motor takozlarından şüpheleniyorum..varmı bu sorunu yaşayıpta çözüm bulan
Printable View
motor takozlarından şüpheleniyorum..varmı bu sorunu yaşayıpta çözüm bulan
aracı ilk aldığımda aynı dertten muzdariptim alt kulak kırıktı değişti sarsıntı biraz kesilir gibi oldu hala baya bi sarsıntı vardı en son üst kulaklardan biride tamamen yırtııp stop ederken tak tak vurmaya başlayana kadar o şekil kullandım 4-5 ay önceydi sanırım üst iki kulakta değişti ve değiştikten sonra kulakları biraz dengesiz sıkıldığından dolayı ses yaptı tekrar ustaya gittim kasıntılı sıkılmış düzeltildi o gün bugün sıfır sorun
kulakların kontrolü zor değil kontrol ettirin değişmesi gerekirse ve imkanınız varsa orjinalini alın
dün gösterdim,9-10 kere çalıştırıp stop ettim.usta baktı etti alt takozdan yapıyor dedi..alt takoz dediğide şanzıman kulağı benim anladığım,değiştirip sorunun devam ettiğini söyleyen arkadaşlarım da var..Ne yapsak ki ? sorun devam ederse 100 tl de boşa gitmiş olacak :)
hocam alt kulağı söküldüğünde ortası kırık olduğu görülür zaten kırık değilse ustaya ısrar edin değişmesin gerekte yok değişmesine zaten
üst kulaklarıda levye yardımı ile kontrol ettirin (aracınızın dizel olduğunu varsayarsam)kulaklardan biri açıkta görünüyor onun kontrolü kolay diğeri akünün altında kalıyor aküyü çıkarıp altındaki tabayıda söküp levyeyle esnetsin baksın alt kulak bende kırık çıkmıştı değiştiğinde devam ediyordu sarsıntı üst kulaklardan sonra kesin sonuç aldım ama alttakidekırık çıktığı için boşa değişmedi
bakalım önümüzdeki hafta içi değiştireceğim inş,sonucu paylaşırım.
Şanzıman takozu
Muhtemelen motor alt takozu şanzumana yakın olan veya şanzuman takozu olabilir alttan bakmak lazım