36 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: "Dualogic Vites Boşa Atıyor" Çözülmezi

Threaded View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1
    aykut ergen
    BMlauvei - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03/10/2016
    Mesajlar
    7
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 6

    Standart "Dualogic Vites Boşa Atıyor" Çözülmezi

    Merhaba,

    Herşey 2004 model 1.2 Dualogic otomobili almamla başladı. Baskı balatasını da aldığım kişi yeni değiştirdiğini söylemişti. Önceleri ara ara boşa (N'e) atma sorunu vardı. Fiat servisi robotu komple değiştiriyor ve 8000-9000 TL arasında bir masraf tutuyor. Bursa'da ikamet ettiğim için sora sora Bursa'da bakan sadece bir usta (evet sadece bir) olduğunu öğrendim, Ustaya gittiğimde sistemde yağ kaçağı olduğunu ve basınç düşmesi nedeni ile vitesin boşa attığını söyledi. Elinde uygun keçe olmadığını ve keçe bulursa onaracağını ifade etti.

    Vites sıkça boşa atmaya başladığı için keçeleri araştırarak bir firmaya yaptırdım ve arabayı da ustaya teslim ettim. Keçelerden bir tanesinin yanak açısında ufak bir sıkıntı vardı, fakat deneyelim dedik, usta keçeleri değiştirdi ve sonrasında yağ kaçağım kalmadı fakat vitesi boşa atmalar devam etti. Sonrasında usta uygun keçeleri temin ettiğini ve arabayı tekrar götürmemi istedi. Aracı geçtiğimiz ramazan ayı içinde ustaya götürdüm, keçeleri değiştirdi, fakat sorunun devam etmesi nedeni ile arabanın kalmasını söyledi, sonrasında şanzıman beyninde arıza olabileceğini söyledi başka bir araçtan şanzıman beyni benim araca takıldı. Boşa atma durumu çok seyrek ve rastlantısal olarak (bazen 2 haftada bir, bazen günde 2-3 kere ve belirli bir şarta bağlı olmadan) devam ettiği için, şanzıman beyninde de sıkıntı olmadığını fakat canbus hattında sıkıntı olabileceğini ECU ya bağlanırken bazı öğeleri göremediğini ifade etti. Bu arada robot üzerindeki sensörler birkaç defa değişti, basınç ile şişen bir hazne değişti (içinde membran gibi bir malzeme varmış).

    Denemeler vs. ramazan bayramında arabayı aldım fakat sürekli vitesin boşa atmasından arabayı doğru düzgün kullanamadım, bir de vites boşa atmasının yanında araç daha geç marş almaya başladı. Bayram sonu hemen ustaya arabayı götürdüm. Uzun süren denemelerden (şanzıman beyni, kablo tesisatı vs.vs.) sonra araba hiç marş basmamaya başladı ve usta bana sorunun kaynağını bulduklarını tüm sıkıntının motor beyninden kaynaklandığını ve beyni beyinciye gönderdiğini tamiri olmazsa da sıfırının 4000-4500 TL civarı olduğunu söyledi, birkaç gün sonra da beyinciye giderek tamir işleminin ne durumda olduğunu sordum, bana açıkça beynin soketlerini söktüklerini ve başka bir tamirciye gönderdiklerini onun da havya ile chipseti ısıtıp soğutacağını ve beynin geri geleceğini söyledi. Yapılamazsa sıfır veya ikinci el bir tane aramaya başlayacağımızı ifade etti.işlemin 1-2 gün içinde netleşeceğini söyledi. bunun üzerine ben de hergün bilgi almak için beyinciyi aradım o da bana hergün "bugün halledeceğiz, yarın araban hazır" diyerek yaklaşık 15 gün beni oyaladı. Her aradığımda da "neden hergün arıyorsun" diyordu, ben de "abi dün bana bugün hazır olacağını söylemiştin" diyordum; nitekim kurban bayramından 1 gün önce motor beyninin tamir olduğunu, arabayı alabileceğimi söylediler. Arabayı almaya gittiğimde sanayi içinde yolda kaldım.(sorun vites boşa atma) Usta ellerinde robot olmadığını son seçeneğimizin bir robot denemek olduğunu bunu da kurban bayramından sonraki hafta yapabileceğini söyledi. Sıkıntı robot ise robot alalım dedim. Bayramdan sonraki haftaya kadar bekle ben ayarlayacağım dedi.

    Bayramdan sonraki hafta ve sonrasındaki 2 hafta ustaya telefonla ulaşamadım.Dükkana da gittim kapalıydı. Benim araba içeride kilitli duruyordu. Usta tatile çıkmıştı. Tatil dönüşü tekrar görüştük. Başkasının arabasından çalışan bir robot sökülerek benim araca takıldı bir haftalık bir denemenin ardından onda da vites boşa atma sıkıntısı devam etti. Sonrasında ECU hatalarının bir kısmının robot ana soketindeki temassızlıktan kaynaklandığını ve soketi komple değiştirdiklerini söyledi. Aralarda bolca soket kontrolleri, sensör değişimlerinden sonra tekrar şanzıman beyni kontrol edildi,basınç pompası kömürleri vs. temizlendi, sonrasında da şanzıman açılarak vites çatalları/baskı-balatalar kontrol edildi onlardan da birşey elde edilemedi. Üstüne üstük araba hiç vitese geçmiyordu ve ustada kaldığı 5 aylık süre içinde de arabanın fenni muayenesi geçti, sigortası bitti. İstanbul da bulduğum bir usta ile görüştüm bana direk " Bursa'da oyalanma arabayı bana gönder 3 ay garantili yapayım" dedi. Arabayı bugün çekici ile (06.11.2017) İstanbul a gönderdim. Aralarda mutlaka unuttuğum birşeyler vardır ancak genel olarak bu şekilde gerçekleşti, özellikle Bursadaki şanzımancıların hepsi ile görüştüğümü düşünüyorum, fiatta çalışanlarla, fiat servisinde çalışanlarla görüştüm, araya arkadaşları koyarak birçok servisle görüştük, ancak kimse dualogic e bakmak istemiyor. Gelişmeleri buraya yazacağım arkadaşlar.

  2. Bu mesaj için teşekkür edenler:


Benzer Konular

  1. geri vitesteyken bi anda vites boşa atıyor
    dogus618 tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 15
    Son Mesaj: 27/08/2012, 14:20
  2. """"16 Ekim İZMİR buluşması"""""
    krakercocuk tarafından İzmir forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 328
    Son Mesaj: 16/10/2011, 11:06
  3. """""Nice Mutlu Yıllara"""""
    Kriminal tarafından Doğum günü forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 05/10/2010, 12:30
  4. """""Nice Mutlu Yıllara"""""
    Scottie tarafından Doğum günü forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 5
    Son Mesaj: 01/10/2010, 23:11
  5. """""Nice Mutlu Yıllara"""""
    Scottie tarafından Doğum günü forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 6
    Son Mesaj: 24/06/2010, 21:02

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
Reklam vermek, bilgi & iletişim için: admin@grandepuntotr.com



# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network #

www.fiattr.com   |    www.puntotr.com   |    www.grandepuntotr.com   |    www.puntoevotr.com   |    www.bravotr.com   |    www.lineatr.com   |    www.500tr.com   |    www.ottimotr.com   |    www.aegeatr.com