Sayfa 1/2 12 SonSon
33 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: GP ve cep telefonları.

Fatih Antep
    NesT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    06 BF 8191
    Edilen teşekkür: 108

Standart GP ve cep telefonları.

Arkadaşlar ben bu konuda bilgi bulamadım.
    GP lar güvenlik paketleri ile övünüyoruz ama cep telefonlarının bunlara verdiği zararlar hakkında bilgisi olan arkadaşlar varmı ne yapmamız gerekiyor.
    Lütfen cep telefonlarınızı kapatın anonsundan ziyade ne gibi önlemler alabiliriz.

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Mısafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 5

Hmm Önemli Konu.. Ben pek uyarıyada rastlamadım.Dikkat etmedim demekki. Hiç kapatmadım henüz arabada. Bİlgisi olan varsa uyandırsın bizi.

Murat YANIK
    Linos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    06 BE 7673
    Edilen teşekkür: 1268

Ben kullanım klavuzunda rastladım sanki böyle bir uyarıya ama... Bakmak lazım bir daha...

Can Gökçe
    ComfortablyDumb lithium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    16
    Edilen teşekkür: 9

bişi olmaz..
    otobüslerde de bişi olmaz mesela, bizimkilerin evhamı, yurtdışında cep tel kapatılan otobüs yok..
    arabaların elektrik donanımı DC olduğu için bi etkileşim yapması olası değil.
    araç içi haberleşme sistemleri ise cep telefonundan çok daha güçlü birçok elektromanyetik dalga ile etkileşime giriyor (bkz. yüksek gerilim hatları)...
    abs tutmaz olayı geyiktir.. abs sensörleri cep telefonunuzla yaklaşamayacağınız kadar uzaktadır..
    bence en ciddi ve gerçekten ciddi tehlike konuşma anındaki dikkat kaybı, bir headset ya da araç içi konuşma sistemi olmadan kullanmamak faydalı olur bence..
    Evo MultiAIR!

Emre Y.
    SupermenDon'tCryJustFLY! dagored - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 315

vallahi ben şöförün yalancısıyım, bir kere otobüs şöförüne sormuştum (otobüs 403' tü) o da aracın klimasını etkilediğini söylemişti...

Can Gökçe
    ComfortablyDumb lithium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    16
    Edilen teşekkür: 9

Alıntı dagored Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vallahi ben şöförün yalancısıyım, bir kere otobüs şöförüne sormuştum (otobüs 403' tü) o da aracın klimasını etkilediğini söylemişti...

geçen yaz muhteşem ULUSOY firmasına ait füzeyi andıran otobüslerin biriyle fethiyeden dönüyordum. gece bir uyandım, otobüs o sıcakta deli gibi kaloriferleri açmış... 2 3 defa uyardım, kapattılar yine açıkldı kalorifer. o zaman bana da otobüste biri var telefonu açık ondan oluyor dedi muavin, ben de bana sorunla gelme çözümle gel deli etme bu sıcakta diye fırça çekmiştim..:argue:
    Evo MultiAIR!

Emre Y.
    SupermenDon'tCryJustFLY! dagored - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 315

e bu durumda aracı dynamic ve emotion olan arkadaşlar dikkatli olsun, malum otobüslerin de klimaları otomatik

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

yok be bana komik geliyor ben geçen yıl otobüsle gittim tel ser dediler şaşırdım yanılmıyorsam ulusoydu

Cem Cebeci
    civcivx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 932

Aslına bakarsanız, yeryüzünde birlikte yaşamak zorunda kaldığımız bu tür sinyallarin (GSM, BT, Wi-Fi, Uydu, Telsiz, FM, TV ve diğer tüm radyo frekansı kaynakları) araçlarımıza verdiği zararı pek önemsemiyorum, nasıl olsa tamir edilir, zaten pek sorun çıkardıkları da söylenemez. Ama asıl biz insanlara ne kadar zarar veriyorlar, bunu önemsiyorum.

Fatih Antep
    NesT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    06 BF 8191
    Edilen teşekkür: 108

Alıntı femoli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yok be bana komik geliyor ben geçen yıl otobüsle gittim tel ser dediler şaşırdım yanılmıyorsam ulusoydu
    Bazı otobüslerde etkilenmeyi engelleyen donanım var, adını bilmiyorum.
    Kastamonu'dan gelirken otobüsün kapısında büyük bir yazı vardı cep telefonu otobüsümüzde bulunan ............ sisiteminden dolayı kullanmak sertir.
    Tabi firma bu sistemi kurmuş. Benim merak ettiğim acaba bu kadar elektronik düzenekler içinde ki GP cep telefonu ile ilgili sistemide kurdularmı.

enis dilek
    jeoenis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Akdeniz Mavi
    Edilen teşekkür: 46

Bence otbüslrde hiç bir sakıncası yok. sadece diğer müşteriler rahatsız olmasın diye uydurulmuş bir şey düşünsenize bize cep tellerinizi kapatın diyorlar ama onların cepleri 24 saat açık. şahsen düşünsenize gece yolcuğu yapıyorsunuz tam uykuya daldınız bir cep teli çalıyor adam sezsiz konuşup hemen kapatacağına uzun uzun normal sesiyle konuşuyor nereden biliyorsun derseniz kamil koç otobüslerinin bazılarında cep telefonu ser adamı dövesim geldi...

zaten otobüslerde yolculuğu hiç sevmem. başlıca iki nedeni vardır
    1 illa bir çocuk yolcu vardır ve bu çocuk bir kaç kez ağlar
    2 bilmem kaç saat aynı koltukta oturmak sıkıcı yaw
    bide bunlara cep telefonu eklenmesini istemem

M.Bülent ATASOY
    Forumun Manyağı Bülent A. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Yok
    Plaka
    07 ATA 35
    Edilen teşekkür: 214

Arkadaşlar en basiti şöyle düşünün.
    Bizim araçlarımızda daha doğrusu yurt dışı versiyonlarında blue&me varmı? VAR
    Blue&me ye bağlıyken bluetoothunuz açıkmı?EVET
    Telefonunuz açıkmı?EVET

Demekki sorun yaratmıyor.
    Photoshop Değil , Gerçeğin Ta Kendisi

SÖZDE DEĞİL , ÖZDE MODİFİYE

Cem Cebeci
    civcivx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 932

Yani. Artık neredeyse tüm araçlar BT kiti ile birlikte satılmaya başladı bile.

Belki eskiden o kocaman ve eski teknoloji cep telefonları sorun yaratıyor olabilirmiş ama şimdiki teknolojide bu önlendi galiba. Eskiden bir TV'nin yakınlarında cep tel. olunca ve çalmaya başlayınca müthiş bir ses çıkardı TV'den, TV kapalı bile olsa. Şimdi bu durumla çok nadir karşılaşılıyor.

Gökhan GENÇ
    Electronics Engineer gokhan_genc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Arizona Bej
    Plaka
    59 SD 470
    Edilen teşekkür: 3

Alıntı lithium Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bişi olmaz..
    otobüslerde de bişi olmaz mesela, bizimkilerin evhamı, yurtdışında cep tel kapatılan otobüs yok..
    arabaların elektrik donanımı DC olduğu için bi etkileşim yapması olası değil.
    araç içi haberleşme sistemleri ise cep telefonundan çok daha güçlü birçok elektromanyetik dalga ile etkileşime giriyor (bkz. yüksek gerilim hatları)...
    abs tutmaz olayı geyiktir.. abs sensörleri cep telefonunuzla yaklaşamayacağınız kadar uzaktadır..
    bence en ciddi ve gerçekten ciddi tehlike konuşma anındaki dikkat kaybı, bir headset ya da araç içi konuşma sistemi olmadan kullanmamak faydalı olur bence..

Kesinlikle katılıyorum sana Can ağbi. :ok: En önemli konu dikkatin dağılması.Geri kalanlar ise tamamen evham ve düşünülmeden söylenmiş,söylemiş olmak için söylenen,hiçbir bilimsel temele dayanmayan şeylerdir.
    ...because failure is not an option.

Elektronik Mühendisi @ BOTAŞ

Furkan Durgun
    Furkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    34JXXX3
    Edilen teşekkür: 0

Bizim bundan önceki arabamız 1997 model Golf Sport idi,
    aracın konsola yakın bir yerine telefon koyduğumda veya telefon çaldığında ABS hata ışığı yanıyordu ve ABS devre dışı kalıyordu fakat frenin tutmaması gibi birşey kesinlikle söz konusu olmuyodu normal fren gibi çalışıyordu.
    Bildiğim kadarıyla yeni a üretilen abaların çalışma frekans aralıkları artık cep telefonlarınınkinden çok daha düşük dolayısıyla herhangi bir etkisi olmuyor, dolayısıyla artık herhangi bir etkisi olduğunu düşünmüyorum

Onur Gönülkirmaz
    Reddline - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34 by 5955
    Edilen teşekkür: 21

2000 yılından itibaren abs li tüm otolarda açılabilir olduğunu duymuştum. ama tam doğru olup olmadığını bilmiyorum. Fakat kitapçığı baya bi inceledim ve abs ile ilgili hiçbir etkileşiminin olduğunu görmedim. tek bir yerde uyarıyır o da seyir esnasında kaza riski olacağından. ben açık tutuyorum hiç sorunla karşılaşmadım.

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Ben de hiç inanmıyorum zararlı olabileceğine...

Ziyaretçi047
    Ziyaretçi Ziyaretçi047 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ya sorunu olmuyor tabi. yani şöyle özetleyelim. bu milyonda bir görülen bir olay. gerçekler şunlar. araba kullanırken tel ile konuşmak dikkat dağıtıyor kaza riski var. ben araba kullanırken başka birinin konuşması da beni kıl ediyor. hele ki müziği kısmak ve sessiz konuşmak zorunda olduğum için. ben arabama binenlere söylüyorum. kardeşim arabada konuşmayın . mekan benim. ben sizin telefon konuşmanızı dinlemek veya beklemek zorunda mıyım.

otobüslerde de telefonla konuşmaya karşıyım. herkes sessize alacaksa ve sadece sms atacaksa tamam. ama ben uyurken birinin telefonu çalarsa veya mıy mıy mıy mıy konuşacaksa telefonla ki bağırmasına bile gerek yok. valla konuşana da muavine de şöföre de firmanın müdürüne de çok pis dalarım benden söylemesi. lütfen topluluk içerisinde hareketlerimize dikkat edelim.

M.Bülent ATASOY
    Forumun Manyağı Bülent A. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Yok
    Plaka
    07 ATA 35
    Edilen teşekkür: 214

Biz Türküz.
    Bize bişey olmazzz
    Photoshop Değil , Gerçeğin Ta Kendisi

SÖZDE DEĞİL , ÖZDE MODİFİYE

enis dilek