Merhabalar arkadaşlar. 2011 Punto Evo mun bir yolculuk esnasında aniden radyo çekimi gitti. Şu anda çekim çok kötü. Teybi söktüm, arkasından anten kablosunu sökünce çekim tam gidiyor, takınca biraz geliyor. Fakat eski çekimine göre çok çok kötü çekiyor. Sorunun dışarıdaki anten dip kısmında olduğunu düşündüm. Malum bizim araçlarda anten arka tarafta olduğu için anten dibini sökmek için tavan döşemeyi biraz sökmek gerekiyor. Arka kısımdan bagajın oradan iki tane döşemeyi tutan düğmeyi söktüm ve anten kısmına doğru ilerledim. Fakat döşemeye zarar vermekten korktuğum için çok da müdahele edemedim. Asıl soru şu: Döşemeyi kaldırdığımda ince bir kablonun ucu bir yere bağlı olmaksızın döşemenin arasında durduğunu gördüm. O an o kabloyu anten ile ilişkilendirmedim hiç. Fakat daha sonra internet üzerinde anten dibi satan bir araba parçacısının fotosunda o kablonun aynısından olduğunu görünce işkillendim. Acaba o kablo bir yerlerde bağlı idi de yerinden mi çıktı diye düşünmeye başladım. Bahsettiğim kablo fotoda görünen ince kırmızı kabloya çok benziyor. Bu konuda bilginiz ya da yorumunuzu paylaşırsanız mutlu olurum. Teşekkürler.
Kastettiğim kabloyu resimde oklar ile gösterdim: Punto Evo Anten Kablosu-lngpanten-500x500.jpg