herkese iyi akşamlar diliyorum öncelikle.
2011 1.3 evo aracımda 1.5 ay önce motor arıza ışığı yandı özel serviste baktırdığımda egr vale arıza olduğu tespit edildi. değiştirmeden önce temizliğini yapalım belki sorun hallolur denildi ama temizlikten 2 gün sonra tekrar arıza ışığı yaktı araç . değiştirme için pek vaktim olmadığı için 1.5 ay kadar arıza ışığı yanarak kullandım aracı geçtiğimiz hafta sonu değişimi yaptırdım bilgisayar ile yüklemesini de yaptılar test edip verdiler aracı ama kullanmaya başladığımdan beri düşük devirlerde araç çok hantallaştı yokuş çıkarken bu çok daha hissedilir durumda devir 2000-2250 yi geçtikten sonra araç anca canlanıyor ve 3 defa da 4.viteste ayağımı gazdan çektiğimde araç baya bir sarsılma yaptı. usta ile görüştüğümde egr nin devre dışı olmasından dolayı bir süre böyle bir sıkıntı yaşayabilirsin araç randımana binecektir 1 hafta bin devam ederse getir kontrollerini tekrar yapalım dedi. araçta herhangi bir arıza lambası yakma vb. bir şey yok hala. bu konuda tecrübe ve bilgi sahibi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum normal midir bu durum ?