mrb. bugün cıty gelmiş yarın sabah servise gidip değiştircez allah nasip ederse aynı zamanda cruıse controlde deniycez yalnız deniyceğimiz linea'nın cruıse control kolu uyumlumudur aynısımıdır bilemiyorum ne dersiniz?
Printable View
mrb. bugün cıty gelmiş yarın sabah servise gidip değiştircez allah nasip ederse aynı zamanda cruıse controlde deniycez yalnız deniyceğimiz linea'nın cruıse control kolu uyumlumudur aynısımıdır bilemiyorum ne dersiniz?
Yarin gittiğinde uymadığını göreceksin Görkem konuştuğumuz gibi yap önce cc kolunu denesinler uymayınca yedek parçadan alırsın City ile birlikte değiştirirler.
Linelalar 5 kablo ile direk motordan haberleşirken puntolar 2 kablo üzarinden haberleşiyorlar. Keşke usta o gün elearn'i açıp bi baksaydı boşuna uğraşmazdı ama neyse yarın ola hayrola.
bizim dynamiclerde cc tesisatı varmı acaba, 1-2 ay evvel alixx arkadaştan modifiyeli elm327 arıza tespit cihazı aldım, cc yi bununla aktif edebileceğimi söylemişti ,,,
alixx arkadaş modifiyesini yapıp satıyo, ben kullanıyorum memnunum, 45-50 liralık cihazlara aldanmayın ucuz diye, onlarla sadece motor ve abs bölümüne girersin ve sadece motor bölümündeki arızaları silersin, cc aktif etmek içinde body computer bölümüne girmen gerek ve bunuda mod yapılmış bi elm327 ile yapabilirsin, ben de senin gibi tereddütte kaldım gitti gidiyorda falan 45-50 tl lerde var ama bir sürü bölümden sadece motor ve abs ye girebiliyosun zaten abs yi sayma onunla pek işin olmaz,,,
bununla her iş yapılıyomu servislerdeki gibi arıza tespit falan?
Gövde kısmında "CAN Setup / PROXI Alignment Prosedure" kısmına bağlanıp Ayarlara gireceksiniz orada menzil kontrol ve cruise control kolu yazar ikisinide ayrı ayrı "sağlanmış" yapıp işlet diyeceksimiz 2008 ve altında cruise control kolu için işlet dediğinizde hata verir önemli değildir bu. Son olarak en altta bulunan "PROXY HIZALAMA PROSEDURU" kısmını seçip işlet diyeceksiniz ve bir süre işlemleri bekledikten sonra artık CC aktif olmuş olacak.
Görkem keşke bana sorsaydın ama cevaplayayım geçen bir özel servis sahibi büyüğümün dediği benim gönderdiğim program kendi elinde bulunan ve 2500 TL verdiği programdan daha kapsamlıymış. Benim gönderdiğim program ve kablo ile servisin yapamadıklarını bile yapabilirsiniz ki servis aktivasyonu yapamıyor haberiniz olsun. Çoğu arkadaşımıza ben yardımcı oldum. Tekirdağdaki halil abi defalarca servise gitmesine rağmen aktivasyonu yaptıramadı ve kendi ELM 327 cihazı ile aktif etti en sonunda.
Ve ligdevi'ninde dediği gibi diğer cihazlarla sadece önemli kısım olan motor bölümüne girebilirsiniz ve bu sadece bu değerleri okumanızı ya da görmenizi sağlar ki bu ne kadar işe yarar düşünün artık. Arıza silme ya da görmeyi asıl bodycomputerda görürsünüz ki buraya da piyasada satılan 45-50 tl lik cihazlarla yapamazsınız denemesi bedava alıp kendiniz deneyerek görebilirsiniz.
peki benim arabada tesisat kesin hazırmıdır abi ? araba 2008 t jet dynamıc.
göstergeleri yeni tip gösterge değil.
Valla ona garanti veremem Görkem bakmak lazım ama bence % 90 vardır. Bazı araçlarda göstergede ışığı da oluyor tesisatıda denemek bakmak lazım işte.
bendekinde cc göstergesi var ama parça takılı olmadğı için ışığı yanmıyo. bende tereddütteyim tesisat konusunda, aracım 2006 model ,,,
abi göstergedeki ışığı cruse olmadanda kontağı yarım açtığımızda yanıp sönüyomu ?
hayır hiç bi şekilde yanmıyo ama yeri belli oluyo ,,, resimdeki gibi en sol altta yanan ışık ...
resim temsilidir
https://img385.imageshack.us/img385/...ontrol1ii7.jpg