Cevap: Orta tavan lambası
Alıntı:
Kadyr Nickli Üyeden Alıntı
https://tr.aliexpress.com/item/Rear-...8-feb065aef963
arkaya bundan da olabilir vw grubu gibi. kafama yattı bu iş. bir bakayım estetik olarak hangisi gözüme gelicek ona göre yaparım bende. bağlantı işinde lehime de gerek yok soket yuvasında dişi fiş alıp hoparlör bağlantısı gibi düşünün. uçlarına yalıtım yaptınmı tamamdır. herkes yapabilir kablo yerlerini de deneyerek yapabilirsiniz zaten.
Bu guzel ve hos, tutamaklara ama...
Soket ve pini bulmasi da kolay.. 3 lu pin, denemedim ama ayni prensipte
Ben bundan aliyordum, son dakila fikir degistirdim, fiat olsun dedim 500l den aldim
3 pin ama kapi acilinca yaniyor, meger elle kontrol icin body e sinyal gidiyormus, basinca sabit kalmiyor.. basinca yaniyor basinca kapaniyor, sis lambasi gibi.. tetikle.. bu sorunu da cozdum ama
Vw almadigima da pisman oldum
Caddyde var, orta lamba gibi basinca sabit kaliyor diye hatiiyorum, ordan gaza gelmistim..
Skoda veya vw bir arac denk gelirse yine de mekanizmayi kontrol edin derim
https://uploads.-cdn.com/20170327/73...2018298b9a.jpg
babamda tiguan var onda bir deneyeyim. ama ben bağlarsam hepsini zaten ön taraftan paralel çekicem. öndeki nasıl çalışıyorsa bunlarda 3 pin bunlarda aynı çalışır. basınca yanar yada kapı ile yanar.
Bu parca numarasi 735244962 arkasinda kasasiz olan lamba tipi dimi. Direkt tavan dosemesine takilir sanirim bu. Vw tipindekilerden vazgectim okadar ugrasamicam:)
Bu arada bana kapilar acilinca yanan bide direkt yanan oldumu yeterli gelir.
Cevap: orta tavan lambası
Alıntı:
SinanTR Nickli Üyeden Alıntı
bugün inemedim ama ilk indiğimde bi bakiyim yamuksa elektrikçinin adresini biliyoruz zafer abi beraber gider dağıtırız dükkanı :)
aslında çok zor bişey değil biraz pratiği olan kişi çok rahat yapar aldığım lambada 3 adet bağlantı noktası var soketi bulamadım soketli olsaydı lehime gerek olmaz ve daha sağlıklı olurdu resimde işaretlediğim yerlerden 3 adet kablo lehinlenip ön tavan lambasından alınınca öndeki tavan lambasıyla birlikte çalışabiliyor mesela kapı açıldığından araba stop edildiğinde kontaktan anahtar söküldüğünde yanar veya ihtiyaç halinde üzerine basıldığındada yanar
Sizin aldiginiz lambanin arkasi tirnari vs aynen bu resimdeki mi gibi mi?
Lamba degisimi gerekir ise sorunsuz cikar mi?
Alıntı:
Bu parca numarasi 735244962 arkasinda kasasiz olan lamba tipi dimi. Direkt tavan dosemesine takilir sanirim bu. Vw tipindekilerden vazgectim okadar ugrasamicam:)
Bu arada bana kapilar acilinca yanan bide direkt yanan oldumu yeterli gelir.
Kasali, on ile ayni..ama digeri de kasali ona gore bunun arkasi biraz daha kapali, kenar tirnaklari farkli kenarlarda ve farkli sekilde, kasasiz lamba acikcasi baska hangisi bilmiyorum
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Eklenti 34612
Eklenti 34613
Ben de geçen hafta taktım. Lambayı 25 tl ye aldım. İşçilik bedava...
Alıntı:
bekir0606 Nickli Üyeden Alıntı
Parca numarasi nedir yada hangi arac icin olarak istediniz parcacidan. Kasali tipmi?
Kasasiz model yok gibi.. ya cerceve olarak ya da gizli ama bir sekilde bence kasa var.. olmasa doseme deforme olabilir, sikayet olurdu..
Abi benim vito vardi ondada kasa yoktu.
Alıntı:
Abi benim vito vardi ondada kasa yoktu.
Ben fiatin bu model lambasi icin demistim..
Abi duzeltiyorum simdi inip baktim kasa varmis. Hic dikkat etmemistim
Alıntı:
Abi duzeltiyorum simdi inip baktim kasa varmis. Hic dikkat etmemistim
Punto da mi?
Gorunen,
Buyuk kucuk.. hep kasali..
Gizli veya cerceve seklimde ama var..
Dis gorunus ayni olsa da kenari arkasi farkli..
Evet puntoda. Bana gonderdigin 2. Resimde 1 numarali kasa ucgen gibi olan
Ben cuma gunu parcacilari dolasip kasali lamba alacagim.
Yalniz benim kasatavana vidali. Sonradan yapilan arka lambanin kasasi nasil oluyor nereye sabitleniyor
Konu sahibi arkadaslar hangi parcayi hangi kodluyu parcayi aldiklarini yazmamislarki. Doblo lambasi aldik taktirdik diyip kenara cekilmisler sagolsunlar
Alıntı:
evet arkadaşlar bugün sabah ihtiyacım olan bu lambayı yaptırmış bulunuyorum
bej renk doblo tavan lambası 20tl ve işçilik 30 lira toplam 50 liraya mal oldu çift devre çekildi kapılar açıldığında ve üzerine basıldığındada yanıyor işçilik gayet güzel oldu kesme biçme işine hiç karışmadım hepsini usta yaptı aydınlatma çok iyi oldu
Sinan hocam aldigin lambada kasa varmi? Lambayi direktmi oturttun
kasa yok zaten bulunmuyoda yani enazından ben bulamadım gerçi gerekte yok lambanın tavanın metaline deyip şasi yapmasın diye izalasyon yaptırdım
Dosemeye oturmasinda sikinti yok yani ozaman
@kadiry
Doblonun lamba kasasi gizli ve beraber olsa da kasanin monte yeri uymayabilir, kasalar aracin govdesimdeki montaj deliklerine yerine gore de farkli olabilir..
Bazi araclarda cerceve olarak kasa dosemeye sabitleniyor gibi
En temizi.arkada tavan.lamnasi olan orjinal bir puntodan detayi, noyu ogrenmek
Linea nin arka lambasi da dosemeye oturan kasa modeli olabilir, ondan da emin degilim, kasa + lamba pahalli gelmisti,
arkada lambasi olan punto ve linea dan kontrol etmeni oneririm, elimden gelen bu kadar malesef ;)
Abi malesef cevremde arkasinda lamba olan punto yok. Parcaciya gidince bakacagim dosemeye otururmu duzgun dururmu ayaklari sabitlenirmi ona gore alacagim malzemeyi
Alıntı:
kasa yok zaten bulunmuyoda yani enazından ben bulamadım gerçi gerekte yok lambanın tavanın metaline deyip şasi yapmasın diye izalasyon yaptırdım
Dosemeye oturmasinda sikinti yok yani ozaman