Selamlar yeniden. Gerek burada olsun gerek de başka forumlarda ve genel internet ortamında olsun okuduğum, anladığım ve bizzat yaşadığım bir 1nci vites sıkıntısı var. Bizim arabalar neden 1nci viteste kopup uzama olayını yapamıyor acaba? Benim düşüncem 1nci viteste bir basınç kontrol durumu var. Turbo basıncı sınırlanmış 1nci viteste. Ben olayı bu şekilde yorumluyorum. İngilteredeki bir fiat forumunda adam kendine dragon box satın almış. (Oradaki en popüler alet bu sanırım) Box ı takıp GPS cihazı ile 0-100 denemeleri yapmış. Bu denemeleri sırasında adam sıfırdan turboyu doldurup hep 2 nci viteste kalkış yaparak neticelerini kaydetmiş. Merak edenlere yazayim hemen, adamın yaptığı zamanlar 9,3 - 9,7 arasında. Yani ortalama olarak 9,5 da kalkıyor. Yanlış hatırlamıyorsam 0,60mph değil bu 0,100kmh hızlanma değerleri.

Haa başkaca da bir 1nci vites sıkıntım var ki o da araba yürürken eski aracımda olduğu gibi gerekli durumlarda 1nci vitese tak diye geçmemesi. Biraz yol alıp motor ve şanzuman ısınınca bu durum baya bir düzeliyor ama yine de araba yürür durumda 1 e atmak bircok arabaya göre zor.