Cevap: Yaz geldi klima sorunları başladı
Alıntı:
volkan1065 Nickli Üyeden Alıntı
Ön soğutma radyatörü yeterli şekilde hava alamadığı ve dışarıdaki havanın sıcaklığı kompröserde basınca neden oluyor. Komprösörde basınç ile daha fazla yük altına girdiği için motoru zorluyor. Örnek biz işyerindeki klimalarda yüksek basınça girdiği zaman ilk olarak biraz gazı alıp dış unıte radyatörü su tutatarak soğumasına yardımcı oluyoruz ve yüksek basınçtan çıkarıyoruz. Yoksa komprösör yüksek basınca girip kitleniyor.
volkan abi yani bunun normal bi durum olduğunu ve her sene ustaya bi görünmemiz gerektiği şeklinde diyebilirmiyiz
usta gazı ayarladı ve yine bu şekilde bi durum olursa tekrar gel en olmadı klima radyatörünü yenileriz dedi bu şekilde çözüm bulacağımı bilsem kıyıcam paraya radyatörüde hemen değiştireceğim ama çözümsüzlükten korkuyorum şimdi uzun yolada çıkıcam kompresör bu sıkışmanın neticesinde bozulursa bide onla uğraşmak istemiyorum
Alıntı:
arenas Nickli Üyeden Alıntı
Aynı sorun bende de var yıllardır.Sinan ,hatta senden gittiğin klimacının adresini de istemiştim.Gittim de adama,gaz doldurdu,radyatörünü yıkadı.Bakım dedi,110₺ mı aldı.Bir süre iyi de soğuttu ama benim dediğim aşırı gürültülü çalışmaya çözüm,çıkma kompresör bulayım sana 1000₺ ya dedi ki o sene sıfır komp 750₺ ya alınıyordu.Bi daha da gitmedim.
Aynı şekilde çekiş te anormal düşüş ve aşırı gürültü ,soğutmama sıkıntılarım devam ediyor.Klimam Denso marka sanırım.
Ayrıca şöyle bişey dikkatimi çekiyor,arkadaşımın Linea gayet sessiz ve çok iyi soğutuyor.Aracı 99binde almıştı şu an 150binde,2008 model.
Hani bizim puntolar İtalyandı?[emoji23][emoji848]
oysaki çok metlenen bi ustadır kendisi ustam tavsiye etti o yine iyi bostancı sanayide bi usta buldum o bundanda fena hemen sökelim dağıtalım falan zor kurtardım paçayı
napıcaz bilmiyorum şuan soğutması da güzel ama bozulacak diye klima sorunu yüzünden bazen elim klimaya gitmiyo camla idare ediyorum
Alıntı:
timbaz Nickli Üyeden Alıntı
Durum ciddestiginde kontrol etmekte fayda var gibi...
bunu yine gidersem söyleyeceğim ustaya teşekkür ederim
Arkadaslar. Klimasi sesli calisanlar gazini kontrol ettirsin. Serviste klima gazim eksik cikmis. 200 gr kadar eksik. Kacak testi yapilip tamamlamislar. Suan bayagi sesi azaldi ve cekisi eskisi kadar etkilemiyor
Klima radyatörününde periyodik olarak temizliği yapılırsa seste güç düşümüde o kadar azalır.
Selamlar. Benim sorunum biraz daha farklı. 2012 punto easy dizel mevcut. Klimam çok çoğutmuyordu ama öldürmüyordu da. Neyse iş yoğunluğundan servise gidemedim ve antalyaya yola çıkmadan önceki akşam açık bir klimacı bulup uğradım.
220gr civarı gaz çıktı. Gaz alındı tekrar gaz ve yağ basıldı. polen filtresini falan da değiştirdik. bakım falan dedi. Neyse 100 liraya bitirdik.
Ancak sorun şu ki motor çalıştıktan sonra ilk soğutması yine kötü değil. 100 üzerinden 70 alabilir ancak 1-1.5 saat kullandıktan sonra verimde aşırı bir düşüş oluyor. 35 derece bir ortamda motor yaklaşık 120km hız ile civarı 2750devirde giderken bile yetmiyor ortam ısısında yükselme hissettiriyor.
Sizce sorunum neden kaynaklıdır?
Tekrar gaz ölçümü yaptırın, eksik çıkarsa bi yerlerde kaçak olabilir. Basılacak olan gaz ve yağ miktarı orjinal ölçüde konulmalı. Sorun büyümeden bir ara serviste kontrol ettirin.
Klimanın radyatörü nerede acaba:)
Alıntı:
halilimo Nickli Üyeden Alıntı
Klimanın radyatörü nerede acaba:)
Klima radyatörü, arabanın normal radyatörüyle birleşik, onun önünde yer alıyor biraz daha ince ve küçük.
Alıntı:
ondermurat Nickli Üyeden Alıntı
Klima radyatörü, arabanın normal radyatörüyle birleşik, onun önünde yer alıyor biraz daha ince ve küçük.
O intercooler radyatoru..
Alıntı:
Hayır değil, klima radyatörü normal radyatörle birleşik gibidir, kondenser diye geçer.
Resmi de budur:
https://www.yerelfirmalar.com/upload...OEM1708401.jpg[
Alıntı:
Su radyatörü ile birleşik tir. Biraz daha incedir. küçüktür ilk bakışta anlayamış olabilrinsiz.
Yani su yandaki boru mu oluyor yanlis anlamadiysam
Soldaki boru seklindeki kisim nem filtresi.. radyatore entegre, klima radyatoru de fotoda gorunen kendisi, (condenser)
Toplam 2 Eklenti bulunuyor.
Alıntı:
Yani su yandaki boru mu oluyor yanlis anlamadiysam
görmüş olduğunuz klima radyatörü. Aracın dışından bakınca tekmiş gelebilir montaj şekli birleşiktir. İntercolor küçük en önde alttadır. Aşağıdaki resimlerle aracınızda bakarak kıyas yapabilsiniz.
Alıntı:
timbaz Nickli Üyeden Alıntı
Soldaki boru seklindeki kisim nem filtresi.. radyatore entegre, klima radyatoru de fotoda gorunen kendisi, (condenser)
Alıntı:
volkan1065 Nickli Üyeden Alıntı
görmüş olduğunuz klima radyatörü. Aracın dışından bakınca tekmiş gelebilir montaj şekli birleşiktir. İntercolor küçük en önde alttadır. Aşağıdaki resimlerle aracınızda bakarak kıyas yapabilsiniz.
Tesekkur ederim simdi anladim arac uzerinde bunu ayirt etmek nerdeyse imkansiz. İlk gordugumuz klima onun arkasindaki normal radyator oluyor o zaman. Her yil temizlense klimaya faydasi olur baya
Peki bu radyotörün temizliği nasıl yapılacak ?
Alıntı:
feyzullah Nickli Üyeden Alıntı
Peki bu radyotörün temizliği nasıl yapılacak ?
On panjurlari sokup yumsak bir fircayla temizlenir yada tamponun sokulmesi gerek
klimayı kaçıncı kademede kullanıyosunuz ben ilk çalıştırmada 3 kademeye alıyorum 10 15 dk sonra hafif ortamı kırıyor iyice buz gibi olması gerekmez mi