkü u.k. rf sinyalleri ile çalışır. Kızılötesi değil.
bence şakir arkadaşımız olayı çözmüş.peki analog klimalarda yokmu bu alıcı?
o zaman icindeki iki tane alıcı gunes sensoru imis . peki hadi bakalım ozaman uzaktan kumanda alıcıları nerde bilin bakalım:DD