17 sonuçtan 1 ile 17 arası

Konu: Turbo sorunu mu?

Adobe Reader
    tr112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 5

Standart Turbo sorunu mu?

Arkadaşlar merhabalar, çok aktif bir site üyesi değilim ama çoğu zaman bu siteyi referans alıyorum. Sizlere bir sorum olacak:

2011 1.3 Dizel punto'm var 83000 KM'de ve geçen ramazan bayramında toplamda 700 km uzun yol yaptım. Sorum şu: Daha bu 700 km'lik yola çıkmadan 1-2 gün öncesinde aracımda 2500 devir civarlarında başlayan düdük sesi gibi bir çırlama geliyor. henüz servise gitmedim ancak ben turbo'dan olabileceğini düşünüyorum. Ve bu ses halen devam ediyor. Sizin fikriniz yorumlarınız nelerdir? Sorun nerdedir ve tahminen ne kadara malolur? Arabamın çekişinde kaçışında yakışında bir problem yok...
    Şimdiden Teşekkürler herkese...
    Konu tr112 tarafından (14/08/2014 Saat 14:57 ) değiştirilmiştir.

Emre Şahin
    emrek8899 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Plaka
    35 AV 2536
    Edilen teşekkür: 72

Sanirim Turbo turbin kapaklari gevseyince bu islik sesini yapiyor onun da tamirini 300 civarinda yapiyorlar diye biliyorum

Kadir OSAN
    Kadir00906 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 342

Normalde bu ıslık sesine benzer ses turbolu dizel araçlarda benim hoşuma gidiyordu açıkçası,ancak bir sorundan kaynaklı bu sesi yapacağını hiç düşünmemiştim,babamın 2010 1.6 doblosunda da bu ses mevcut ama çok az veriyor bu sesi , sadece turboya geçip ivmelenirken oluyor.

Adobe Reader
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı Kadir00906 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Normalde bu ıslık sesine benzer ses turbolu dizel araçlarda benim hoşuma gidiyordu açıkçası,ancak bir sorundan kaynaklı bu sesi yapacağını hiç düşünmemiştim,babamın 2010 1.6 doblosunda da bu ses mevcut ama çok az veriyor bu sesi , sadece turboya geçip ivmelenirken oluyor.

Gazlayınca ses güzel geliyo evet... Sanırım çok acil gibi gözükmese de bir sorunun ön habercisi ve ilerde daha büyük iş açmaması için bi göstermek gerek... hayırlısı bakalım paralanınca servise gitçez artık...

Orkun Aksoy
    ABARTH OAGP1960 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 633

İlk yapmanız gereken iş, aracınızı test cihazına bağlatıp turbo sorunu olup olmadığını tespit etmek olmalıdır.

Cemil Şen
    fotobelit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 859

Kesinlikle Turbodan..Tamir ve değişim ücretini servis ve yan sanayiden aldıktan sonra,birde çıkmacılara sağlam turbo bakın..
    Dip not;Değişim veya tamir olduktan sonra,aracınızı stop ederken bir miktar bekleyip öyle stop edin..mesela kısa mesafelerde önemli değil ama devirli kullandıgınız orta mesafelerde yarım dakika kadar,uzun mesafelerde 1-1,5 dakika kadar..

tab tab
    tab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 52

Turbo hortumlarını kontrol ediniz. Sonra turboya baktırınız.

Recep KOÇAK
    RecepK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 39

Turboda balans olduğu için bu sesi yapıyor... Erken teşhis size daha düşük maliyetlere sorunu çözdürür bunun için izmir de ege turbo var tavsiye ederim...

Mustafa yıldırım
    KG777 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 180

Arkadaşlar konu varken, bende buradan sorayım dedim tabi konu sahibi arkadaşımızın rızası olursa.

Aracımda herhangi bir çekiş sorunu çok yakma gibi bir sorun yok.
    Araç ısınana kadar bir sorun yok, araç ısındıktan sonra 2 viteste kasislerde devam ederken zorlanıyorum. (6 ileri) ve ısındıktan sonra turbodan vuvv şeklinde ince bir ses geliyor. Borularında bir gevşeme falan olma ihtimali varmıdır? Yukarda yazılanlardan başka neler yapılabilir?

şimdiden teşekkürler.

Adobe Reader
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı KG777 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar konu varken, bende buradan sorayım dedim tabi konu sahibi arkadaşımızın rızası olursa.
    Estağfirullah... Bendeki de benzer bir durum... Hala daha gidemedim ama servise gitmek gerekiyor en kısa sürede...

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Burak GÜLEÇ
    lithium_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 19

turbonuz balans yapıyor olabilir, tamiri pek önerilmiyor çünkü sorun tekrarlayabiliyor. eğer sorun çok büyükse (çekişten düşme, fazla yakma vs.) değişim gerekir ancak bu sorunlarınız yok, sadece ses varsa bence değişime gerek yok bu şekilde kullanılabilir.

Cemil Şen
    fotobelit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 859

Alıntı KG777 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Aracımda herhangi bir çekiş sorunu çok yakma gibi bir sorun yok.
    Araç ısınana kadar bir sorun yok, araç ısındıktan sonra 2 viteste kasislerde devam ederken zorlanıyorum. (6 ileri) ve ısındıktan sonra turbodan vuvv şeklinde ince bir ses geliyor. Borularında bir gevşeme falan olma ihtimali varmıdır? Yukarda yazılanlardan başka neler yapılabilir?

şimdiden teşekkürler.
    Bence senin ses normal hocam..Islık gibi değilse ki değilmiş,performans ve yakıt kaybıda yokmuş..Dediğim gibi bence normal..2. vites kasislerde devrini almıyorsa zorlanmasıda normal..

Adobe Reader
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah

Arkadaşlar sorun çözüldü, korktuğum gibi de değilmiş...
    Servisteki usta sesi duyar duymaz olayı çözdü. Usta çalıştır bas gaza dedi, gazladım sesi duydu ve "bişey yok arabanda, eksoz manifoldunun vidası gevşemiş" dedi ve vidayı sıktı ses mes kalmadı... üstelik para da almadılar, ustaya dualarım eşliğinde 10 lira sıkıştırdım

Adobe Reader
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah

umarım benzer sorun yaşayanlara faydası olur, benzer şekilde gazlayınca çırlama sesi duyanlar, benim gibi durduk yere canlarını sıkmasınlar, ilk önce eksoz manifoldunun bağlantı somunlarını sıktırsınlar

16. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Hazar Aktaş
    hzrakts - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 48

Alıntı tr112 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    umarım benzer sorun yaşayanlara faydası olur, benzer şekilde gazlayınca çırlama sesi duyanlar, benim gibi durduk yere canlarını sıkmasınlar, ilk önce eksoz manifoldunun bağlantı somunlarını sıktırsınlar
    Tamı tamına aynı sorunu yaşadım bu aralar Turbo diye korktum ve gittiğim her turbocu hemen turbo değişecek dedi. Sonra şansına bi motor ustasına denk geldim egzos manifoldunun civataları sıktı o ses yapar dedi. Sonra bindi arabaya çıktı yola kökledi de kökledi senin turbo sapasağlam maşallah hiç kafana takma bin rahat rahat arabana dedi Yalnız ses hafiften yine var ama azaldığını farkedebiliyorum o da turbonun kendi sesi artık diyorum Bu arada turbo problemi olan arkadaşlar kesinlikle çok iyi analiz yapsınlar turbocular inanılmaz sahtekar adamlara kalsa hemen değiştirip geçirecekler bir güzel. 2 basa basıyo azıcık ses duyuyo ki duyupta teşhis koyduğuna da emin değilim sonra hemen turbon bozuk değişelim diye göz korkutmalar başlıyor. Alıp arabayı bi test etmek yok makinaya bağlamak yok öyle paraya taparcasına iş yapıyolar. Umarım aynı sorunu yaşayan arkadaşlar ya da yaşayacak olanlar okur da boşa para bayılmazlar.

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

İsmail Fatih Alkan
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. atlatma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Karabük
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    78AK292
    Edilen teşekkür: 90

Standart Turbo

Alıntı OAGP1960 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlk yapmanız gereken iş, aracınızı test cihazına bağlatıp turbo sorunu olup olmadığını tespit etmek olmalıdır.
    Dostum,
    Bu turbo arızasını bilgisayara bağlayıp direk turbo arızalı diyemi görüyor yoksa bazı verilere göre mi yorum yapıp arıza var diyor. Çünkü her ne kadar değişken geometrili vs. turbo olsa da turbo mekanik bir cihaz. bilgisayar pompa enjektör vs. arızayı gösterir ama turbo arızasını alenen göstermez diye düşünüyorum. SAygılarımla

Hazar Aktaş
    hzrakts - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 48

Alıntı atlatma Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dostum,
    Bu turbo arızasını bilgisayara bağlayıp direk turbo arızalı diyemi görüyor yoksa bazı verilere göre mi yorum yapıp arıza var diyor. Çünkü her ne kadar değişken geometrili vs. turbo olsa da turbo mekanik bir cihaz. bilgisayar pompa enjektör vs. arızayı gösterir ama turbo arızasını alenen göstermez diye düşünüyorum. SAygılarımla
    Hocam makina falan yok ortada bakıyolar sorun ne olursa olsun turbodan diyip para koparma derdindeler. Makinaya bağlanması için turbonun sökülmesi gerekmiş onun içinde 150 tl istiyolar