Herkese merhabalar,

Punto Evo 2010 sürümü Dualogic 1.4 benzinli bir araca sahibim. Geçen kış başlayan bir sorundan bahsedeceğim, ilk başlarda ayda bir kere yaparken, şimdi her kontak çevirdiğimizde yapar oldu. Servise bu sebepten dolayı iki kere götürdük, bir keresinde akü değişimi dahi yapıldı fakat çözüm olmadı. Sanırım yazılımsal bir hata var, durumu Fiat'a ve Tofaş'a mail atarak da bildireceğim ancak bu forumdaki bilgili kardeşlerden de bir yardım beklerim. Şimdi sorunumu anlatmam gerekirse;

Araca bindikten sonra kontağı ilk çevirişte, marşa basmadan, göstergelerdeki sarı ünlem işareti yanmakta ve yol bilgisayarı ekranında sırayla ve sürekli olarak;
"Direksiyona baktırın, kılavuza bakın."
"ESP devre dışı, kılavuza bakın."
"Hillholder devre dışı, kılavuza bakın."
mesajları yazmakta, orta panelde ise ASR OFF düğmesi yanındaki sarı ışık yanmakta ve düğmeye bastığımızda herhangi bir tepki oluşmamakta, marşa basılıp araç çalıştırıldığında normal seyre devam edilmekte. Daha sonra araç stop edildiğinde ve uzun süre geçmeden tekrar çalıştırıldığında mesajlar bir daha gelmemekte, göstergedeki sarı ünlem de ortadan kalkmaktadır. Ancak uzun süre çalıştırılmadığında(yaklaşık 30-45dk.) tekrar aynı durum ortaya çıkmakta. Sorunun daha net anlaşılması için bir video çektim ve YouTube'a yükledim.

Bağlantısı: https://www.youtube.com/watch?v=SPM6qjow1_s

Şimdiden herkese teşekkürler...