ilk viteslerde olmasının açılımı tork. diğer viteslerde olmamasının sebebi ise küçük motor ve beygir azlığı :) o 3. vitese kadar rakip tanımam :)
Printable View
ilk viteslerde olmasının açılımı tork. diğer viteslerde olmamasının sebebi ise küçük motor ve beygir azlığı :) o 3. vitese kadar rakip tanımam :)
İkiniz de haklısınız:) Daha soğuk hava daha yoğun havadır o da daha çok hava eder.
Yalnız hala intercoolersiz turbolar da mevcut.Ara soğutucunun faydası şehir içinde pek hissedilmez.Ancak sakin trafiklerde ve şehir dışında hızdan kaynaklanan rüzgar çarpmalarında etkisini gösteririr...
1-2 saniye toparlanamamasının sebebi işte arkadaşlarımında anlattıgı gibi -motorun egsoz gazı uretmesi bu gazın turbo türbinlerini dondurmesi, turbonun devrini alması (sanırım dakikada 150bin ile 300bin devir arası donmesi bu zamanı almasına sebep oluyor işte bu yuzden aracı stop etmeden once turbonun yavaslamasını bekleyin diyoruz) devirlenen turbo pervanelerinin soguk hava emişi...
yav arkadaşlar bırakın şu işin teknik kısmını mehmet kardeş gibi yazın
mehmet kardeş 1,2 vitesi 3500-4000 devirde değiştirin 1750 nin altına inmeden diğer vitese geçin demişsin arkadaş ben hep normalde 2000-2500 devirde 1,2 vitesleri değiştiriyorum ben mi az devirli kullanıyorum sen mi çok devirli kullanıyorsun mazotun litresi 3200 oldu biliyorsun demi :d
tamam . :) max hızlanmak icin 1. vitesde 5000. 2. vitesde 4500 diger viteslerde yaklasık 4000 devirde vites attırın. Ekonomik kullanım icin 2200 ila 1200 devirleri arasında kullanın . yol durumuna gore gidiyorsa (arkadan ruzgar vs rampa inisi) 1000 devirde dahi kullanabilirsiniz yani aracı mumkun olan en yuksek vitesde tutun ancak gaz pedalına fazla basmadıgınızdan yani aracın bogulmadıgından emin olun. Konumuzla alakalı olmadıki ama boylede :)
Forumda bir arkadaş bahsetmişti. Turbonun etkisi en çok yokuş yukarı araç yüklüyken belli oluyor diye. Geçen hafta Konya'dan Mersin'in Aydıncık ilçesine gittim. Yolun yarıya yakını Torosları aşmakla geçti. Burada gerçekten de GP'yi kullanmanın zevkine vardım. Torosları geçerken yokuş yukarı devri 2000d/d nın altına düşürmeyince gerçekten araç fırlıyor. Özellikle kısa mesafeli araç sollamalarında araç yüklü olmasına rağmen gerçekten beklediğimden iyi performans verdi. Şehir içinde ekonomi yapacaz diye doğru dürüst kullanamıyoruz. Bir de Konya'da yokuş yoktur pek. Bu nedenle de aracımı zorlayamadığımdan tadını çıkaramadığımı anladım.
her yakıt almadan önceki 30-40km boyunca zorlayarak kullanıyorum.. yoksa her defasında 3500-4000 devirlerde vites değiştirsem yakıta para yetiştiremezdim.. :) tasarruf için ise ilk 3 viteste düşük devirleri(1200-1750), diğer 3 viteste ise 1750-2500 arası ideal.. öneririm..
lütfennn acillll yardım :((((((((
ya arkadaşlar ben mesajı yazacak yer bulamamadım
bir yardımcı olurmusunuz
benim arabanın turbosu 2600 dan sonra 2800 e doğru açılıyor acaba sebebi ne olabilir benim ilk aldığımda 2000 civarlarında açılıyordu anlam veremedim!!!!
lütfennn acillll yardım :((((((((
yardımlarınız ve paylaşımlarınız için şimdden teşekkür ederim :)))
don't panic :)
konu ile ilgili bu topici inceleyin
https://forum.grandepuntotr.com/tekn...kullanimi.html
Konular birleştirildi!
Turbo sonuçta devrede, belki de psikolojiktir ya da hortumlardan birinde kaçak vardır...
turbonun acilmasi ve acılmaması diye birsey yok oncelikle bunu bilelim. Arac egsoz gazı urettigi surece turbo devrededir. Sizin cıktıgınız rampaya sectiginiz vitese gaz pedalına bastıgınız orana gore turboyu farklı devirlerde hissedersiniz (ses veya ivmelenme olarak) Aracınızı duz yolda hafif hafif hızlandırarak gaz pedalına cok basmadıgınız zaman aracınız fazla egsoz gazı uretmeyecek siz 3000 devirde olsanızda turbunuzun sesini duymayacaksınız. Ancak aracınız 1200 devirde de olsa vitesi kucultmediginiz halde tam gaz yaptıgınız zaman turbonun deliler gibi dondugunu duyacaksınız. Belkide hicbir sorununuz yoktur.
turbonun 1750 yada 2000 devirden daha alt devirlerde hissedilir olabilmesi icin ne yapmak lazim?...mesala 1500 civarina cekebilme ihtimalimiz varmı?..2000 devir alti cansiz 2000 den sonra kursun gibi fırlıyor araba :)..
sanırım yok. daha ufak bir turbo takman lazım. ya da supercharge alacaksın. chip veya box bir nebze iş görebilir.