-
Corsa'nın tam otomatiği var mıymış? Bilmiyordum. Ben de Jazz-Corsa kıyasında her şekilde, her donanım seviyesinde, her motor/şanzıman kombinasyonunda Jazz seçerdim. CVT şanzıman kıyaslanmaz bununla. Görüntü, kullanışlılık ve konfor açısından da Jazz üstün bana göre. Corsa daha doğrusu Opel genel anlamda bana hep sert, gürültülü, soğuk gelmiştir. Corsa'nın güncel modelini de epeyce sürdüm, Punto ile aynı platformda olmasına rağmen arada çok fark var. Çok sert ve gürültülü geldi bana, ısınamadım.
Bu arada Corsa kesinlikle daha çok yakar CVT'den.
-
Corsa 1.2'ler dualogic gibi yarı otomatik,
1.4'ler Tam otomatik 4vites geliyor.
-
Bence seat ibiza düşünebilirsiniz. Auto Hold özellği var mı bilmiyorum ama hem motor olarak muhteşem, hem şanzuman olarak muhteşem. 1.2 105 hp TSI DSG 37.400 ve 39.900 TL. Donanıma göre iki farklı donanım. Bende punto nun olabilecek en dolu hali var ama sırf şanzuman ve motor yüzünden aklım seata gidiyor...
-
Jazz Joy (CVT), Corsa enjoy (AT), Fiesta Titanium X (CVT) ve Polo Comfortline (DSG) arasında bir seçim yapmalıyım.
yakıt tüketimi, şanzumanı, donanımı, fiyatı, iç mekan kalitesi, ikinci el değeri, boyutları ve güvenlik donanımını her bir araç için tablo halinde listeleyip sonuçları paylaşacağım.
-
Bence bu listeden Polo'yu direk çıkarın. Ederinin çok üzerinde bir paraya satılıyor, gereksiz bir motor hacmi var, donanımı eksik, dar, küçük, sürüşü keyifsiz (bence diyeyim). Corsa'yı da çıkarın.
Bunların yerine Seat Ibiza 1.2 Tsi DSG koyun derim. Bu listeye göre benim sıralı tercihim şöyle olurdu; Seat, Honda, Ford.
-
yeni 6 ileri PowerShift şanzıman ve 2013 olması yüzünden yeni Fiestayı tercih edicem sanırım.
Ford Fiesta (2013) - YENİ MODELLER
https:// https://otomobil.haber3.com...y/638/9298.jpg
-
Hmm Ford'un vites kutusunun değiştiğini bilmiyordum. O zaman sıralama değişir :) Ama yine de Honda'nın CVT şanzımanı daha iyi olabilir, araştırmak lazım. Ama fiyat/performans açısından Fiesta güzel bir araç. Hayırlısı olsun.
-
evet 2013 te yeni çift kavramalı 6 ileri şanzuman gelmiş. https://k1307.hizliresim.com/1c/l/qgmwr.jpg
-
konuyu hortlatayım.
hala araç alamadım çünkü Fiesta yı test ettim ve kapı sesi hiç hoşuma gitmedi. Sıfır araçtan çat diye bi ses geliyor kapılar kapanırken. İkinci ellerde kapı sesi daha da berbat. Hiç beğenmedim...
Dün Dualogic Punto test ettim. Düz yolda kullandım, hiç sarsıntısız geldi bana (Polo, Cruze ve Fiesta Powershift test ettikten sonra bunu söylüyorum). Yokuşu bilmiyorum. internette sarsıntı diye tabir edilen şeyin çok abartılı olduğunu düşünüyorum artık.
Şu an Fiesta alacağıma dolu bir Punto almayı ciddi ciddi düşünüyorum. Ya da ikinci tercih olarak Ibıza TSI DSG.
-
O yüzden Punto culara sormak isterim. "gırtlak spec" bir Punto LPG, sunroof, blue&me otomatik mi, yoksa Ibıza TSI 1.2 DSG mi tercih edersiniz? Neden ?
-
-
Ben punto 1.4 dualogic'ten sonra, Citroen C4 Picasso MCP 'ye geçtim.
Kesinlikle internette dönen yorumlar KULLANMAYANLARIN VARSAYIMI.
MCP hakkında, dualogicten daha kötü yorumlar duymuştum, ama kesinlikle benim dualogicten daha başarılı (2012'de güncelleme aldığından bahsediyorlar.)
Ki ben zaten punto 1.4 Dualogicten çok memnundum, geçişleri asla hissettirmiyordu.
Aracı sattım, kullanan arkadaşın yorumu:
"1.2 Corsa Easytronik kullanmıştım, sırf vites sarsıntısı yüzünden sattım aracı"
Bendeki dualogic neredeyse otomatik gibi :)
Torku düşük olduğu için de olabilir.
1.3 mjet 90BG kullanıcıları daha çok bahsediyor sarsıntılı geçişlerden.