ben servisten orjinal selania alıp koymuştum bidaha castrol alıcam fiyatta pek bir fark yok
Printable View
ben servisten orjinal selania alıp koymuştum bidaha castrol alıcam fiyatta pek bir fark yok
İyice arkadaşlar kafama taklidi simdi bu yağ konusu ben hep petronas kullanıyorum ama kimse petronas dememiş:)kotu kalitesiz bi yagmi kullaniyorumki
mobil mi castrol mu sorusunun net cevabını tüm forumlarda bulamadığım için deneme yanılma yoluyla test ettim. iki bakım castrol edge 5W40 kullandım. sonra motor içi temizleyici uygulayıp mobil 1 esp 5W30 a döndüm. 5W30 mobil 1 ESP ile araç daha canlı, daha sessiz ve yakıt tüketimi azaldı. Motordaki ses ve titreşimler azaldı. bu durum göreceli mi diye motorda aynı noktada aynı kamera ile castrol ve mobil bir ile kamera kaydı yaptım isterseniz izleyebilirsiniz. castrol edge 5W40 yağ değişiminden 5000 km sonra castrol edge 5W40 ile - YouTube mobil 1 5W30 esp yağ değişiminden 1000 Km sonra : Mobil 1 5W30 ESP - YouTube
bence mobil 1 5W30 ESP gp 1.3 mj için castrol edge 5W40'tan daha uygun bir yağ. videolardan da göreceksiniz gerçekten motorun çalışma karakterini değiştiriyor
son temizlik ve yağ değişiminden sonra şehir dışı 230 km'de 9,5 litre yakıt tüketti bu da 100 km'de 4,1 yapar ki eski yağa göre aynı yolda 0,2-0,3'lük bir iyileşme söz konusu
Denemenizi aynı viskoziteli yağ ile yapmış olsanız tamam diyecem ama biri 5 30 biri 5 40 castrol lalın yağ. İlla ki fark yaratacaktır. Amacım castrolü kollamak değil ama karşılaştırma 90lık punto mu az yakar linea mı gibi olmuş. Ben de servisin koyduğu 5 40 selenia yağdan sonra ki kayıtlara baktık yanlış hatırlamıyorsam eğer, 5 30 edge koydum arasında çok belirgin bir fark olduğunu gördüm. Çekiş yakış çok farklı. Titreşim yok aracın sesi değişti ilk çalışması değişti. Mobil nasıl acaba diye düşünmüyor değilim ama edge den gerçekten memnunum şimdilik. Eğer imkan olursa 5 30 edge ile deneyin. Ben artık bir sonraki bakıma kadar bişey yapamam :)
tabi ki doğru diyorsunuz farklı viskozitede yağlar, bu şekilde hem 5W40-5W30 farkını hem castrol-mobil 1 farkını göstermeye çalıştım. tam olarak iki marka arasındaki kalite farkını belirleyememiş olabilir ancak 5W40 castrol ile 5W30 mobil 1 arasındaki farkı bariz göstermiş :D bundan sonrak değişimde castrol 5W30 kullanıp aynı şekilde kamera görüntüsünü alacağım. böylece hem mobil 1 castrol farkı hem de 5W40-5W30 farkı anlaşılır. düzeltme için teşekkürler
Rica ederim ve şunu da belirtmek isterim: Aracta yapılan ilk yağ değişimlerinde yağın kaliteli veya kalitesiz oluşu ilk etapta hemen kendini belli etmekle birlikte tam olarak ne olduğu 2. veya 3. yağ değişimlerinde ortaya çıkmakta. Bu bilimsel olarak kanıtlanmış birşey değil ancak benim kendi gözlemlediklerim bu yönde. Aracın ilk çalıştırmadaki sesi azalıyor, her ne kadar yağ yakıta etki etmez dense de ben katılmıyorum, kaliteli yağ kalitesize göre en az yarım litre (kendi tespitim) fark ettiriyor. Hatta bırakın kaliteli kalitesizi aracınızın yağını 10 12 ayda değilde 13 15 ayda değiştirin o bile fark ettiriyor tabi gözlemlemeniz iyiyse. Fire aracıma (sattım) 3 sene de 5 defa yağ koydum toplamda ben 43 500 yol yaptım, araç hala elimin altında çalışınca daha da sessiz olduğunun farkındayım. İlk kullandığım yağ elf 10 40 dı, sonra magnatec 10 40 koydum ki ses azaldı ama 5 40 edgedeki gibi değil. Edge yi koyduktan sonra aracın çalışması da gidişide rahatladı, sesi daha da azaldı. Belki psikolojik diyeceksiniz ama 2. yağdan hele ki 3. edge yağ değişiminden sonra araç gerçekten bir başka oldu. Yani bana göre yağ kan gibi o yüzden de motorun herşeyi, ne kadar kaliteli yağ koyarsan o kadar kafan rahat olur. Cebe dokunuyor ama bence değiyor.
mobil olan videoda motorun ilk hareketi daha rahat görünüyor sanki daha sarsıntısız marş almış motor ..vallahi benm onca yağ tecrubem var mjet motorda..sheli castrolu maximeası seleniası vs ...tek gerçek esp 5-30 :D özellikle ısınmış motorda bazen benzinli araca biniyorum sanıyorum o kadar usulca sessiz çalııyor motor :D
Yakıt tüketimini göreceli olarak değil kesinlikle etkiliyor. şuan da 5W30u 2600 km oldu koyalı. sürekli aynı petrolden ve pompadan depo kapağından yakıt görünene kadar doldurarak yakıt alıyorum. şu an için depoda 25-30 km fazlası var aracın. Ayrıca motor sesiyle ilgili yorum yapan arkadaşın dediği de doğru. "Decibel-O-Meter " isimli programla yağ değişim öncesi ve sonrası ( tamamen amatör işi olsa da) yaptığım testte motorun sesinde azalma var. Ama psikoljik olarak sesteki azalma pragmatik olandan kat kat fazla :D sanki arabanın sesi komple gitti. işin şakası bi yana özellikle seyir halinde camlar kapalı 5. vites 80-90la giderken motor sesi duyulmuyor