Sanmam..Zaten devirli kullanım Dpf yi temizliyor biliyorsunuz..Bu uygulamada devirli olarak egzozdan atıldğı için orayıda temizler diye düşünüyorum..Oraya kadar sıvı halde kalırsa tabi :)
Printable View
Sanmam..Zaten devirli kullanım Dpf yi temizliyor biliyorsunuz..Bu uygulamada devirli olarak egzozdan atıldğı için orayıda temizler diye düşünüyorum..Oraya kadar sıvı halde kalırsa tabi :)
burda önemli noktanın sıvı birikimini önlemek için belirli aralıklarla ürünü sıkıp beklemek olduğundan bahsedilir. üreticide bunu özellikle belirtmişse bir anlamı önemi vardır diye düşünüyorum. ilerleyen zamanlardaki olumlu yada olumsuz değişiklik hakkındada bilgi verirsen iyi olur.
Arkadaşlar yabancı bir fiat forumunda bu tekleme sorunundan bahsediyor (Misfiring). Burdada konu silindir kapağının açılmasına kadar gelmiş tıpkı servisin bana önerdiği gibi. Fakat birisi oldukça dikkatimi çeken birşey yazmış. Bu problem vauxhall otomobillerdede varmış (sanıyorum 1.3 cdti larda) ve 5w30 full sentetik yağ kullanılırsa ortadan kalkıyormuş ya da bir başka öneri olarak upper cylınder lubricant kullan demiş buda wurthun yakıt katkısı gibi birşey olsa gerek. Şimdi aklıma takılan şey internette bir bilgiye ulaşamadım. Bana koydukları yağ Opar Olio 5w30 ama full sentetik mi anlayamadım. Mobil 5w30 full sentetik olanından arkadaşlar oldukça memnunmuş sanıyorum. Bu Opar Olio hakkında bilgisi olan var mı?
Olumsuz yanını 2 ay olmasına rağmen görmedim.Faydasınıda çok bariz olmasada görüyorum ve hissediyorum...Turbo biliyorsun zaten yağ ve hava karışımı ile gücünü motora veriyor.Uygulama esnasında hava hortumu çıktığı için zaten hava alıyor ve motorda çalıştığı için yağınıda alıyor...Burdaki sıvının 15 dakikada ne gibi zarar vermesini bekliyorsun?Burada gelebilecek tek sorun,Turbonun palleri açık vaziyette olduğu için çok düşükte olsa bir ihtimal bir taş veya cismin pallere gelmesinden meydana gelebilir..Videoyu sanırım izlemedin.Orda sıvı biriktiğini gördünmü.Zaten istesende orda sıvı kolay kolay birikmez...Ve video 15+ dakika ama ben keserek 3 dakika gibi bir zamana indirdim..Yani arada bekleme sürelerini kestim..Anti yorumda bulunmak için sebepler arıyoruz gibi geliyor..Ben uyguladım zararını görmediğimi belirttim..Daha ne arıyorsunuz anlamadım..
Neyse korkun varsa uygulama..
Eklenti 35501
Arkadaslar OBD cihazi ile ScanXL yazilimi kullanarak edinmis oldugum data tekleme yaptigi bir kesitinden size bir grafik gostermek istedim.
Sari cizgi hiz (km/h)
Mavi cizgi MAF (Mass Air Flow g/s) akismetre
Kirmizi cizgi MAP (Manifold Air Pressure) (kPa kilo Pascal)
Yesil cizgi FRP (Fuel Rail Pressure) (PSI / 100.0) kutuk basinci, rail yakit basinci
Yakit basincininin zig zag yaptigi yerde arac tekleme yapiyor. Cogu usta icin bu cok birsey ifade etmiyor yorumlayamiyor zaten. Bunun haricinde genel kadi musurun arizali olabilecegi ama arizali olsa hep yapar diye dusunuyorum. Sizlerinde fikrini almak isterim
Arkadaslar bu illet meseleyi cozmus bulunmaktayim. Arac su an roket tertemiz gidiyor. Daha once de bahsettigim gibi enjektorlere bakilmisti. Yaptigim sey sunlar:
1)emme manifoldu liqui moly 5168 ile temizlettirdim kendinizde yapabilirsiniz ama kelebekten girmeniz lazim manifolda bu subablari da temizliyor. Onemli bir nokta subablarin da temizleniyor olmasi. Turbodan once MAFdan sonraki alana sikmayin.
2) Motul 8100 eco clean 5w-30 yag koydum.
3) Motorun PCV (Positive Crancase Ventilation) seklinde ifade ediliyor dizel araclarda belki farkli bir ismi vardir kisaca emmo manifolduna motorun asagisindan bir hat baglanir bu pistonlarda olusan positif basinci disari atmak icindir bu positif basinc icersinde yag buhari da barindiriyor. Bu yag buhari zamanla egr nin zaten yapmis oldugu pislikle birleserek manifoldu iyice kirletiyor egr kazindaki pislikler yapismayacagi varsa da gidiyor bu yag sayesinde manifoldun icine iyice yapisiyor. Ben deneme amacli bu hatti emme manifoldundan soktum ve test surusune ciktim arac bayagi rahatlamisti bunun uzerine OIL CATCH CAN diye tabir edilen YAG YAKALAMA TANKI aldim taktim kendi kendinize yapabileceginiz bir islem.
Sonuc yukarida da bahsettigim gibi araba su an yag gibi kayiyor. Bunca zamandir bu sorunu cozmekle ugrasiyorum yukarilarda yazdim sanayide mafi degistiren mi dersin mapi degistiren mi dersin rail hatti bozuk rail hattini degistir diyen mi dersin rail basinc sensoru bozuk onu degistir diyen mi dersin DPF kirdir abi duzelir diyen mi artik neler neler kisaca her soylenene cok inanmamak lazim. Bazi yerlerde ve bu forumda gordugum de oldu egr iptal edince arac iyi gidiyor diyenler var oyle bir durum varsa cok buyuk ihtimal sizin de emme manifoldu ve subablariniz krum baglamistir. Benzeri sikintilari yasayan arkadaslara bir yol gosterebildiysem ne mutlu bana yardimlariniz ve onerileriniz icin de cok sagolun arkadaslar. Bu arada bu yagi forumdan bir arkadas onermisti bana ona da cok tesekkur ederim saolsun.
EGR ve Manifolt konusunu size 4 ayda söylemiştim bu aya kadar iyi sabretmişsiniz. Yağ tercihiniz çok doğru özellikle DPF konusunda şikayetleriniz azalacaktır buna paralel olarak yakıtınızıda iyi bir istasyondan alın.
Yağ tutucu konusunda güzel bir çalışma olmuş ilerliyen zamanlarda biriken yağ seviyesini bize aktarırısanız ne kadar faydalı olduğu konusunda fikir edinmiş olabiliriz.
Aracınızı iyi günlerde kullanın.