Cevap: Can hattı arızası lütfen yardım
Alıntı:
gokhan demrc Nickli Üyeden Alıntı
Evet arkadaşlar aracımı servise bıraktım ve 2günün sonunda gösterge hattında problem olduğunu söylediler ve halletmişler fakat ertesi gün gene arıza verdi tekrar bıraktım bu seferde teyipi söktüler hat teypdende bilgi alıyormuş 2haftadır deniyorum bi problem çıkmadı herhalde yeni bir teyp alcam
arızayı bulmanız sevindirici ileride aynı sorunu yaşama potansiyeli olan bizlere destek oldunuz şahsım adına teşekkür ederim
Cevap: Can hattı arızası lütfen yardım
Alıntı:
acs Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar ben ' can bus hattı' -- U0001 C-CAN hatti-- hatasını lpg taktırdıktan sonra aldım. ELM327 OBD2 On Off Türkçe Bluetooth Araç Arıza Tespit Cihazı aldım android telefona programını yükleyip kullandım.Bu program ile hatayı silebiliyorsunuz.Bu hatayı aldığımda aracın hız göstergesi çalışmıyor,yüksek hızlarda direksiyon bir sertleşiyor bir yumuşuyor,hareket halinde iken gaz kesiyor sonra normale dönüyor bu sürekli oluyor. Kısacası araç hareket etmemek için uğraşıyor resmen.Zaten bu halde yüksek hızda iken riskli.Bu şekilde kullanmamak en iyisi tabiki.En son aracı aldığım servise gittim,orada kendi cihazlarına bağladılar,hatayı sildiler.Başka bir şey bulamadılar.Aradan epey bir zaman geçti sonra yine aynı arızayı aldım,tabi bu arada bunun sebeplerini araştırdım.Birşey bulamadım.Sonra aklıma geldi lpg yi takan servis daima çeyrek depo benzin bulunsun demişti.Ben az benzin alıp,benzin lambası yandıktan sonra epey bir yol yapıyordum.Bunuda depodaki durgun benzini bitirmek için yapıyordum.Yakınlarda aynı arızayı yine aldım.Arızayı sildim ve çeyrek depodan biraz fazla benzin aldım.Şu an arıza almıyorum.Arada yakıt dolumu gerekli ikazı veriyor.ama sıkıntı yok şimdilik.Benim anladığım,depo göstergesi hep aynı kaldığı için vede binlerce km yapıp ibre inmeyince ecu km ile yakıt deposu bilgilerini karıştırıyor ve bu arıza oluşuyor.Kusura bakmayın açıklama çok uzun oldu.
Geçmiş olsun. Lpg'li araç kullanırken deopdaki benzin miktarının çeyrek deponun altına düşürülmemesi önerilir. Benzin pompasını da yakabilme ihtimali var sürekli çeyrek deponun altındaki benzinle gezildiğinde.