5e40 kullaniyorum abi. Castroll edge tam sentetik
Discovery cihazımdan gönderildi
Printable View
Arkadaşlar kafam karıştı.Benim araba 1.4 77 bg benzin+ lpg li 2008 model 40.000 de şimdi ben 10w40 mı 5w40 mı yağ denemeliyim.30.000 de bosch 10w40 koymuş.Fatsa'dan...
üstadım 10w 40 da c3 standartını taşıyan yağ yok. yani 5w 40 kullanmalısın. c3 standartı olan castrol magnatech uygundur. zaten kitapçıgına bakarsanız 5w 40 diyor. c3 ve fiat standartı taşıyor. edgede taşıyor lakin edge fiyat olarak daha pahalı yanılmıyorsam.castrolun sitesine girip aracınıza uygun yağa baktığınızda ikisinide vermekte. burada seçim biraz kişisel oluyor. fiyat ve kullanım açısından siz tercih etmelisiniz.
Hocam konunun başında dikkat etmişsindir bende sizin gibi hangi yağ kullanılmalı bilmiyordum. Ayrıca aracımın yakıt tüketimi bakımdan sonra 1 1.5 lt artmıştı Daha sonra epey araştırdım, hem burdaki arkadaşlar hemde fiat 5w-40 kullanılması gerektiğini söyledi. Bende bakımda 10w-40 opar yağı kullanılan aracımın yağını castrol 5w-40 ile değiştirttim ve sonuç olarak aracımın yakıtı 7.5 8 lt lerden 6.7 lt ye düştü ayrıca daha bi akıcı ve sessiz oldu.
Tabiki son karar sizin ama benim tavsiyem kesinlikle kaliteli (castrol mobil gibi) 5w-40 bir yağ kullanmanız.
5 w30 petronas kullanıyorum.