Cevap: MEHMET USTAYA SOR (ANKARA) ARAÇ ARIZALARI TEKNİK DESTEK
merhaba kolay gelsin.
2013 1,4 puntomda klima gazını yeni doldurttum. doldururken herhangi bir kaçak bulmadılar, fakat yaklaşık 1 hafta sonra klimayı açtığımdan soğutma yapmamaya başladı. sanırım araç içerisinden den tıss diye ses geliyor. bazen devamlı bazen de ara ara bu ses..
sizce kaçak var mı nereden olabilir. bu arada polen filtresini yeni değiştirdim.
mehmet ustam g.punto 2006 model arac var 2. vitesten snra arac tekleme yapıyor her zmn degıl ama araca bındıgımde kesın 1 kez yapıyor atesleme ve gaz sıstemınden olabılır dedıler.gıttım bujılerı degıstım olmadı gaz fıltrelerını hava filtresini mars dınamosunu degıstım olmadı atıker sıralı sıstem var program attılar gene olmadı.ne yapmam gereklı ltfn yardımcı olun tekleme yaptıgımda mecburen debrıyaja basıyorum duzelıyor.trafıkte gıderken cok sıkıntı oluyor bana.neyden kaynaklı olabılır.
Mehmet usta kayboldu 3 ayın başından beri yok cvp bekleyen arkadaşlar
Foruma usta dayanmıyor[emoji1]
kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Arkadaşlar merhaba sizin yardımlarınıza ihtiyacım var.
Ben 2013 model 1.3 Multijet euro 5 motor lineam var. Benim sorunum biryere giderken yolda arabada kasılmalar oluyor. Sonrasında bir yerde durup motoru stop ettikten sonra ilk 5 ve 10 dakika içinde motor çalışmıyor. Marşa basıyorum çalışıyor pır pır pır edip gaz yemeden sönüyor. Maf sensoruni çıkartınca sorunsuz çalışıyor. Her defasında böyle yapınca maf sensorunu çıkarıp tekrar çalıştırmak zor ve sıkıntı oluyor. Söyle siralayim. Maf sensorunu değiştirdim olmadı. Pompada sıkıntı yok enjektörler temiz hiç bir arıza lambası yanmıyor. Bilgisayara baglattim sıkıntı yok. Beyinde sıkıntı yok. 20 den fazla ustaya gösterdim sorunu cozemediler. Servise gittim bulamadılar. Başına böyle bir olay gelen varmı çözümünü bilen varmı. Şimdiden tşk.
Ustam araç araçı cakıştırmaya çakıştığımda cıt diye ses gekdi ve motor çalışmadı bir kaç defa denedim yine öyle yaptı sonra hafif gaz verip marş bastığımda çalışıyor sorun ne olabilir
Alıntı:
volkan06 Nickli Üyeden Alıntı
Selamlar ustam, Aracım 2009 grande punto yarı otomatik, 70binde. Şöyle bir sorunum var, 5.viteste giderken herhangi bir sebepten (rampa, önde araba vs) devir düşünce araç düşük vitese geçmesi gerekirken birden n'ye yani boşa alıyor, herhangi bir hata da vermiyor, "ne motor, ne vitesi kontrol ettirin ne başka bir şey". yavaşlayıp durmak sonrasında vitesi boşa alıp tekrar vitese atmak zorunda kalıyorum. 2 kere kaza atlattım malesef birden durunca..Manuele alayım dedim aynı sorunu yaşadım. canı isteyince yapıyor, her zaman yapmıyor. başka viteslerde sorun yok, sadece 5. viteste yapıyor
Aynı sorun bende de var
Cevap: Mehmet ustaya sor (Ankara) Araç arızaları teknik destek
1.3 multijet 75 HP aracımı arkadaşıma verdim kötü mazot almış ve şimdi araç ısınana kadar gaza basınca Maviye yakın bi duman atıyor sebebi ne olabilir ?