yakınımızda shell,total ve po var biz sürekli Total alıyoruz excellium97 olandan.Arabaya Total den başka marka benzin girmedi ilk depo hariç :)
Printable View
yakınımızda shell,total ve po var biz sürekli Total alıyoruz excellium97 olandan.Arabaya Total den başka marka benzin girmedi ilk depo hariç :)
<linos>100 oktan ile ilgili değerlendirmeni detaylı olarak aktarırsan sevinirim,birde fiyatı
shell sitesinden geçenlerde bakmıştım 100 oktan fiyatı yazmıyrdu(listede benzin var altında fiyat yoktu)arkadaşlar üretici tarafından belirtilmadikçe kullanıma sunulan bir yakıtın bazı araçlar için olduğunu söylemek abesle iştigal'dir shell'in sitesinde bu konuyla ilgili bir açıklama ben göremedim gören,okuyan varsa bende bilmek isterim saygılar
haklsıın bıraz palı 97 ama daaha ıyı oldugunu soluyolarr bende farkını goremedım gercı
Bir keresinde opetten 97 oktan benzin aldım.Çekişi iyiydi ama shellden aldığım 95 oktana nazaran çok çabuk bitti.97 oktan özellikle yokuşlarda çekişi arttırıyor fakat 95 oktana göre daha uzun km yapamıyorsun.Ben artık katkılı benzin yerine standart 95 oktan kullanıyorum. Bence 97ye gerek yok.
Bizdeki 97ler gerçekte 95, 95 ler de 92-93 oktandır bence:)
oktanda oynama yapacaklarını zannetmiyorum ama şahsen 95 ile 97 arasında fark göremedim,2 oktanlık bir farkı belki biz belirgin olarak hissedemiyor olabilirizde belki teknik ölçümlerde fark çıkıyodur.
(ben hissetmedikten sonra teknik farkı napiim kardeşim boşuna fazladan para vermem'de diyebiliriz)
Yakıtla ilgili problem yaşayan arkadaşlar oldukça fazla.Tr de bu da olabilir bence:)
a evet o konuda çok haklısın valla korkuyorum yani,yakıt sorunlarını okudukça.
en son mecburi shellden benzin aldim araba gitmiyor
elimde olsa zeytinyagi koyup çaliştiracağım arabayi dahah iyi gider belki
Arkadaslar su benzin isi cok kafa karistirici oldu hemen her markanın 95 ,i takviyeli 95 i birde performans serisi 97 leri var haliyle fiyat farkı var genelde ne kullanıyorusnuz performasn serisi benzinlerin faydası varmı ? performasnı yada yapılan yolu arttırıyormu, motora faydası varmı ? hangi markayı kullanıyorsunuz ?
ben 97 oktan kullanıyorum bu sıralar po dan alıyorum bir miktar performans ve yol olarak farkediyor motor içinde daha sağlıklı olduğunu söylüyorlar fiyat farkı fazla olmadığı için ben alıyorum tavsiye ederim...,,
epeydir opetten 97 oktan alıyordum. geçenlerde benzin bitmek üzereyken tekrar gittim. 97 kalmamıştı 95 aldım. normalde 700-750 km altına düşmezken 95 le 650 km anca yaptım.
97 nin performas olarak ta bence 95 göre az da olsa üstünlüğü var.
gerçi geçen gün toyota dan bir çalışan şehir iinde 95 uzun yolda 97 koydurun demişti ama bence hem şehir içi hem şehir dışı 97 den şaşmamak lazım. ayrıca PO nun vmax'i bende denedim. Mustafa beyin de dediği gibi performanslı.
PO bende de fark etti biraz daha atak oldu. Yakıt tükeitmini ölçmedim. Benim avantajım yolumun üzerinde bulunun benzinlik jandarma vakfına ait olduğu için daha güvenli olduğuna inanıyorum.
Bende Shell den alıyorum benzinimi ve 97 oktan kullanıyorum...
burayı okuyunuz
https://forum.grandepuntotr.com/tekn...light=97+oktan
Arkadaşlar daha önceki mesajımda arabama 97 oktan benzin aldığımı ve uzunca bir süredir bunu kullandığımı söylemiştim.Fakat bu sefer Shell in tamamen değiştirdiğini söylediği yeni 95 oktan benzininden aldım.Söylenene göre daha uzun yol gitmemizi sağlıyormuş.Bu ilk aldığım yeni 95 oktan benzini deneyip göreceğim ve daha önce kullanmış olduğum 97 oktan benzine göre daha fazla mı yoksa daha mı az yol katedeceğimi göreceğim.Eğer 97 oktan benzine göre biraz daha fazla yol katedebilirsem ilerleyen zamanlarda da yeni 95 oktan benzinden kullanmaya devam edeceğim.İlk defasında daha fazla yol katetmemi sağlarsa eğer ilerleyen zamanlarda bu benzini kullanmaya devam ettikçe katettiğim yolun daha da fazla olcağına inanıyorum.Bu arada hemen şunu da belirteyim.97 oktan benzin kullanırken ortalama yakıt tüketimim yaklaşık 10lt/100 km iken şimdi yaklaşık olarak 8.5lt/100km - 9.0lt/100 km ye düştü.
Bn puntoma denemedım yenı dıye ama 100 oktanla performansta degısıklık olmuyor dıyen arkadaslar ıcın soyluyorum 99 model 1.6 zetec 120 beygir resımdekı aracımla
95oktanla 2 vıtes 6700 devır 95 km surat yapıyorum
100 oktanla 2 vıtes 7000 devıre ulasıyorum
105km ustune gelıyor ıbre ve hızlanma daha cabuk gerceklesıyor ustelık aracımıda bu sekılde 4 senedır kullanıyorum hala saat gıbı calısıyor bence 100 oktan basarılı :)