+++++
Fiat punto 1.2 pop 2014 marka aracım var. Her yıl yazın klima kullanıyorum uzun yola çıktım gidiyorum yaklaşık 4000 km. Bu kullanım sonrası kışa veya sonbahar aylarına doğru bir bakıyorum motor suyu tamamen bitmiş. Az önce baktım bir bardak veya yarım bardak kalmış. Tekrar ekleme yapacağım elbette. Bu arada antifriz düzenli kullanıyorum. Klima kullanınca eksilme olur normal diyenler oldu çevremde bu durumun nedeni nedir? Ben kimsenin böyle bişey yaptığını görmedim klima kullanımı bu kadar etki eder mi
?
+++++
Klimanın motor suyu eksilttiğini ilk defa duyuyorum. Klima kullanıldığında arabadan damlayan suyu motor suyu zanneden varsa o su o su değil
Yağda problem var mı? Silindir kapak contasında kaçak varsa su yağa karışabilir. Suyun motor dışında dolaştığı her yere (yedek su deposu, hortumlar, radyatör, kalorifer radyatörü) bakmak lazım.
Durum klima ile alakalı olmamalı motor suyunda sızdırıyordur radyatör olabilir devirdaim termostat olabilir klima su kullanmaz su çıkartır.
Bakıma soktum aracı lifte kaldırınca gördük ki devir daimde kaçak var bizzat gördüm orada antifrizi
|
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri