çok ilginç... sesin bu kadar bulunamaması... aracı bulunduğunuz yerde başka servis varsa ona götürün...
araçtan gelen ses gerçekten araç sahibini deli eder...
Printable View
çok ilginç... sesin bu kadar bulunamaması... aracı bulunduğunuz yerde başka servis varsa ona götürün...
araçtan gelen ses gerçekten araç sahibini deli eder...
Burda sesin geldiği noktayı net tespit etmeniz lazım. Çünkü bazen sol taraft yada başka tafatan gelen ses zıt bir yerden cıkabiliyor. Örnek benım karartmalı diziki aynanın kapağı cukurlarda cama vuruuyordu ben sesi aşağıdaki pedallardan geliyormuş gibi yada torpidodan geliyormuş gibi duyuyordum. Bir gun şans eseri aynayı düzeltmek için aynaya dokundupumda sesin kesildiğini farkedince anladım. Szinkide parçadan değil bence metal oynar bir aksamın biribirine vurmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Ben olsam bu kadar olaydan sonra aracın arka ve ön tamponlarını soktürür davlumbazları bir de o şekilde test ettiririm. Yada araca dört kişi binin gayet sesszi bir şekilde herkez dinlesin sesinden nerden geldiğini tespit için. Çünkü siz önde otururuken arakdan yandan gelen sesin tam net olarak nerden geldiğini tespit edemezisniz.
aynı şey benimde başıma gelmişti... yetkili servis uzmanı ile test e çıktık ben soldan gelen ses diyorum o sağdan geliyor diyordu... sonunda aracı lift e kaldırınca sesin soldan geldiğini söylemişti...
arkadaşlar ses bulundu sonunda eps (city) den geliyormuş. eps sipariş verildi bekliyoruz şimdi emanet eps var arabada, ancak ses gitti ama şimdi genelde sola dönerken çukur varsa, aynı ses tırt tırt yapıyor. Âmâ her zaman değil arda yapıyor şimdi bu ses nerden geliyor:(((
benım arabada da olmuştı o porya bilyesini değiştirdim ses ve titreme kesildi bide geri vitese takınca da tak diye birses geliyodu oda kesildi.
benim araçtan gelen ses farklı konsolun altından geliyor. Sanki direksiyon milinde yada mafsalda hafif bir boşluk varmış gibi.
Arkadaşlar direksiyondan gelen ses yüzünden, dün serviste spariş edilen direksiyon motoru takıldı ancak ses devam etti.Önceden serviste bulunan denemek için takılan eps de ses gitmişti şimdi başa döndük yine. Şimdi yine parca siparişi edilecek tekrar bekle takılacak denenicek artık yeter diyorum ama duyan olmuyor
zor iş ya Allah sabır versin şansınız var ki servis piyasa ustaları gibi hemen çamura yatamıyor
Allah başka dert keder vermesin ne diyim
Ali Bey, sorunu hallettiniz mi? Forumda bir başka konuda bahsetmiştim şu "lok lok" şeklindeki sesten :) Daha herhangi bir işlem yaptırmadım ama sırasıyla, z rotlar, rot başları, amortisör kule bilyeleri, amortisör takozları, amortisör takozunun üzerindeki etrafı lastikli pul, motor kulakları (takozu), viraj demiri lastikleri, aks körükleri, rot kolları, aks orta rulmanı/bilyesi, fren disklerini tutan sac parça, salıncak burçları, el freni teli, klima radyatörü gibi parçaları forumda bu sesten şikayetçi olup da değiştiren veya tamir ettiren arkadaşlardan okudum.
Bunlara baktırmayı düşünüyorum da sırf bu parçalara baktırmak için bile herhalde yarım günden fazla zaman gider :D Acaba diyorum hiç baktırmasak mı :)
Yasin bey, bence yarım gün yetmez emin olun:).ben sonunda sesi çözdüm şükürler olsun. Ancak aracım garantili olduğu için hiç para harcamadım. Garantisi olmasaydı baya külfet olurdu herhalde. benim şahsi fikrim çok sıkıcı bir ses değilse söyle genel bir kontrol yaptırın ortaya çıkmazsa devam edin, ancak hatırladığım kadarıyla sizin ses birazda bariz çabuk bulunur gibime geliyor nokta atışı yaparsanız.kolay gelsin...
Puntolardaki ses mevzusu herkeste var sanırım benimde arka taraftan ses geliyor muhtemelen bagaj kapısı plastiğinden geliyor söküp araya birşeyler sıkıştırayım diyorum ama nasıl söküleceğinide bilmiyorum :)