Cevap: 1.4 fire 124bin km'de rektefiye olur mu?
Ustanız hangi yağı koyduysa ondan alıp eklemeniz en sağlıklısı olur. Yada tümden filtre değişip castrol edge 5w40'a geçebilirsiniz. Kullanıma devire arabayı gereksiz yormamaya dikkat ederek kullanıp öyle deneyin. 124.000'de motoru bitirmek çok büyük maharet ister.
Alıntı:
fluminense Nickli Üyeden Alıntı
Hemen yetkili servise gidip 150-200 lira bayılmayın.Rast gele bir usta yağ değişimi yaptıysa eksik fazla koymuş olabilir.Son değişimde araca hangi yağ koyduysan aynı yağdan al ve yağ çubuğunun üst seviyesine kadar sık sık kontrol ederek ilave et..Sonra 3-4 gün normal devirlerde kullan.Motorun gövdesinden aleni bir kaçak yoksa 124.000 km de fire motor eksiltme yapmamalı.Bir süre gözlemleyin.
Motorun gövdesinde gözle görülür bir kaçak yok. Yağ değişimi öncesi ustaya kaçak kontrolü de yap demiştim ve kaçak yok de demişti. Tabii ne kadar güvenilir bilmiyorum. Zaten aynı ustayla telefon gorusmemizde senin arabanda kaçak yoktu, o yüzden motoru acmak lazım dedi.. En iyisi yarın ustayı tekrar arayıp kullandigi yağın markasini öğrenmek. Eğer uyduruk bir markaysa zaten servise hiç gitmeden castrol edge ile değişim yapmak daha mantıklı galiba..
Alıntı:
Kapti Nickli Üyeden Alıntı
Motorun gövdesinde gözle görülür bir kaçak yok. Yağ değişimi öncesi ustaya kaçak kontrolü de yap demiştim ve kaçak yok de demişti. Tabii ne kadar güvenilir bilmiyorum. Zaten aynı ustayla telefon gorusmemizde senin arabanda kaçak yoktu, o yüzden motoru acmak lazım dedi.. En iyisi yarın ustayı tekrar arayıp kullandigi yağın markasini öğrenmek. Eğer uyduruk bir markaysa zaten servise hiç gitmeden castrol edge ile değişim yapmak daha mantıklı galiba..
Siz en iyisi birakin o ustayi burada tavsiye edilen yagi alin gidin duzgun bir ustaya tamamen degistirin yagi. Siz basinda degildiniz heralde yag degisiminde acik yag bile kullanmis olabilir yada elinde kalanlardan. Baktiniz bu yagda da eksilme var gidersiniz servise. Kac litre konulcaginida soyleyin ustaya cogu kafasina gore is yapiyor.
Alıntı:
halilimo Nickli Üyeden Alıntı
Siz en iyisi birakin o ustayi burada tavsiye edilen yagi alin gidin duzgun bir ustaya tamamen degistirin yagi. Siz basinda degildiniz heralde yag degisiminde acik yag bile kullanmis olabilir yada elinde kalanlardan. Baktiniz bu yagda da eksilme var gidersiniz servise. Kac litre konulcaginida soyleyin ustaya cogu kafasina gore is yapiyor.
Harfiyen katılıyorum.
Alıntı:
Kaçak yoksa senin motor yağ yakıyor yada başka sürpriz bir durum var.Şayet yakıyorsa; yağ yakan motor renkli ve kokulu duman atar,onu da gözlemle.Motor hırpalanmışsa km düşükte olsa eksiltme yapar, castrol edge 5-40 biraz incedir.Muhtemelen senin motor yağ yakıyor gibi geliyor bana..
5-40 ı eksiltiyorsa 10-40 koyacaksın,onu da eksiltirse 15-20 ile başlayan daha kalın yağlar koyacaksın.
Arkadaşlar Adana'da benim ustam yağ eksilten Toyota'ya ilk kez duyduğum 10w60 yağ kattıklarından bahsetmişti isterseniz bir araştırın derim.Hepsibr sitede yağın yorumları da bulunuyor.
Buda yağın özellikleri
Ürün Tanımı
Mobil 1, üstün performansımızı ve korumayı sunan dünyanın önde gelen sentetik motor yağı markasıdır. Mobil 1 10W-60 Gelişmiş Tam Sentetik Motor Yağı, 150.000 km'yi dahi aşan eski araçların özel ihtiyaçları için formüle edilmiştir. Mobil 1 10W-60, yüksek viskoziteli motor yağı gerektiren yüksek performanslı ve motor sporları uygulamaları için de uygundur.
Özellikleri ve Potansiyel Faydaları
Mobil 1 10W - 60 Gelişmiş Tam Sentetik Motor Yağı, hassas bir şekilde dengelenmiş bir bileşen katık sistemi ile desteklenen ultra yüksek performanslı sentetik baz yağlardan oluşan özel bir karışım ile formüle edilmiştir. Mobil 1 10W-60, aracınızın uzun ömürlü olması amacıyla, kilometresi yüksek motorlarda uzun süreli koruma sağlamaya yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır. • Yağ kaçaklarını önlemeye yardımcı olmak için ekstra conta besleyiciler içerir
• İstisnai temizlik sağlar ve mevcut tortuları temizler
• Eski motorlarda ekstra koruma için üstün/mükemmel yağ filmi kalınlığı
• Eski motorların yağın yakmasını azaltmaya yardımcı olmak için yüksek viskozite
• Aşınmış motorları korumaya yardımcı olmak amacıyla daha fazla aşınma önleyici katık maddeleri
• Mükemmel tam kapsamlı aşınma koruması için yüksek performanslı baz yağlar
Kullanım Yerleri
Mobil 1 10W-60, eski motorların talep edebileceği ekstra korumayı sağşamaya yardımcı olur. Benzinli ve Dizel (Dizel Partikül Filtresiz) motorlar dahil, en eski araçlar için uygundur. • Eski araçlar
• Hafiften aşırıya hemen tüm çalıştırma koşulları
• Yarış uygulamaları için ideal ürün
Tavsiye edilen viskozite sınıfını ve aracınıza özel şartnameleri kontrol etmek için her zaman kullanıcı el kitabınıza başvurunuz.
Şartnameler ve Onaylar
Mobil 1 10W-60 aşağıdaki gereklilikleri karşılar veya fazlasıyla geçer: API SN/SM/SL X ACEA A3/B3, A3/B4 X
Mobil 1 10W-60 aşağıdaki üretici onaylarına sahiptir: MB-Approval 229.1 X ExxonMobil'e göre Mobil 1 10W-60 aşağıdaki kalite düzeyindedir: API CF X
Mobil 1 10W-60 4lt Benzinli Dizel LPG Motor Yağı Fiyatı
Alıntı:
fluminense Nickli Üyeden Alıntı
Kaçak yoksa senin motor yağ yakıyor yada başka sürpriz bir durum var.Şayet yakıyorsa; yağ yakan motor renkli ve kokulu duman atar,onu da gözlemle.Motor hırpalanmışsa km düşükte olsa eksiltme yapar, castrol edge 5-40 biraz incedir.Muhtemelen senin motor yağ yakıyor gibi geliyor bana..
5-40 ı eksiltiyorsa 10-40 koyacaksın,onu da eksiltirse 15-20 ile başlayan daha kalın yağlar koyacaksın.
Şimdi tekrar aracın yanına indim ve egzosu kontrol ettim. İnanın hiç duman atmıyor diyebilirim.. Sıfıra yakın yani. Zaten alırken egzos dumanını kontrol etmiştik özel bi serviste. Eğer motorda bir sorun yoksa ben kötü kullanimima ve kötü yağ koyulmasina yoracagim durumu. Dediği doğruysa 10w40 yağ var içinde, bundan daha kalini koyamam zaten arabama..
Şimdi şunun ikileminde kaldim açıkçası. Tekrar yağ degisimine gidip 200-250 lira harcamak mı? Yoksa serviste 150+kdv ye tam kontrolden gecirmek mi?
Kaliteli yağ ile değiştirdiğimde yaklaşık 1000km daha tedirgin kalip, arabamdan iyice sogumak istemiyorum. Yetkili servis iç rahatlatıcı bi şey söylerse yağ degisimine kadar yağ takviyesiyle devam eder, sonra kaliteli yağ ile değişim yaparım diyorum?
Zaten servis de motora müdaheleye kalkarsa iyice soguyup, aldığım fiyatın altına satmak zorunda kalicam çok severek aldığım aracımı :(
Araba mavi duman atıyor mu diye bakınca biri de gaza bassın, gaza basmadığın süreç boyunca çok fazla duman çıkmaz.
Akşam arabayı koyduğun yere sabah bak bakalım yağ damlama yapmış mı?
Esenler'de bildiğim iyi bir usta var, biz ailecek ona götürüyoruz arabaları. Eksiği gediği varsa bir baksın.
Alıntı:
Şimdi şunun ikileminde kaldim açıkçası. Tekrar yağ degisimine gidip 200-250 lira harcamak mı? Yoksa serviste 150+kdv ye tam kontrolden gecirmek mi?
Kaliteli yağ ile değiştirdiğimde yaklaşık 1000km daha tedirgin kalip, arabamdan iyice sogumak istemiyorum. Yetkili servis iç rahatlatıcı bi şey söylerse yağ degisimine kadar yağ takviyesiyle devam eder, sonra kaliteli yağ ile değişim yaparım diyorum?
Zaten servis de motora müdaheleye kalkarsa iyice soguyup, aldığım fiyatın altına satmak zorunda kalicam çok severek aldığım aracımı :(
Araciniza yag eklemeyin icinde ne oldugu belli degil ustayi arasanizda belki mahcup olmamak icin yalan soylucek. 4 litre castrol yag nette en fazla 90 tl istanbuldasiniz suan siparis verseniz yarin elinizde olur. Sadece yag degistirmek sanayide 20 tl cebinizden en fazla 120 tl cikacak. Eliniz yatkinsa kendiniz degistirin altta bir tane somon acacaksiniz. Sanki yanlis yag konulmus gibi duruyor soylediklerinizden. Aracin yagini bosalttirin sonra yarim litre yag koyun ustten kalterin icindekini temizlesin aksin iyice bir saat bekleyin oyle. Araca 3 litre yag koyun. Kullananlar 3 litre koyduklarini belirtiyordu. Benim aracimda 5 binde 1 litre eksiltmisti. Ustanin ne koydugunu bilmiyorum. Aramadim bile ne koydun diye mobil1 ile degistirdim. Suan 6 bini gecti eksilme yok.
Alıntı:
mehmetheleloy Nickli Üyeden Alıntı
Araba mavi duman atıyor mu diye bakınca biri de gaza bassın, gaza basmadığın süreç boyunca çok fazla duman çıkmaz.
Akşam arabayı koyduğun yere sabah bak bakalım yağ damlama yapmış mı?
Esenler'de bildiğim iyi bir usta var, biz ailecek ona götürüyoruz arabaları. Eksiği gediği varsa bir baksın.
Ustanin bilgilerini alabilir miyim?
Alıntı:
halilimo Nickli Üyeden Alıntı
Araciniza yag eklemeyin icinde d oldugu belli degil ustayi arasanizda belki mahcup olmamak icin yalan soylucek. 4 litre castrol yag nette en fazla 90 tl istanbuldasiniz suan siparis verseniz yarin elinizde olur. Sadece yag degistirmek sanayide 20 tl cebinizden en fazla 120 tl cikacak. Eliniz yatkinsa kendiniz degistirin altta bir tane somon acacaksiniz. Sanki yanlis yag konulmus gibi duruyor soylediklerinizden. Aracin yagini bosalttirin sonra yarim litre yag koyun ustten kalterin icindekini temizlesin aksin iyice bir saat bekleyin oyle. Araca 3 litre yag koyun. Kullananlar 3 litre koyduklarini belirtiyordu. Benim aracimda 5 binde 1 litre eksiltmisti. Ustanin ne koydugunu bilmiyorum. Aramadim bile ne koydun diye mobil1 ile degistirdim. Suan 6 bini gecti eksilme yok.
Sadece yag degistirmek yeterli olacak mi? Filtrelerin de degismesi gerekmez mi hocam?
Alıntı:
Sadece yag degistirmek yeterli olacak mi? Filtrelerin de degismesi gerekmez mi hocam?
Filtrenin fiyati 15 tl yag ve filtre degisiminide 20 tl aliyorlar. Filtreniz yeni oldugu icin degistirmenize gerek yok suan icin sorunun ne oldugunu bulmaya calistiginiz icin sadece yag degistirin. Hatta size en yakin ustanin birine gidin sorun eger 20 tl den yuksek isterse baskasina gidin sadece yag degistirin size birsuru sey soylerler. Eger bu yagda da eksilme olursa direk yetkili servise gidersiniz.
1.4 fire 2.6 litre yag aliyor...
Sent my GT-N8000 using
Alıntı:
timbaz Nickli Üyeden Alıntı
1.4 fire 2.6 litre yag aliyor...
Sent my GT-N8000 using
2.7 litre oldugunu duymustum bir cok kez
Alıntı:
2.7 litre oldugunu duymustum bir cok kez
Kilavuzda 2.7 litre yazar.
Arkadaslar kararimi verdim.
Carsamba gunu araci firat otoya birakicam. Onceki sahibi de butun bakimlarini orada yaptirdigi icin daha detayli bilgi verirler diye orayi tercih ettim.
Eger oradan cok kotu bir sonuc cikmazsa castrol edge benzinli 10w40 siparisi vericem ve cumartesi gunu aracin basinda durarak yag degisimi yaptiricam. Bu secenekle iyi ihtimal 300tl ye yeniden aracimla barisabilirim.
Baska bi secenekte icim hic rahat olmayacak.. Duzeni tutturursak haziranda lpg taktiririm. Yok hala sorun devam ederse lpg takabilecegim baska bir arac bakacagim artik maalesef
Allah hicbirinizi aracindan boyle sogutmasin insallah..
Bendeki kilavuzda da filtre ile beraber 2.6, filtresiz 2.4 yaziyor..
Bakimda da yaklasik 2.6 2.7 kullaniyorlar...
Sent my GT-N8000 using
Alıntı:
timbaz Nickli Üyeden Alıntı
Bendeki kilavuzda da filtre ile beraber 2.6, filtresiz 2.4 yaziyor..
Bakimda da yaklasik 2.6 2.7 kullaniyorlar...
Sent my GT-N8000 using
Kontrol ettim dogru hocam 16v ile karistirmisim ben
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Benimki (1.4 8v) 2008 de sıfır aldığımdan beri eksiltiyor. Kullanım şartlarına göre bazen 7000km de bazen 4000km de 1 litre ilave ediyorum. Garanti devam ederken servisle de konuşmuştum. Ustalar bunun motor arızası vs bir şey olmadığını, fabrika toleransları dahilinde olduğunu söyledi. Şuan 100bin km deyim motor saat gibi.