Yaklaşık 2 hafta kadar önce punto sahibi oldum. Aracım 2010 moden 48.800 km de grande punto 1.4 starjet fun paket.
Araç alınmadan önce istanbulda bir Fiat yetkili Servisi'nde ecpertizden geçirildi ve hatasız olduğu gerekçesi ile satın alındı.
Araç gerçekten iyi potansiyeli var ancak bazı sıkıntıları var starjet motor yani üstten çift exantrik ve 16 valf ancak ruhsatta 57 kw geçiyo.
Ilk aldığımda 77 hp nin bile altındaydı diye tahmin ediyorum zira düz yolda son sürati 160 km/h idi.
Tekleme ve titreme problemi vardı. Devir saati 2000 d/d altında hangi viteste olursa olsun araç devri atabilirdin değildi.
Bugüne kadar biçok marka be model araç kullandım yıllık ortalama 40.000 km şehirler arası yol yapıyorum tecrübelerime dayanarak çok yaktığını iddia ediyorum ( ortalama 9 lt/100km )
Çok uzatmadan konuya geleyim bu şikayetlerle aracı Bursa'da yetkili servise götürdüm ancak ;
Motor kulaklarından sökülüp çıkartılacak diyorlar yorum ve görüşlerinizi merak ediyorum ...
(Konuyu bu başlık altında açtım üstadların buradan daha rahat ulaşacağını düşünüyorum)
Yer imleri