Merhaba öncelikle, 5-6 ay önce aldığım 2012 pop model 1.2 benzin lpg aracım var, daha araçta rölanti de bazen yoğun bir titreme oluyor ve rölanti yükseliyor durduğu yerde benzinde daha az yapıyor lpg de çok sık yapıyor ve bazende lpg de gaz yemiyor araba sanki yüksek viteste kalkmaya çalışıyor gibi titreme yapıyor. Ustalara gösterdiğimde hep subap kaynaklı gittiği yere kadar böyle gitsin diyorlar bunlara ayar yapılmaz yarın öbürgün değişmesi gerekir diyorlar ama bunu son dediklerinde aracımı gaza yüklendiğinde titreme yapıyor diye götürmüştüm aynısını söylemişlerdi ama buji değiştirttim ben o sorun düzeldi (şimdi lpg de yeniden var) bu yüzden ustalar pek ilgilenmiyor gibi geldiğinden önce konuyu kendim kavrayıp bilgi edinip ustaya tekrar öyle r gitmek istiyorum.
Konu fazla karışmadan sorunların özetini yazayım, tahmini olan arkadaşlardan yardım isteyeyim. Şimdiden teşekkürler
Durduğu yerde rölantide anlık titreme ve rölanti yükselmesi,
Lpg de bazen gaz yememe ve motor ışığı yanıp gitmemesi(benzindr bunu yapmıyor)
Yakıt tüketimi 2 litre kadar fazlalaştı
Motorda sanki sürekli yüksek devirdeymiş gibi ses gelmesi
Lpg de gaza biraz hızlı basınca titreme yapması.

Lpg ve motor bakımları yapıldı. Lpg ayarı yapıldı. Çeşitli Ustalara gösterildi ama pekte sallamadılar desem yeri var.