ben genelde 2000-2500 devir arası vites değiştiririm. aracım 2007 model 1.3 multijet grande punto. 3 farklı servis gördü aracım. ama 3 ündeki ustalar , teknik ekip , bir türlü ortak bir şey söyleyemediler yakıt tüketimi konusunda. en iyisini insan kendi kendine bulur. ben 120-130 km/saat i pek geçmem. Karma diyebileceğim istanbul yollarındA , 1 DEPO dizelle (43-45 lt) 800-850 km (ortalama) yapıyorum. Genelde 5.2 , 5.3 veya 5.4 şehir içi görüyor.(depodan depoya) yakıta gelen zamlar olmasa çok iyi idi ama malesef tüketim aynı olmasına karşın hergeçen gün masraf artıyor ve maaş da bu oranda geriliyor.
Bence kullanmadan kullanmaya bağlı. üstelik servislere de artık pek güvenim kalmadı. yaptınız mı diyorum yaptık diyorlar. göz boyuyorlar sonrada aceleye getirip aracı teslim ediyorlar. Çalışan insanlar olarak zaten servise aracı zor götürüyoruz bir de arıza çıkınca iş kötü.
Şu an direksiyonu sağa sola çevirirken , (araç hareket halinde veya dururken) bir sürtünme sesi geliyor. bunu yaklaşık 1 ay önce yapmuştı. 1 hafta sürdü ve ve kendiliğinden geçti. servise götürdüm bakımı yapılırken söyledim anlattım. ama servise götürdüğümde arıza sesi gelmiyordu. derdimi bir türlü anlatamadım ya da karşı taraf anlamak istemedi.şimdi aynı arıza yine başladı ve çok rahatsız ve huzursuz edici. muhtemelen direksiyon kutusu. aracı servise götüremiyorum zamanım yok. ne yapacağım bilmiyorum. keşke servisler akşam daha geç saate kadar açık olabilseler.