kendiliğnden dokldu denemz ama kopegin dis kecirdigi yerin etrafi 20*20 cm gibi acildi ve dokulmeyede devam ediyor. yani dokunmayın tamponunuza cok fena dokulur ha :)
Printable View
kendiliğnden dokldu denemz ama kopegin dis kecirdigi yerin etrafi 20*20 cm gibi acildi ve dokulmeyede devam ediyor. yani dokunmayın tamponunuza cok fena dokulur ha :)
benim aracım tıtanyum gri ve bu aralar 6 farklı puntoya baktım 3 u 2008 modeldi hepsinde bu sorun belirgin derecede var(TAMPONUN RENGİ ARAÇTAN KOYU). yakın zaman sonra resimlerimide ekliyecem..
tamponda astar illaki var...var olmasına var ama bizim düşündüğümüz gibi ikinci kez boyanan tamponlara atılan beyaz astardan değil şeffaf bir astar....aslında yanıltmayayım şeffaf olarak atılan malzemenin adıda PLASTOFLEX dir arkadaşlar.tampona darbe anında esneklik kazandırır.
uğur kardeşim 20x20 cm.sivas kangalmıydı kardeşim.:D:D:D
Benim Aracim 2006 Model Egzotik Kirmizi, Sirf Tamponlarda Değil, Kapi Kollarinda, Ayna Kapaklarinda, Tavan Spoilerinde Pembeleşme Oldu. Yani Aracin Dişindaki Tüm Plastiklerde.müşteri Hizmeterine Başvurdum Cevap Bekliyorum Onlardan.
benımde 3-4 aydır dıkkatımı cekıyordu bu renk varkı.sureklı bıseylerı bahane edıyordum.bugun gercekten dıkkat ettım.servıstede 3 kısıye ayrı ayrı gosterdım.arka tamponun rengı kaportanın rengınden 1-2 kat daha acık.on tamponun sol tarafı normal sag tarafıda aynı sekılde.(on tamponun sol tarafı daha sonra boyanmıstı)servıstekıler sorunun normal oldugunu soyledıler.(yalnız tıtanyum grı araclarda fark edılmıor nedense anlamadım)yanı arabayı aldıktan 8-10 ay sonra, tamponlarınızın rengı 1-2 kat acılıyor.cok ılgınc bır acılama.bu konuda daha farklı bılgısı olan arkadaslar, paylasırlarsa cok sevınırım.cunku gercekten cok kafama takıldı bu olay...
orjinal fabrika çıkışında araçların tamponunda astar olmaz aslında olur ancak görünmez şeffaf bir astardır görevide boyanın plastiğe daha sağlıklı tutmasıdır
arkadaşımızın dediği gibi öyle orjinal boyaya tanzikli su tutunca boya kalkmaz asıl kalkarsa sorun vardır demektir ki astar olmamasının bir sebebide plastik bir parça olduğu için hafif sürtmelerde boyanın çatlayıp dökülmemesi veya soyulmaması içindir
Ve renk farkı bir çok araçta oluyor nedenlerinden bazıları karoser ile tampon vs gibi parçalar birbirinden ayrı boyanır ve farklı galonlardan kullanılabilir bunlarda etken tabii hele su bazlı ayrı bir dert
öyle boyanın altına beyaz astar atmakla da çözülmez keza aynı kutu içerisindeki boyayı iki ayrı usta aynı anda atsa dahi fark olur boya işi pis iş arkadaşlar
Aynı sorun bende de var. Ancak bendeki sonradan farkettiğim birşey değil. Aracı ilk aldığımdan beri var ve farkındayım. Ancak ön tamponda hiç renk ayırması yok. Ama arka tampon ile benzin depo kapağının rengi dikkatli bakıldığında aracın diğer yerleri ile aynı değil. Buradan çıkardığım sonuç arka tampon ve depo kapağının aynı boya ile boyanmadığıdır. Demekki aynı boya ile boyanmadan renk tutmuyor. Ama aksamın plastik yapısındanda kaynaklı birşey olabilir. Şöyleki benimde arka tamponun ufak bir kısmı auto kingte mini onarım gördü ve boyandı. O boyanan kısım tamponun diğer kısımları ile tamamen uyumlu. Yani bakıldığında tamponun bir kısmının boyandığı kesinlikle anlaşılmıyor. Bu da bana plastikten kaynaklı birşey de olabilir gibi geliyor. Kaldı ki benzin depo kapağı ile arka tampon aynı renk ve diğerlerinden farklı:)
benim arka tamponda ve ön tamponda boya kalkmasından dolayı komple boyandı. seninkinin de tamponun solmasından dolayı boyanması lazım Mustafa.