bulaşık deterjanı asla aman diyim. zararlı boyaya öle şeler. güzel bi otoşampuanı en güzeli
Printable View
bulaşık deterjanı asla aman diyim. zararlı boyaya öle şeler. güzel bi otoşampuanı en güzeli
yok arkadaslar o kadarda takıntı yapmayın renginde solma falan olacagini sanmam cunki maddeler boya ile temas etmiyor, boya uzerindeki vernik zarar gorurse puslanma yapabilir oda parlaklıgın bir miktar matlasmasina sebep olur onuda bi cilalama uygulamasi ile halledersiniz en kotu ihtimalle, renkteki solma guneste olur, iyi bir boya korumanız varsa onuda en aza indirebilirsiniz.
bendeki doblo kırmızı arkadaslar yıkamacı aracı cilaladıktan sonra yan basaklarda hafif kırmızı köpükler görüyorum pembemsi gibi bir renk adama sordum bu ne dedm aracın pisliğiymiş:D:D puhahaha
Bugun sonaxta bota koruma yaptırdım, cilali sampuanla yıkamamı onerdi Siz Nekadar yıkıyorsunuz dedim 10 ytl dedi artık bayıla bayıla orda yıkatacaz.Yada alacaz sampuanı eldiveni elimize kendiiz yıkayacaz.
bu konuyu direk servisle konuştum , çok şaşırdı hiç bir problem yaratmıycağını aksine fırçalı ve süngerli yıkamada boyanın yıpranacağını , köpüklü yıkamanın boyanın daha fazla çizilmesini önlediğini ve esas kurutmada kullanılan bezlere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. eğer mümkünse mavi sümerbank bezi alınmasını ve yıkama esnasında yıkamacıya bu bezin verilmesini tavsiye etti.
yumuşak bir süngerle oto şampuanı en iyisidir bence..ne yaparsak yapalım zaten ince çiziklerin önüne geçemiyoruz malesef..
ewet kesinlikle katılıyorum..
aslında süngersiz yıkamalarda dikkat edilmesi gerekenlerden bir taneside köpürmeyen şampuan kullanma hususudur. ağer bir şampuanda cila varsa o şampuanın köpürmemesi lazımdır. eğer köpürüyorsa cilası ya yoktur yada iyi değildir.
ben aracımı hem süngersizde yıkatırım hemde, bu istasyonlardaki büyük fırçalı yıkamaya da sokarım ama silme işleminde muhakkak yumuşak şeker çuvalı bezi dediğimiz bezi kullanırım.. ben şanslıyım çok eski tarihten kalma güzel bir orjinal şeker çuvalı bezim var onla sildim mi hiç çiziğin olmadığını görüyorum.. genelde oto yıkamacılarında sert bezler kullanılır. yada şeker çuvalı bezi kalitesiz ve sert olur. ve bu bezinde bir alışma süreci vardır bu alışma sürecinde bu bez çok sert ve çizicidir. eskiden şeker çuvallarını pamuklu bir kumaştan yaparlardı artık yapmıyorlar. bazı sosyete pazarlarında satılıyor ama onlarda kalıtesiz.