Sayfa 1/2 12 SonSon
25 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Sol arkadan geldiğini düşündüğüm ses

E G.
    sebasti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 29

Standart Sol arkadan geldiğini düşündüğüm ses

Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle konuyu aracımdan şikayet ettiğimden açmıyorum, zaman bulup servise gidip danışamıyorum. Aracımdan gayet memnunum, derdi tasası hiç üzmedi beni çok şükür.

Yalnız son bir iki aydır sol arkadan geldiğini düşündüğüm tıkırtı mı desem, lıkırtı mı desem hafif kasislere girince cık cık sesine benzer bir ses alıyorum, ses öyle sinir bozucu cinsten değil, pek rahatsız etmiyor ama dikkat edince sesi hissediyorum. Öncesinde yoktu böyle bir ses, aracım hiç kaza da yapmadı.

Bütün konuları araştırdım, kapı menteşelerinden pandizota kadar, bagaj kapağı tamponlarına kadar baktım, hiç bir anormallik sezemedim. Koltuk yatırma zımbırtıları var, onların gevşediğini gördüm, bir şeyle sıkıştırdım ama sanırım ondan da değil, koltuğu yatırdım aksi bir durumda yok, amortisör takozları da cık cık diye ses vermez herhalde

Bakımlarını hiç aksatmam, mekanik bir şey olduğuna pek ihtimal vermiyorum, ses içeriden geliyor çünkü. Gözümden kaçan bir kerata var ama bulamıyorum

Benzer bir şey yaşayıp çözüme erdireniz var mıdır ?

KEREM Uçgunoğlu
    M@GIC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 346

aradığın sesin kaynağı kapı kilitinden geliyor. malesef puntoların kronik sorunudur.
    pek çözümü yok gibi. her servise gittiğimde aynı sorunu söylüyorum.
    yağlıcı sprey sıkıp yada kapı ayarı yaparak sesi kesiyorlar ama bir kaç bi km sonra yine gelmeye başlıyor.

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

eski puntocu yeni lineacı
    halils2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1276

kapı kilidi derken??? aynı araçtan 2tane var 1 i arkadaşımın onda vardı bu sorun ama aracın yürür aksamından geliyordu. şimdi de aynı ses benim aracımda başladı ve arkadaşın dediği gibi lıkır lıkır ediyor uygun bir zamanda bakacaz artık. yanlış anlama yani kapı kilidinin böyle bir ses çıkartması tuhafıma gitti

E G.
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Tekno Gri

Koltuk yatırma zımbırtısını tekrar kontrol edecegim, bu sırada kapı kilitlerine de bakarım ama benimde kafama pek yatmadi kapı kilidi sesi

Engin Tok
    Engin_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 636

Amortisör takozlarından da geliyor olabilir
    Punto Evo 1.3 Multijet 75 Hp Active

Alper Şengül
    macman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 179

Benden de öyle bir ses geliyordu bi gıırtı sesi kapının kilidinin geldiği kare şeklindi yere elektrik bandı sardım kesildi bi deneyin isterseniz

E G.
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Tekno Gri

Tam olarak neresi o kare yer ? Sabit kısım mı ?

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

kapı kilidinin oturduğu kilit karşılığı o kare dediğimiz yer kapıyı açın karşı tarafta yani karoserde monteli duran kare şeklindeki demir dil diyelim
    onu bir izole bant ile sararsanız bir miktar sesi engellemiş olursunuz

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

Mehmet Ali ..
    makeles - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 240

aklıma gelen yerler kapı kilidi, kotuk kilidi ve bagaj kilidi.. amortisör takozları belki lastikler..

Kaan Acurol
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Budweiser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 524

Aynı ses bendede oldu. Servis Arka amortisör takozlarını ve bu arka lastikleri birbirine bağlayan bu tork çubuğu dedikleri şey. onları yağlıyorlar ve ses kalmıyor.

murat imre
    operatormurat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35ufc68
    Edilen teşekkür: 1038

Alıntı sebasti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle konuyu aracımdan şikayet ettiğimden açmıyorum, zaman bulup servise gidip danışamıyorum. Aracımdan gayet memnunum, derdi tasası hiç üzmedi beni çok şükür.

Yalnız son bir iki aydır sol arkadan geldiğini düşündüğüm tıkırtı mı desem, lıkırtı mı desem hafif kasislere girince cık cık sesine benzer bir ses alıyorum, ses öyle sinir bozucu cinsten değil, pek rahatsız etmiyor ama dikkat edince sesi hissediyorum. Öncesinde yoktu böyle bir ses, aracım hiç kaza da yapmadı.

Bütün konuları araştırdım, kapı menteşelerinden pandizota kadar, bagaj kapağı tamponlarına kadar baktım, hiç bir anormallik sezemedim. Koltuk yatırma zımbırtıları var, onların gevşediğini gördüm, bir şeyle sıkıştırdım ama sanırım ondan da değil, koltuğu yatırdım aksi bir durumda yok, amortisör takozları da cık cık diye ses vermez herhalde

Bakımlarını hiç aksatmam, mekanik bir şey olduğuna pek ihtimal vermiyorum, ses içeriden geliyor çünkü. Gözümden kaçan bir kerata var ama bulamıyorum

Benzer bir şey yaşayıp çözüme erdireniz var mıdır ?
    kardeşim ben sana en kolayını söyleyeyim; pandizotu çıkar arka koltuları öne doğru yatır,bagajın içine otur ve arabanı bozuk yolda bir arkadaşın sürsün,sende pür dikkat sesin nereden geldiğini dinle,elinle müdahale et falan,en azından içeridemi dışarıdanmı geliyor o ses bir fikir edinirsin ...
    punto kadar zevk verseydin güzelim,vites yerine elinden tutardım sevgilim...

Ali Can
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. rbcn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    07AAL45
    Edilen teşekkür: 421

ses sağ ve sol direklerden geliyorsa kesinlikle ön kapı ayarsızlığı arka tarafa doğru daha fazla geliyorsa arka kapı ayarsızlığı yada arka koltukların bağlatı yerleri

E G.
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Tekno Gri

Yukarıda bahsedildiği gibi karosere monteli kapı kilidi demirine tek kat siyah bant çektim ses mes kalmadı

Teşekkürler herkese...

İlker Cengiz
    icngz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 45

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kapı kilidinin oturduğu kilit karşılığı o kare dediğimiz yer kapıyı açın karşı tarafta yani karoserde monteli duran kare şeklindeki demir dil diyelim
    onu bir izole bant ile sararsanız bir miktar sesi engellemiş olursunuz
    Tebrikler Coşkun abi

cnr gns
    kaos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1

aynı sorun bendede var sağ ve sol direk tarafından araç kasisde çukurda yada araç esnediğin de geliyo tam olarak nerden geldiğini anlamıyorum ama arka taraftan geldiği kesin kısa bi soru sorucam bantı kapıdaki kilitemi yoksa kapıdaki kilidin bağlandiğı yeremi yapıştırıyoruz anlayamadım...

Ali Can
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. rbcn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    07AAL45
    Edilen teşekkür: 421

kapıdaki klide değil klidin denk geldiği kare demire yapıyorsun 4 kapı klit demirinede yap işlemi sorun kalmayack hem kapın daha bi tok kapanacak

cnr gns
    kaos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1

arkadaşlar çok teşekkür ederim sorunu sayenizde halletim elektirik bantının bu kadar yüce bir buluş olduğunu bugun anladım yolda giderken tık yok artık...

Mustafa Akar
    oxite - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kırklareli
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    39NT977
    Edilen teşekkür: 24

bu arada yeni linea ların kapı açılımı ve kapanışı gibi bi kontrol ediyim dedim arka kapıları,fiat bu işi çözmüş diyebilirm..zor açılma yada yada zor kapanma yada tahdit gergi yaylarındaki kronik sorun dahil tüm problemler çözülmüş..

F T
    Apocalypticaft - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

Standart Cevap: Sol arkadan geldiğini düşündüğüm ses

Alıntı kaos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar çok teşekkür ederim sorunu sayenizde halletim elektirik bantının bu kadar yüce bir buluş olduğunu bugun anladım yolda giderken tık yok artık...
    Arkadaslar heryeri izola bantladim arkadaki tum yildiz vidalari sıktım arka stop dahil...ama bu fare sesi gibi cik cik sesini kesemedim

Ziya ziya
    arenas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 346

Standart Cevap: Sol arkadan geldiğini düşündüğüm ses

Alıntı Apocalypticaft Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar heryeri izola bantladim arkadaki tum yildiz vidalari sıktım arka stop dahil...ama bu fare sesi gibi cik cik sesini kesemedim
    Jantlar teneke jantsa,kapaklari sıkın yada orjinalle değişin.
    Ayni sesi benim jant kapaklari da yapiyordu

Lenovo P70-A cihazımdan gönderildi

Sayfa 1/2 12 SonSon