Alıntı messi78 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İki araçta şuanda kapımın önünde duruyor. Birisi benim olan 1.3mjet 75bg Euro5 motor Punto Lounge paket. Diğeri de Abimin olan Astra J kasa 1.4 T 140 bg. Sport. Şimdik yalan yok Astra segment olarak üstte olduğu için yol tutuş konfor ve dizayn olarak Puntolardan DOĞAL OLARAK üstün karşılaştırmakta mantıksız zaten. Ancak siz arabanıza bakmazsanız arabanızda size bakmaz. Benim aracım 10bin km deyken Airbag soket arızası verdi onun haricinde herhangi bir arızasıyla karşılaşmadım. Buradaki arkadaşlar Puntoyu öveceğim derken Astraya veya Opel markasına laf atmasınlar çünkü bu işin markayla alakası yok. Bütün araçlarda kronik sorunlar olabilir.
İşte bunu anlamıyorlar, alman olduğu zaman sanki 0 sıkıntı ile araç üretiyorlar. interneti açıp bir araştırma yapsalar yere göğe sığdıramadıkları en az 50bin değerinde olan araçlarda olan sıkıntıları, müşteri mağduriyetlerini bir okusalar ve anlasalar hak verecekler ama araştırmak sanırım zor geliyor. Bayiden 0 araba alıyorlar veya pazardan 2. el, arabada sıkıntı çıkmazsa oooo adamlar yapmış hiç sorunsuz kullanıyorum ama gel bir de o araba direksiyon, airbag sargı problemi verdi mi ee kaka yaramaz adamlar yapamamış, hemen bozuldu, para istediler vs bir sürü şikayet ama bu durum genelde fiat için, Almanlar için değil. Hiç unutmam dh de vw arızasıyla ilgili bir konuda ya mekanik bu arıza yapar mantığı güden kişiler olay fiat olunca: ya fiat değil mi ne olacak yapamıyorlar vs bir sürü laf etmişlerdi. Bizim mantığımız böyle(geneli). Ama bilinçli tüketici grubu bu olaydan farklı. Adam f/p ye bakıyor. Mal kaç para, kaç paraya ne veriyor, aracın arıza durumu ne? kronik arızası var mı? parça fiyatı vergisi vs ne varsa hepsini inceleyip öyle alıyor. Gidip avuç kadar dreksiyonu vites kolu kasası olan arabaya 30 40 bin vermiyor, verecekse donanımı olan iç hacmi daha geniş ekonomik araca parasını veriyor ki öyle de olmalı.