Yok hissetmezsin tolgacım hissetmen için oruç gibi olman lazım :D
Yok hissetmezsin tolgacım hissetmen için oruç gibi olman lazım :D
barkod misali mi abi :D:D:D
Şimdi ben konfor olarak pek bir faydası olmaz diyecektim ama performans yazmışım ,performans şu denli iyi olur araç yere daha yakın olduğu için daha iyi yatma gösterecektir yani savurma olayı biraz daha düşer ama bu değildirki yay takmadan önce araç durmadan savuracak yada kıç atacak yok yani böyle bişi ben yaklaşık 1,5 senedir 17 ile yaysız dolaşıyorum hiç bir eksisini görmedim görsellik dışında ama ne gariptirki benim araç yaysız bile yaylı gibi duruyor :)
5cm kullanan, öneren var mi ?
Denemek lazım kimiler 17 taktıında arabaları leylek gibi oluyor (bknz kamikaze) ama benim araba hiçte öle olmadı seninkide olmayabilir..
Yayımız yok diye bu kadar da aşağılanmaz ki bir araç yahu! :P
Tolga benim arabayı gördün 17" jant var, yay may yok. Evet biraz yüksek duruyor. Ama o janttan dolayı olan bir yükseklik değil, GP'dan kaynaklı bir yükseklik. Bizim araçlar standardında da biraz yüksek yani. Bir çok Fiat modelinde olduğu gibi (Albea, Palio, Linea, vs. vs.). Tabii yay alsam jant çamurluğa yaklaşacağından çok daha güzel duracağı kesin ama, bence yine de oyuncak ya da jeep duruşu yok.
Jant ölçülerine gelince, aracın ivmelenme, son sürat verilerinin orjinal kalarak, sadece jant ölçüsünü değiştirmek istediğinde;
185/65/R15
195/55/R16
205/45/R17
ölçülerinden birini (standart ölçüler) kullanman gerekir.
Şimdi ivmelenme, son sürat gibi değerleri lastik/jant kombinasyonu ile değiştirebileceğini duyunca sen hemen atlamadan ben söyleyeyim :) :
Bu söylediğim ölçüler dışında büyük çaplı lastik/jant kombinasyonu kullanırsan son sürat ufak bir miktar artarken ivmeden kaybın olur, küçük çaplı kullanırsan ivmelenmede bir artış yakalarken son sürati düşürürsün. Yani bu bir iyileştirme modifikasyonundan çok bir ayar gibidir. Ben orjinal ayarı bozmamaktan yana olduğumdan 205/45/R17 kullandım. Yaya da amortisör kitini değiştirmeden girmeyi -Türkiye'nin yolları nedeniyle- göze alamadım bir türlü.
Bilgilerine Tolgacığım.. :)
slm arkadaşlar ben yeni üye oldum puntoma spor yay alıcam hanhgisi daha iyi olur bilmiyorum yardımcı olursanız memnun olurum şimdiden teşekür ederim.