+++++
Fiat punto 1.2 pop 2014 aracım var. Sabit motor İkaz lambası yanıyor bağladık makineye bobin ve yakıt kirliliği gösterdi. Bu araç yüksek devirde gidince özellikle uzun yolda rampa çıkarken 4000-5000 devir arasına geldiğinde motor ikaz lambası yanıp sönüyor ve araba hiç gaz yemiyor hızdan düşüyor hızlanmıyo beşinci viteste 70i görmüyor üçe çekiyorum yine aynı sağa çekip stop ediyorum tekrar çalıştırınca düzeliyor ama tamamen geçmiyor elbette tekrar yüksek devire çıkınca tekrar aynısı oluyor.
araştırdım bobin, oksijen sensörü ve enjektör değişimi yapanlar sorunun çözüldüğünü söylüyor ama herkeste farklı şekilde çözülmüş biri bobin değiştik düzeldi yazmış diğeri enjektör demiş diğeri sensör yani bende kesin olsun diye üçünü de değiştim ama sorun devam ediyor. Ve çok sarsıntılı çalışıyor var Karsta görev yaptığım için Karsta yaptırdım usta boğaz kelebeği adaptasyonu yaptır sarsıntı düzelir dedi.
Şimdi Ankara veya şuanda da Sakaryada olduğum için bunları düzgünce yapacam benzerlik 1.2 punto dan anlayan var Boğaz kelebeği adaptasyonu yapıp şu motor ikazı tamamen kesebilecek uzun yolda yüksek devirli kullansam bile sorun olmayacak şekilde düzgünce bu işi çözebilecek biri?
+++++
Belliki motora güç iyice bindiğinde arıza veriyor ikaz lambası yanıyor ve motor kendini korumaya alıp belli bir devirin veya hızın üstüne çıkmıyor, kenara çekip kontağı kapatıp açtığında devir alma ve gaz yeme normale dönüyor ama tekrar motora iyice güç bindiğinde aynı hatayı alıyosun.
buna benzer sorun 2012 1.3 multıjet dızel puntomda vardı. hafif rampada yüke binince motor ışığı yanıp belli bir devri ve hızı geçmiyordu, 1-2 gün ustalar baktı en sonunda turbo hortumunun çatladığını hava kaçırdığını öğrendik. hortum değişince sorun değişti, Benzinli motor için nasıl bir sistem vs vardır bilemiyorum, ustalarına fikir olması açısından bu durumdan bahsedebilirsin. belki benzinli motordada şurasına bakalm şurda hortumu burda bilmem nesi vardır diyip kontrol eder.
Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri