Bu ses benim 1.4 fire aracimda da var 😵
HTC One_M8 cihazımdan gönderildi
Merhaba arkadaşlar yine bir sorunla karşınızdayım gün geçmiyor ki sevgili puntom bir sorun üretmesin maşallah sorun makinası sorunum motor çalışırken altlardan bi yerden sanki kompresör yaparken bi yerden hava kaçırıyormuş gibi gelen ses
Aşağıda videosu var .yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar
https://youtu.be/j0gQz0XVjbE
kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu ses benim 1.4 fire aracimda da var 😵
HTC One_M8 cihazımdan gönderildi
V kayışından geliyor sanki.Ya kayış ya gergi rulmanı.Soğuk motor ilk çalıştırmada benden de gelirdi bu ses 3-5 dk sonra geçerdi.Kayışı değiştirdim henüz 20bin km önce değişmişken.
Yeni değişmesi ses yapmayacağı anlamına gelmez.Kayışla birlikte gergi rulmanı değişmediyse yine ses yapar.
İnşallah en kısa zamanda çözüm bulursunuz sorununuza.
Aynı ses bendede var v kayışının oralardan geliyor.
Geçen gün tornacı kırılan kızdırma bujisini çıkartmak için kulakçıkları vs sökmüşler.Bundan sonra yapmaya başladı bu ses.Onla alakalı olabilirmi yoksa denk mi geldi acaba
Araç çalışırken Kayışın üstüne ve kasnaklara su dökermisiniz ses kesiliyormu bir bakın.
Vidyodan tam anlayamadım ama enjektör pulu ve keçesi kaçırıyor olabilir.
Şöyle bir video buldum aynı benimki gibi sorun dediğiniz snaırım enjektör pulundan
https://www.youtube.com/watch?v=uz5BsvCpTVc
İSMAİL, sizin aracınızdan gelen ses ile en son yüklediğiniz videoda ki , aractan gelen ses de aynı, yani bence çok büyük bir ihtimal enjektör pullarından kompresör kacırıyor.Önemli bir durum yolda bıraka bilir. Pahalı bir onarım degildir bence, enjektörlerdeki bakır pullar deşişecek.
Konu ORS15 tarafından (02/03/2017 Saat 11:30 ) değiştirilmiştir.
Su koyunca sesde değişme olmazsa enjektörlere kalıyor iş. hayırlı işler.
Teşekkürler bugün yaptırayım ozaman
merhaba arkadaşlar ben aracı bu tür durumlarda tamirciye götürmeden önce şöyle bir teknik uyguluyorum direk nokta atışı. komik gelebilir yaklaşık 1 metrelik hortum bulup bir tarafı kulağıma diğer tarafı motorun her yerine gezdiriyorum sesin nereden geldiğini direk buluyorum. doktor misali steteskop görevi görüyor tamirciye gidince direk şuraya bak diyorum böylece başka yeri de kurcalatmıyorum.
mantıklı
Piston basıncı düştüğü için motor dengesizleşir ve performans düşer ve gittikçe kötüleşir, pul ve keçeler 4 enjektör için 100-150 civarı tahmin ediyorum. Bence sadece kaçıranı değil 4ünü de değiştirin.
Haklisin komik gibi ama kesin cozum. Ornek vereyim 2 gun once aracimda bilye sesine benzer ses basladi arkadas direk sarj dinamosu dedi bende bu sekilde kontrol ettim gergi bilyesinde ses oldugunu duydum direk tamirciye dedim gergi bilyesini degistir sorun cozuldu tamircide sasirdi tabi
SM-N920C cihazımdan gönderildi
Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri