Ce: Punto Evo alacam yardımm :)
Alıntı:
byadrenalin Nickli Üyeden Alıntı
Sorma sebebim sizin tasarruf amaçlı yaptırmanızdan dolayı değildi zaten :) Genelde yazılım ile ilgili bir çok kişi yakıtım çok düştü diye bahsedip duruyorlar. O yüzden merak edip sordum :) Kara duman olayı ilk başlarda olmayabiliyor ama zamanla yazılım iyice kendini gösterdiğinden midir nedir sonraları ufak ufak atıyor. Tabi o da sorun sayılmaz pek. :)
10 bin kmyi gecti yazilim yaptirali. ilk yazilim yapildiginda duman daha yogundu aksine km arttikca yogunluk azaldi ve sadece yuklenince çıkmaya basladi. Arac 80 bin e yaklasmak uzere. Manifold ve egr temizligi var aklimda. Bunlari yaptirirsam biraz daha iyi bir netice alacagimi umuyorum. 80 bin bakimda da carbon clean yaptiracagim zaten.
Belki dikkatli kullansam yakitim düşer ama benim o kadar sabrım yok maalesef :)
Yazilimsiz haline göre daha seri kullaniyorum araci. Yakitim degismedigine gore bu da bir miktar tasarruf anlamina gelebilir
Alıntı:
ecuadorm Nickli Üyeden Alıntı
10 bin kmyi gecti yazilim yaptirali. ilk yazilim yapildiginda duman daha yogundu aksine km arttikca yogunluk azaldi ve sadece yuklenince çıkmaya basladi. Arac 80 bin e yaklasmak uzere. Manifold ve egr temizligi var aklimda. Bunlari yaptirirsam biraz daha iyi bir netice alacagimi umuyorum. 80 bin bakimda da carbon clean yaptiracagim zaten.
Belki dikkatli kullansam yakitim düşer ama benim o kadar sabrım yok maalesef :)
Yazilimsiz haline göre daha seri kullaniyorum araci. Yakitim degismedigine gore bu da bir miktar tasarruf anlamina gelebilir
Eğer dediğiniz gibi kullanıyorsanız tabi ki yakıt düşmüş fakat siz gazladığınızdan dolayı eski yakıtınızla aynı yakıyorsunuz :) Soft yazılımların araca pek zararı yok zaten. Çok uzun vadede verirse zarar verir. O da motora değil bence. Turboya.
Kesinlikle, çünkü aracin eskiden 1800 rpm den itibaren olan canliligi 1500-1600 arasina inmiş durumda. Bu da ekstra hava basinci demek. Yuklenincede ekstra yakit demek. Siyah dumanin sebebi de bu zaten. Dikkatli kullanildiginda soft yazilim dediginiz gibi kesinlikle yapilmasini destekledigim bir durumdur. Aractan bir miktar daha performans alip canliligin artmasini ve keyif almayi sağlıyor :)