Arkadaşlar, aranızda yeni olmam nediyle herkese merhaba...

3 gün öncesine kadar siyah renkli Grande Punto 1.4 fire Active 77 hp gücünde araba aldık.Şuana kadar hic arac tecrübem yok, ehliyeti alalı 3 ay oldu.tecrübem yok ama araç kullanmayı biliyorum.Kafama bir çok takılan var onları anlatmak istiyorum.

1- Aracım 112.000 kmde orjinal, en son 85-90 bin kmde İzmir'de özel usta tarafından triger seti değiştirilmiş.Değiştirmeme gerek var mı acaba?

2- Kontağı çevirince (ilk çevirmede) gösterge panelinde yanan ışıklar, abs,ünlem vb... bir süre sonra sönüyor ama Motor kontrol sistemi arızası (EOBD) ışığı sönmüyor.2. kez kontağı çevirip marş yapıp araba çalıştıktan sonra sönüyor.acaba normal mi bi sorun mu var?

3- Arabayı aldığımız günden beri "City" lambası hiç sönmüyor.forumda bazı arkadaşlar belli km sonra sönüyor demişler ama hiç sönmüyor.Sakıncası var mıdır? Ayrıca city açıkken direksiyonu sola tam olarak çevirip gidince su hışırtısı şeklinde ses geliyor, normal midir?

4- Arabayı çalıştırınca dısarıdan sanki dizel araba sesi geliyor hissediyorum?Ayrıca çalıştırdıktan sonra araçtan dışarı çıktığımda tın tın sesi yani dizel sesini andırır bir ses geliyor.Normal mi?

5- Araç en son serviste 100.000 bakımları yapılmış,şuan 112.000 de ama bana sanki arabayı sürerken mesela 2-den 3 e vitesi attımızda 60 kmde bağırmaya başlıyor? Yeni arabaların hepsi 80 e dayanınca bağırıyor? Neden acaba?

6- Bide teyp konusunda volume düğmesini yavaş çevirince ses yükselmiyor, açılıp tekrar kısılıyor.Voleme düğmesini hızlı çevirince ses artıyor.Direksiyondan kumanda sisteminde ise + tuşundan bazen se yükseliyor, bazen de + ya bastığımda cd çalar "mute" sesi kapanıyor.Ayrıca radyoda sadece tek bir kanal çekiyor.Diğer kanallara geçince hışırdıyor.CD çalarda ise track hariç mp3 çalmıyor.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler....