Arkadaslar yaklasik 3 ay once ozellikle 1 . ve 2. Viteste daha cok hissettigim gazdan ayagimi cektigimde sak sak vurma ve silkeleme sikayetleriyle servise gittim. Sanziman takozlarini degiseceklerini soylediler degistiler. Sorun yine ayni sekilde devam etti. Sanziman alt takozunu da degiseceklerini soylediler. Degistiler yine sorun ayni devam. Usta bu araclarda kronik ne yapsak zor dedi cikti isin icinden . kendi ustalarimla kafa patlarak sorunu cozduk. Debriajin altinda pedala bagli bi sensor var ve bu sensor geride takili kalmis pozisyonda duruyor . sensoru kurdardik oradan ve debriajla birlikte hareket etmesini sagladik. Sorun diye bisey kalmadi. O sensor debriajin ileride geride vermesi gereken yakiti ayarliyormus.ve bizim sensor geride oldugu icin debriaj basili olarak algiliyo ve gazdan ayak cekildigi an beyin yakiti kesiyor ve arac tak tuk vurmaya basliyor ve silkeliyor.ve bu soruna hakli olarak ustalarin yuzde 90 i takozlar dedi. Ve bu ayni zamanda debriaj hareketleri yanlis algilandigi icin start stop ve shift gear ozelliklerini de kullanamamaniza sebeb oluyor. Beni 3 aydir deli etti sizi deli etmesin bu sorunla karsilasirsaniz.
Gecmis olsun.
Aynı sorun bende sıfır aracı aldığımdan beri var. Sadece 1'den 2 ye geçişte oluyor. Yararlı bir bilgi vermiş oldunuz.
2013 Punto Easy 1.4 Fire 77 BG + Lpg
Aynı dert bende de var,şanzıman takozlarından sanıyodum,öğrenmiş oldum,teşekkürler
bende de var aynı sorun özellikle ışıklarda 1. viteste kalkarken gaz debriyaj ayarını tuttururken vuruntu oluyor yani millet sanıyor 2 de belki 3 kalktım ya gazı çok vereceksin yada çok çok yavaş kalkacaksın yarın bir bakacağım
Bende de öyle bir dert vardı, motor takozunu değiştirdik, tesadüfmüdür nedir ses geçti, sonra tekrarladı, şimdi bir daha geçti ) Hayırlısı bakalım bir daha olursa ustaya, yazmış olduğunu olayı anlatacağım.. Paylaşımınız için teşekkürler
Çok gerekli bir bilgi paylaşmışsınız Teşekkürler. Sorununuzun da çözülmesine ayrıca sevindim.
Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. M.Kemal ATATÜRK.
cihan kardeş foto çekebilirsen çok iyi olacak yanlış bi yeri oynamayalım teşekkürler
Cok yararli bi bilgi paylasmissin tebrik ediyorum.
Genelde bu tür sorunları serviste tanıdığınız yok ise nokta atışı yaparak sorunu tek seferde çözmek çok zor. Onlar akıllarına gelen her parçayı degistiriyorlar. Ya servise gitmicez yada ne derlerse yaptıracaz.
Teşekkürler,bahsettiğiniz sensör sarı bölge mi?
Mrb arkadaşlar aynı sorun benim aracımda da var. Kaç tane ustaya gittiysem hepsi normal dedi bu arabalar yapıyor dediler. 1 ve 2. viteste ayağımı gazdan çekince yada düşük devirlerden hızlanmak için gaza yüklenince araba silkeliyor ve vuruntu sesi geliyor. Gaz kelebeğini temizledim bujileri ve oksijen sensörünü değiştirdim ancak sonuç alamadım. Trafikte arabayı kullanırken çoğu zaman yarım debriyaj kullanıyorum. Umarım Cihan arkadaşımızın dediği gibi bir sorundur ilk iş debriyaj kısmına bakmak. Cihan arkadaşım yaptığınız işlemi biraz daha detaylandırırsan çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.
Bu arada aracım linea 1.4 fire 77 bg landirenzo lpg var
Aks olabilir
Fiat Linea '07 1.3 Multijet 90HP
Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri