Cevap: Dulagic Şanzıman Seyir Halinde Boşa Alıyor
Alıntı:
43sbr Nickli Üyeden Alıntı
Geçmiş olsun. Aynı sorunu bir yakınım astra sw yarı otomatik aracında yaşadı.Servise gittiğimizde bilgisayarlara bağlandı bir sorun yok dendi.Diger bir servise gittik robotu değiştirdik dediler 7-8 bin₺ verdik .Ama yinede kullanırken boşa atıyordu.İnternetten otomatik şanjıman tamircisi ile görüştük.Ankarada bir servisi aradık sorunu çözebileceklerini söylediler 3bin750₺ araya verdik.Sorunun şanjıman beyninden kaynaklandığı elektronik bir devre değiştirildi sorun çözüldü.
Geçmiş olsun Ankarada hangi servisle görüştünüz
Ankara Şaşmaz da 3-4 opel servis var.Bizim gittiğimiz servisin sahibi vefat etmiş telefonu na ulaşılamıyor.
Alıntı:
Akiferdogan Nickli Üyeden Alıntı
Arıza nedendir tam bilmiyorum ama ihmal edilen bir bakım var oda robot yağı değişimi yaptırmamak ve özel bi yağ kesinlikle servisinde yaptırın makine ile içindeki yağın çekilip yenisinin konulması gerekiyor 1.5 litre felan olması lazım 400 tl gibi bir fiyatı var ihmal etmeyin geçişleri rahatlatır.
yaptırdıgım için söylüyorum
ayrıca otomatik vites 2 den 1 e düşerken boşa atıp vites kutusu hatası verirse arabayı stop edin kontagı çıkarın kapıları kumandadan kitleyin yeniden kumandadan açtıktan sonra sonra çalıştırın ( önemli olan kontağa basmadan önce vitesin göstergede 1 olduguna dikkat edin 2 gösteriyorsa 1 e alıp sonra boşa getirip öyle marşa basın sıkıntı çıkmadan çalışacaktır) tecrübe 140.000 km dir kullanıyorum
Merhaba,
Hala bu şekilde mi kullanıyorsunuz? Benim de 2 den 1 geçerken arada boşa geçiyor vites aynı arızayı veriyor. Çözüm bulabildinizmi acaba?