Hoca yıkayacağı zaman da alkolü bırakacağım :)
Yok be kardeşim, senin yaşındayken 3 5 birayla ağzımı çalkalıyordum dermişim :D . Neyse şu alkol faslı kapansın artık konu sahibi arkadaşa çok ayıp ettik. Kusura bakmasın.
Printable View
Konuyu da feyzullah açmış, kusura bakma tekrar konuyu dağıttık.
Netice itibariyle cc her daim ekonomik ve konforludur, hız sabit kalmak şartıyla cc her daim ekonomiktir.
Estağfirullah abi. Allah sağlıklı sıhatli hayırlı ve bereketli uzun ömürler versin herkese. Aklıma böyle bir soru takıldı. Forumda bulamayınca konu başlığını açtım. Benim gibi bu konuyu merak edenler verdiğiniz cevaplar sayesinde fikir sahibi olabilecekler. Bende kendi payıma ilk fırsatta cc donanımını ekleyeceğim arabama. Burada tecrübelerini paylaşma zahmetinde bulunan arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.
yeni taktırdığım CC deneyimimi paylaşmak isterim. 3 gün önce Ankara'dan İzmir/Dikili'ye geldim. 698 km. yol yaptım 90 km. sabit hızda. yol boyunca navigasyonu açık tuttum, navigasyonda hız 84-85-86 olarak değişkendi. araç devri 2000 - 2100 devirde kaldı. rampa yukarıda olsa devirde ve km. de bir değişiklik olmadı. nispeten daha dik yokuş aşağı inişlerde haliyle hız artışı oldu. yolculuk sonunda 3,8lt/100km ve 70 km ortalama hız değeri ortaya çıktı. resimlerini de paylaşıyorum. gerçekten de uzun yolda normal kullanımda farkında olmadan hızınızda düşme veya yükselme oluyor. az yaktıracam diye ayak bileğimi kasmaktan bi hal oluyordum:). uzun yolda gerçekten konfor olduğunu anladım. bakalım dönüşte hangi değerleri tutturacam. ankaraya dönüşte 0 rakımdan 850-900 rakımlara çıkıldığından yakıt dönüşte artıyor. döndükten sonra onuda paylaşırım.
cc olmadan önce hep 90 la gitmeye çalışırdım.
ama ilçe merkezinde, virajlı yollarda...vs yavaşlardım.
ortalama hızım hep 60 olurdu.
61 olmazdı.
cc den sonra, yine 90 a ayarlı gidiyorum ama,
ortalama hızım 70 lere yaklaştı.
yani yaptığın maksimum hız değişmediği halde ortalama hız artıyor.
bu sebeble yakıta ve yolculuk zamanına olumlu katkısı oluyor cc nin.
zaten verdiği konfor inanılmaz güzel.
cc olmayan bir aracı(mercedes ya da ferrari...vs farketmez)
hediye etseler almam.