Merhaba sayın forum üyeleri
2 gün önce izmit sanayide arabamın yağ ve filtre bakımını ve ön fren disklerin değişimini yaptırdım.
Çalışan eleman motor soğutma haznesini boşalttıktan sonra içine su antifriz koymadan kapağını kapatıp benim kapağı tekrar açamayacağım şekilde muhtemelen anahtar ile sıkıca kapağı sıkmış. sonuç olarak da babam rastgele kontrol ederken hazneyi boş görünce kapağı açıp kafasına göre su koymuş. şu durumda benim ne yapmam gerekir gittiğim yer çok uzak değil ama vaktim yok maalesef. Kendim haznedeki suyu tamamen boşaltıp 2.5lt su 2.5lt antifriz ile dolumunu tekrar yapabilir miyim? Siz nasıl yapıyorsunuz?
bir de fren diskleri yıprandığını söyledikleri için değişim yaptırdım fakat şuan fren hassasiyetini kaybetti. öncede frene dokunduğum anda yavaşlarken şuan neredeyse frene sonuna kadar basmam gerekiyor korkudan öndeki arabaya yaklaşamıyorum pat diye durursa diye moralimi çok bozuyor bu durum kullandıkça alışırım umarım. bunun nedeni orada yaptıkları bir işlem olabilir mi?
yağ filtre bakımı fren diskleri değişimini toplam 310 tl'ye yaptırdım. Giden paraya mı zamana mı yoksa arabamı soktuğum duruma mı üzüleyim bilemedim.