valla bende karma ortalama 6.7 gosterıyor.tabı ben sakın kullanıcıyım.benımkıde 95lık.
Printable View
valla bende karma ortalama 6.7 gosterıyor.tabı ben sakın kullanıcıyım.benımkıde 95lık.
GP hayırlı olsun.Benim GP 3800 km de ortalama yakıt tüketimim şehir içinde 6,8 ila 7,0 arası oynuyor. Bir depo benzinle 650km yol yapıyorum
karma olarak kışın 6,2 lt/100 km yazın 6 lt/100 km gibi değerlere düşmen mümkün fire motorla (tabi göstergeye göre) benim hesabım bu verinin %5 eksik gösterdiği.
bende ilk 5000 km yaklaşık 7 litre/100 km civarındaydım.
en önemlisi 10000de yağ ekletmeyi ihmal etme bu esnada hava filtrene de baktır. fire'ın hava filtresini 10 dakika içinde kendi kendine sökebilirsin hava tutmana gerek yok bir silkelesende olur.
bende 1,4 77 hp dynamic benzinli var bir depo benzinle ortalama 500 km ye yakın yol yapıyorum tabii ki araç daha 1500 km de olduğuu için ilk başlarda çok yakar diyorlar ne kadar doğru bilemiyorum
yav bu nası iş anlamış değilim. ben dizelle 650 yapıyorum millet benzinle. bende mi bir sorun var sizde mi anlamış değilim :)
aldıgım benzinin kalitesine yolun durumuna kullanma özelligine şehir içi-dışı olmasına bakarak cok degişiyor yakıt tüketimi uzun yolda depoyu fulledigimde 775 km de yapıyorum güven vermeyen bi yerden benzin aldıgımda 500 de gidiyor ama düzgün bi kullanımda 200 ü gecmesi cok zor geliyor bana bende de 1.4 dynamic 90 hp var
ehueu o konulara hiç girmeyelim :)
Baran Abi Benim Aracim 3000 Geçti Yakit Sarfiyati Tam Tersi Azalacagina çogaldi..! 50 Ytl Yakit Ile (95 Oktan) 200 Km Yok Gidiyo şehir Içi Servise Sordum Normal Dediler Ilk Yag Değişiminden Sonra Gözle Gorulur Bir Değişim Olacakmiş
Kerim tüketimin yaklaşık 8lt/100km sanırım.Şehir içi ve yeni bir araç için bence çok da fazla değil...
benim aracım suan 1000 e yaklastı ve seninde dediğin gibi 50 ytl benzin aldım 200 km anca yapabildim sehir içi kime sorsam normal diyorlar zaten depo 125 ytl ile doluyor buda bir depo ile ortalama 500 km demek anladımki gayet normal yakıyor ben sehir içinde 125 yt ile 500 km yol alabiliyorsam dizele hiç gerek yok demektir, birde bunun yağ değişim sonrası var unutmadan :)
bende 77 Hp 1.4. Var 9000 Km.de Ben Sakin Kullaniciyim Kalkişlarda Arabayi Zorlamayin Ve 3000 Devirde Vitesi Değiştirin Ve Arabaniz Karişikta 6.2 Yi Geçerse Istediğinizi Bana Söyleyin
Trabzon - Manisa 1250 km 230 YTL ye geldim arabada 2 kişi ve 250 kg yük vardı.
arkadaşlar hava filtresi hakkında söylediklerinize katılıyorum 3000-4000 km'de bir bakıp temizletmek lazım yakıt konusunda ise 1.4 16 v motorlar bzimkilere göre daha fazla yakıyor benim bundan önceki aracım 2003 fiesta idi aracın performansına diyecek yoktu ama ister şehir içi ister şehir dışı benzini içiyor
bu aracımda benzin deposunun ful çizgisinin bi altındaki çizgide karma kullanımda 730 km yi gördüm
bayramda çoğu uzun yol olmak üzere toplam 350 km,4 kişi,ortalama hızım 78 km ortalama yakıt tüketimim 5.3 lt/100 km..aracım 10.300 km de
ilk depomu 130 ytl ile doldurdum. ışığın yanmasını beklemedim lakin çok da az kaldı kırmızıya
ortalamn 450 ile 500 arası..
biraz fazla yakıyor gibi geldi bana?
bir depo ile 500 km yapabiliyorsak hele bu ilk depomuz ise bence gayet iyi ben daha fazlasınıda beklemiyordum acıkcası
sonuçta bu arac benzin yakacak :)
zamanla dahada düşeceğini düşünürsek 550 yada 600 km yaptığını düşünürsek yada bırakın 500 km yi konti garanti yaparsa bu araç şehir içi, daha fazlasını istemek nankorlük olur diye düşünüyorum, bu sonuçta benzinli 1040 kilo agırlıgında bir otomobil..
1,4 77 hp dynamic benzinli ben daha 7 çizgisini göremedim hep 8 ve 8,5 arası gidip geliyor ben o aracı kasmıyorum ve sakin kullanıyorum sorun bende değildir herhalde 500 km yol yapıyor bir depo az değilmi bu
1.2 16V paliom 15gun once tup taktırdım ama aldıgımdan beri benzınle gezdım.
ankaradayım ortalama 7.2litre yakardı.Fiat bu 1.4fire motoru daha az yaksın dıye cıkarttı bıraz daha azyakması lazım ama sanmıyorum sehır ıcınde 6.5 litrenın altına ınsın.
NOT:2 kez ankara istanbul otobanda sabit 100km hızda kullandım fabrıka verisi olan 5.3 litre yaktı.Depo 48litre tamamını bıtırerk 900km geçmesi mumkun.Açık hava filtresi ve eksoz mevcut