Ben yazmayım m.jet oldugum ıcın ama gecememen anormal bence...
Öncelikle herkese mrb.Bir sorum olacaktı gecenlerde mersinden adanaya gitmek üzere yola çıktım yolda aracımı denemek istedim ama en son 6,000 devirde 190 km hıza kadar ulaştım ve bu hız tatmin etmedi.Gösterge 230 oldugu halde 200 km yapamadım bu normalmi bilgisi olanların yardımcı olmasını bekliyorum cok tskr ederim ..2009 1,4 77 (benzin)![]()
Ben yazmayım m.jet oldugum ıcın ama gecememen anormal bence...
I ' m c a p u l i n g . . .
E tabikide normal. 77 hp araba 190 a çıktığınıza şükredin bence. Hemde 1.4 olmanın verdiği dezavantaj ile yüksek devirlerde tork olmayısından gitmemesi gayet normal. 190 bence güzel bir değer çünkü aynı arabadan olupta düz yolda 170 i 1 km üstüne çıkmıyor diyen çok kişi gördüm.
yani fazla birşey beklemicez aracımızdan..yol bazı yerlerde hafif inişli oldugu için 190 görmüş olablr .yoksa bende o çok kişiden biriyim![]()
1,4 77 bg in ulaşabileceği hıza ulaşmışsın zaten
ben de çok dik bir yokuşta 195 ten fazla göremedim
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
İsmayilsen aşıyon kendini yavaş yavaş diğer konularından birinde hızın daha mı düşüktü ne 190 yapmışın
![]()
Artık Fiorinolu
evet erkan abi 170 ti en son ama aştım kendımı daha yeni hızlar görmeyi hedefliyorum insaz kaldı
Walla ben 4 teker uzerınde 220 km yaptım
I ' m c a p u l i n g . . .
bunun normal olup olmadıgını ogrenmek icin aynı aractan olucak bi tane daha ve jant vs bi suru aksesuarıda aynı olucak bu sekilde deneyerek gorebilirsiniz zamanında yapılan yorumlarda firelarla 210 gorenler vardı,tabi yol yeterince eğimli ise bisan'la da 210 gorulur onemli olan yol şartlarının aynı olması o yuzden yorumlar yolun durumunu bilmediğimiz için cok yol gosterici olmaz.
İsmail, esas 77bg lik fire ile 190km/s i görmen normal değilBu sürate eğimde ulaşmış olabilirsin ancak,
Gösterge tabloları bir çok markanın farklı modellerinde ya da donanımlarında da kullanılabildiği için standart olmakta genelde.Dolayısıyla mjtd, fire, t-jet... hepsinde aynı son hızı görebilirsin.Ancak bu demek değil ki araç göstergedeki son sürate ulaşacak...
ismail bende diğer arkadaşlara katılıyorum 1.4 ve özellikle belirtiyorum 8v bir araçla söylediğin hız o araca göre yüksek tamam ses yalıtımı ve aerodinamikten dolayı içeri iletmiyor o hızı sende tatmin olmuyorsun ama bence 8v bir aracı daha fazla zorlamaya gelmez diye düşünüyorum...
abi yani yapacagını yapmıs zorlama yeter diyosun öylemıya 200-210 görsem ugrasmıcam ama olmuyor
![]()
75 lik dizellerin son hızı nedir ben 170 e kadar çok rahat zorlamadan çıkıyorum ondan sonrasınıda denemedim
GRANDE PUNTO 1.4 FİRE ACTİVE 77 BG 3K
arkadaşlar kusura bakmayın ama biraz ukalalık yapıcam,bu "en son kaç km yapabilirim acaba?" merakını bir kaç kere bende denedim,otobanda,dört kişiyle de,boşken de,hafif rampada da,
*yazılan rakamları okuyunca ,ya bende bir anormallik var,ya da arabamda (1,4 95 bg) diye düşünüyorum.çünkü hafif eğimde gaz pedalını dibinde tutmama rağmen 190 ı anca gördüm,yukarıda 77 bg le 200,220 den bahsediliyor.
*bu denemeleri yaptığım yolculuklardan sonra eve geldiğimde sanki dayak yemişim gibi her tarafım ağrıyordu,sonradan keşfettim ki,hızım arttıkça kendimi de o oranda kasıyorum.
*Çünkü araçlarımız her ne kadar konforlu olsada çok yüksek hızlar için çok güvenli gelmiyor bana,ayrıca o hızlardayken aracın herhangi bir yerinden küçücük bir vidanın çıkması durumunda neler olabileceğini düşündüğüm zaman da kendime çok kızıyorum.
sonuç olalarak,100-120 civarı bir hızda olabilecek herhangi bir hatayı kısmende olsa telafi şansımız varken,yukarıda bahsi geçen hızlarda olabilecekleri tahmin dahi etmek istemiyorum.
bırakın araçlarımız çok yüksek hızlara çıkmasın ama ömrümüz uzun ve güzel olsun,otobanda 140-150 neyimize yetmiyor,
bayrı aşşağı basın hepiniz 220 görürsünüz emin olunYoksa sıkar biraz düz yolda o rakamlara ulaşmak. 75 lik dizellerle 77lik benzinlilerin maksimum gideceği 180 (düz yolda).
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri