mehmet sizin istasyonda full lesem indirim yaparmısın bana ayda 2 bazen 3 depo benzin alıyorum.
Printable View
mehmet sizin istasyonda full lesem indirim yaparmısın bana ayda 2 bazen 3 depo benzin alıyorum.
1,3 mj 90lık puntom yol bilgisayarında 12,5 1/100 görülüyor şehir içinde kullanıyorum 1, veya 2, viteste nadiren 3 görüyorum ama bu rakan yinede bana çok geldi lütfen normalmi yada ne yapmalıyım serviste normal dediler ama ben giden yakıtı biliyorum yol bilgisayarındamı hata var açıklarsanız sevinirim
Kısa mesafeli şehir içi kullanımlarda motor henüz ısınmadığı için tüketim yüksek gerçekleşiyor. (Normalde kış şartlarında şehir içinde 6.2-7.2 arasında )
Benim 20.000 bakıma az kaldı. 7.1 sÜrekli. Benzin olsa 9-10 bulurum herhalde.
Yakıt tüketimimi 10.2 litreden 8.7 litreye kadar düşüdüm vallaha.Tamamen gaz pedalına düzgün basmakla ilgili bir olay.Arabayı kullanırken anlık yakıt tüketimi her an gözümün önünde.Sürekli anlık yakıtı kontrol edince ve gaz pedalına yumuşak basınca gerçekten de ciddi farklar çıkıyor ortaya...
Şu soğuklar geçince iyice düşüreceğime inanıyorum yakıt tüketimimi...
dur abi turbo benzinli felan deme bir acayip oluyorum :)
Benim de şu anda Ankara şehir içinde 6.2 ler seviyesinde geziyor. Bu arada 90 lık dizel kullanan arkadaşlara bazı bilgiler sunmak isterim. İnternetten güzel bir test indirdim pdf dökümanı olarak. 110 luk Kia Rio ve 90 lık Multijet GP kıyaslaması. Test İtalyan testi ve birşey anlaşılmıyor metin bölümlerinden (Tabi italyanca anlayan bilen arkadaşımız varsa tebriklerimi ayrıca sunuyorum). Adamlar süper test yapmışlar cidden. Yakıt tüketimi testleri falan çok güzel, çok ayrıntılı. Buradan yola çıkarak uzun yolda 80 e baglandiginda 3 litreler civarında yaktigini görüyorum ki bu rakam inanılmaz. Gerçi Rio nun motoru süper. Hem hızlanma değerleri, hem de tüketim değerleri bizimkinden çok çok daha iyi. Bizimkinin frenleri çok daha iyi. Değişik şeyler var. Aşağıda rapid linkini koyuyorum. İsteyenler incelesinler. emule dandiklik yapmazsa ve indirebilirsem, yakında esas service manuel ini koyacam o tam süper olacak!!!
https://rapidshare.com/files/87058641/prova_grande_Fiat_Punto_13_MJT_90_CV_e_Kia_Rio_15_ CRDI.pdf.html
benim yazın şehir içi şeihrler arası karışık ortalamam 4,2 eflanken geçenlerde bi baktım 6,8 olmuş? demekki iklim böyle etkiliyor.
diesel aracım çok yüklendiğimde 6.5-7 arası yakıyo ama normal bişekilde fazla yüklenmeden devirli bi şekilde kullanırsam 5-5.5 şehir içi yakıyor! tabiki bakımları ihmal etmemek şartıyla!!
Ben şehirler arası 100-110 la giderken 4,5 yakıyordu ortalama. Şimdi aynı şekilde kullanınca 5,5 gibi yakıyor. Sebebi mevsimmidir yosa servise mi gitmeli ????
Valla geçengün izmirden antalyaya 3saat 45 dakka da geldim 150 ytl benzin yaktım.siz hesaplayın.ortalama sürat göstergem 148 gösteriyordu.
Daha önceleri bir depo benzinle ancak 400 km gidebilirken şimdi artık daha yumuşak bir kullanımla bu rakamı 450 km yaptım.Havalar biraz daha iyi olsa belkide 500 ü zorlayacağım.
diezel rulaz :D:D yok yakıt problemı fılan :)
yakıyor valla 600 650 arası bitiyor depo. ama 20.000 bakımıma çok az kaldı. bakımdan sonra rahatlicak gibi geliyor bana. bu arada kia rio cidden güçlü. 110hp dizel yani boru değil :)
ya okuyorum yazılanları 4 civarında yakanda var 10 civarında yakanda var. benim ibre 6.8 -7.1 arasında değişiyor. ben bunu nasıl düşürücem 4-5 civarına.
Biraz daha çaba ve tecrübeyle olmayacak bir şey değil. Lakin şahsi fikrim, az yaktırmaya çalışarak araç kullanmak çok sıkıcı. :)
İstanbul çok soğuk değil haklısın. Bu da belki bahsettiğin 9-10 l/100 km.den daha az yakmanın bir açıklamasıdır.
Bundan 3-4 ay öncesinde aracını 20-25 C'lerde çalıştırırken, şimdi 0-5 C'lerde çalıştırıyorsun. Bunun da bir etkisi olacaktır muhakkak... ;)
kesinlikle az yaktırayım derken araç kullanmak cok sıkıcı bir hal alıyor sadece trafikte relax olmak az yaktırmaya neden dir bence :D Birde yavaş müzik dinlemek , Arabada techno müziği sadece bir yere hızlı gitmek istediğim zaman dinliyorum :D